Partizane, prodaj brže, mete otpadaju jedna za drugom, ništa od povratka u Humsku!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.01.2019.
11:54
Izvor: Sportske.net

Model poslovanja za koji su se ove zime opredelili u Humskoj mogao bi da donese potpuni fijasko. Dok čekaju na zaradu, crno-belima izmiču željena pojačanja.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Prošlonedeljna prozivka koju je Zoran Mirković obavio pred početak priprema za prolećni deo sezone iznela je na videlo bolnu istinu vezanu za poziciju u kojoj se trenutno nalazi FK Partizan.

Crno-beli su počeli pripreme bez pojačanja, a šef stručnog štaba objasnio je javnosti kakva je trenutna situacija.

"Jedino što mogu da kažem da idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje. Mislim da je sve uslovljeno eventualnom prodajom nekih igrača, dok to ne bude bilo, mislim da ne možemo da pričamo u tom pravcu", rekao je Mirković.

Čelnici kluba iz Humske potvrdili su da će angažovanje pojačanja zavisiti od prodaje igrača, a crno-beli još uvek nisu realizovali nijedan izlazni transfer ove zime.

Među igračima o čijoj se prodaji govorilo našli su se Svetozar Marković, Nemanja Miletić i Saša Zdjelar, ali u Humskoj još uvek nisu dobili ponude koje bi otvorile vrata realizaciji nekog od najavljenih transfera.

Prelazni rok u Srbiji traje do 8. februara, to znači da Partizan ima manje od mesec dana da realizuje željene transfere u oba pravca, a igrači koji se nalaze na spisku potencijalnih pojačanja jedan po jedan ispadaju iz priče.

Nakon jučerašnje kontrolne utakmice koju su fudbaleri Anderlehta odigrali na pripremama u Španiji postalo je jasno da od povratka Ivana Obradovića u Humsku neće biti ništa!

Srpski internacionalac ušao je u poslednjih šest meseci ugovora sa Anderlehtom ali mu je novi trener ukazao šansu, a belgijski mediji pišu da je Ruten prezadovoljan Obradovićevim radom i posvećenošću, te da ga vidi kao startnog levog beka u nastavku sezone!

Pošto je i "rezervna opcija" Partizana za pojačanje na poziciji levog beka ispala iz kombinacije, sve je izvesnije da će Zoran Mirković na proleće morati da se osloni na Slobodana Uroševića, Nemanju G. Miletića i Zlatana Šehovića.

Šta je sa mogućim pojačanjima na ostalim pozicijama?

Everton Luiz je bio nerealna meta. Brazilac je završio na pozajmici u Solt Lejk Sitiju, a još uvek nema garancija da će crno-beli uspeti da vrate Raću Petrovića. Nemanja Antonov nije na listi želja iako je slobodan u izboru nove sredine, a male su šanse desni bek Bordoa Milan Gajić na kraju stigne u Humsku.

Navijače svakako zanimaju stranci o kojima se pisalo prethodnih dana. Radi se o Aminu Basiju (21) i Ibrahimi Tandiji (25) ali to nisu igrači koje Partizan može da angažuje bez obeštećenja. Naprotiv, realizacija ova dva transfera mogla bi da košta crno-bele više od dva miliona evra, a tu je i problem sa prekobrojnim strancima kojih bi Partizan morao da se reši da bi napravio prostora za nove.

Posle svega rečenog jasno je da navijači vicešampiona Srbije nemaju mnogo razloga za optimizam, baš kao ni trener Zoran Mirković koji je već na startu priprema poručio da "ne može da traži nešto" kada nema novca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 14.01.2019
21:39

Partizanova uprava je najhrabrija na svijetu, ali ne zato sto se niloga na boji, vec zato sto se ne stidi.., ti ljudi imaju obraz ko opanak...

avatar
svojnasvome
Monday, 14.01.2019
18:25

I ranije su I drugi timovi imali losu sezonu pa ovako nije bilo naredne....ovo je dno dna, dno na koje smo planski dovedeni izmedju ostalog I od strane ovih trojanaca.......,..bill je svakako ali ovako nikada, cak su I navijace razbili na tri frakcije....rdje done dno.....laku noc

