Partizane, svejedno je sever ili jug, i jedni i drugi su slabiji od Turaka!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 05.08.2019.
14:15
Izvor: Sportske.net

Partizan čeka teži posao u trećoj rundi, mada ni eventualni rivali nisu za potcenjivanje u borbi za LE. Norvežane smo gledali protiv Čuke, Aris se posle mnogo godina vraća u Evropu...

Pavle Knežević/Sportske.net
Pavle Knežević/Sportske.net

Povezane vesti

U Partizanu jasno treba da elimišu Malatiju, koja neće biti lak zadatak i čak čini se teži protivnik od mogućeg rivala u plej ofu.

Molde smo videli na delu protiv Čukaričkog, dobar, ali limitiran tim, u prvoj utakmici je bilo 0:0, ali u drugoj se pokazalo da imaju mnogo više iskustva od "Brđana".

Norvežani su dobili meč u Beogradu, kako smo rekli, radi se o solidnom timu, prošle godine su bili drugi, imaju pqar reprezentativaca, brze afričke napadače, vodi ih Erling Mo koji je bio desna ruka Solskjera sve ove godine.

Recimo i to da je Molde trenutno prvoplasiran, imaju četiri boda više i utakmicu više od Od Grenlanda, a kako igra Rozenborg, čini se da ništa ne može da ih spreči na putu ka tituli.

Pre Čukaričkog su izbacili predstavnika Farskih Ostrva, prošle godine su u baražu za EL tesno poraženi od Zenita. Pre tri godine su prezimili u Evropi, ispali tek od Sevilje, tada su bili hit, prošli Dinamo i Lijež, pa u grupi sa Fenerom, Ajaksom i Seltikom, preživeli jesen.

Što se Grka tiče, Aris je petoplasirani tim tamošnjeg šampionata. Ima dosta stranaca, dominiraju Španci i Portugalci koji su u Grčkoj našli tržište u poslednjoj deceniji, najpoznatije ime je Nigerijac Braun Ideje, pamti bolja vremena iz Kihjeva i VBA u PL, a igrao je za Olimpijakos, pa u Kini, Malagi i sada potpisao za Aris.

Aris je manji klub od PAOK-a, poslednju od tri titule su osvojili odmah posle rata, u Evropi nemaju neki veći uspšehi, recimo da su dva puta igrači u grupnoj fazi UEFA kupa, dobili Zvezdu sa 3:0, to je bilo 2007. a pre osam godina su preživeli jesen, da bi ispali od Sitija.

Ove sezone su se vratili, bili bolji od Limasola, teško je proceniti šanse protiv Moldea, čini se da su Norvežani organizovaniji tim, i u takmičarskoj formi, mada Grci imaju poznatije igrače. Doveli su Sundgrena iz AIK Stokholma, Sašu, Brazilca iz Ludogoreca, Menendeza iz Kordovbe, Duartea, Holanđanina iz Heraklesa i Ermana, doskorašnjeg golmana Šturma.

Mateo Garsija, Argentinac je otišao u Las Palmas, Siopis, neka fudbaler Olimpijakosa i reprezentativac Grčke u Antaliju. Aris vodi Savas Pantelidis već drugu godinu, radio je u nizu grčkih klubova. Zamenio je Paka Ereru, Španca koji je dobio otkaz nakon četiri meseca 2018.

Sve u svemu, teško je reći ko je favorit, ali jasno je, oba tima su slabija od Malatije koju Partizan treba da eliminiše na putu ka plej ofu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 05.08.2019
17:44

Ako pričamo o kvalifikacijama za LE (koje su sada daleko jače od kvalifikacija za LŠ u šampionskoj stazi i od ovih gubitnika koji posle međusobno razigravaju dok neko ne upadne u LE) Molde uopšte nije limitiran tim. Oni su Čukarički trebali sa par golova razlike da dobiju još u prvoj utakmici, u drugoj su nakon 3:0 i završenog posla bukvalno smanjili gas čekajući kraj utakmice. Sami u tekstu kažete koji su im uspesi i dometi bili u prethodnim sezonama, to nikako nije za potceniti. Ekipa koja je legija stranaca od Argentinaca i Španaca nikako ne može da bude lak protivnik. Oni dovode igrače Ludogoreca koji je balkanski Šahtjor - sve je tu jasno. A Malatija sigurno nije slabija od njih. Kvalifikacije za LE jesu jake, ali Partizan je kao nosilac imao loš žreb u trećem i četvrtom kolu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 05.08.2019
15:08

U Evropi nemaju nekih uspeha, recimo 2007. su pobedili zvezdu sa 3:0... :D

avatar
SvetskiSampion
Monday, 05.08.2019
16:26

Mustra kao i vi , sve moj do mojega , inace na fudbalskoj mapi vas nema kao i njih. Kad pricas o svetskom i evropskom sampionu ustani.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 05.08.2019
17:36

Kada budem pričao o evropskom Liverpulu i svetkom Realu onda mogu da ustanem, a zvezda je niko i ništa, otprilike je malo više bila na mapi od Arisa. To je što se tiče istorije, a što se tiče sadašnjosti Suduva i Helsinki.

avatar
Zoran Blagojevic
Monday, 05.08.2019
17:35

Ni Samrok i Tun do tog silnog Partizana zar ne?!

avatar
Nedeljko Panic
Monday, 05.08.2019
17:23

E, moja pokojna baba bila nekad devojka, a sad pociva u zemlji da je joj POKOJ DUSI!
Toliko o tvom svetskom sampionu.