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 14.01.2019
18:15

Onda neka igra Sehovic, a nisam bas siguran da je Antonov 100% otpao kao moguce pojacanje isto kao sto uopste nisam siguran da je Gajic bas toliko daleko:-D

avatar
Matara
Monday, 14.01.2019
17:30

Za Obrada se znalo da nece doci jer je i sam rekao jos u maju u emisiji "U susret Svetskom prvenstvu" da mu prija Belgija i da su se i on i porodica dobro snasli i da ne zeli da menja sredinu. Ko je gledao setice se.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 14.01.2019
21:59

Ja sam gledao reprizu:-D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 14.01.2019
16:37
avatar
sloba89
Monday, 14.01.2019
16:37

I ne treba da dodje niko,ima toliko talentovane dece da nam i ne treba niko.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 14.01.2019
16:06

Kakav bre Brežančić, vratite Bogosavca pošto-poto...

avatar
magister
Monday, 14.01.2019
16:01

Vučeliću, Vazuro, Vuletiću, odlazite iz Partizana. Sram vas bilo. Uništavate klub sa milionima navijača u Srbiji, regionu i širom sveta. Klub koji je proslavio i Jugoslaviju i Srbiju. Klub koji je odigrao prvu utakmicu u tad postavljenom takmičenju Kup Šampiona, sa Realom iz Madrida. Prvi klub sa ovih prostora koji je igrao finale Kupa Šampiona. Klub sa toliko titula šampiona i osvojenih kupova. Klub koji je stvorio možda i najviše prvoligaških igrača u Evropi. Klub u kome su se rodile i za njega igrale legende jugoslovenskog i srpskog fudbala. Odlazite! Odlazite! Odlazite!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 14.01.2019
18:18

Protiv Sportinga smo odigrali prvu utakmicu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 17.01.2019
11:31

Tako je, istorijski smo tesno povezani sa njima. Skor na mom semaforu je kao na onoj utakmici Partizan-Hajduk '76:-D

avatar
magister
Wednesday, 16.01.2019
17:28

Hvala Don Rev, u brzini greška, prvo smo izbacili Sporting...

avatar
Slavko Knezevic
Monday, 14.01.2019
15:47

Kako ne razumete? Pa njima nije cilj da nekog dovedu vec da prodaju sve sto mogu i pare u svoj dzep.

avatar
Strah
Monday, 14.01.2019
14:28

Šta napraviše od Partizana majko mila!

avatar
RG VILI
Monday, 14.01.2019
14:14

Gomila nesposobnjakovica nam radi u klubu ,nazalost.....

avatar
petar000
Monday, 14.01.2019
13:16

E vala i neka ne bude. O cemu bi se pisalo u sledecem prelaznom roku da je sada dosao. Totalno nepotreban igrac. Znaci ok je ako dodje, ali tolika fama oko njega u poslednjih godinu dana da je to smesno. Ne znam zasto se mi uhvatimo redovno za par igraca i deset godina pokusavamo da ih dovedemo. I na kraju kad ih dovedemo nikakve koristi od njih. Umesto da su uzeli ovog malog iyz napretka sto ga je uzela Zvezda i bog da ih vidi, oni sve jurcaju za nekakvim ispusenim mustiklama koji uz to i nemaju nameru da dodju. Sta ce nama sve igraci od po 30+ godina koji fudbal vise i ne shvataju ozbiljno, najbolji primer je Tosic koji je sigurno najbolji igrac lige, a igra onako, tek da se kaze da igra. da ne pominjem da ni za jednu bitnu utakmicu nije bio spreman evo vec druga sezona.

avatar
IM
Monday, 14.01.2019
13:11

Ovaj Tandia I nije los,ali ako mora da se daje million evra,onda neka.

avatar
sumadinac123
Monday, 14.01.2019
12:57

Sram vas bilo, bitange jedne od uprave