Partizane, oprez! Maki Banjak dobro pamti RFS!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.08.2020.
13:47
Izvor: Sportske.net

Partizanov novajlija mogao bi da bude od velike pomoći treneru Miloševiću u pripremi meča sa letonskim timom.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

RFS iz Letonije je široj fudbalskoj javnosti malo poznata ekipa, ali ne i novom Partizanovom štoperu Makiju Banjaku.

On je prošlog leta bio starter u ekipi ljubljanske Olimpije u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, baš protiv RFS-a, koji je taj meč u Ljubljani dobio sa 3:2! Detalje sa te utakmice možete da vidite OVDE.

Za razliku od ove godine kada se igra samo po jedna utakmica, Olimpija je mogla da popravi utisak u revanšu, što je i učinila u Letoniji, gde je slavila sa 2:0 i prošla dalje. Potom je ispala od turske Malatije koju je Partizan kasnije eliminisao.

U svakom slučaju, utakmica iz Ljubljane je dovoljan  razlog za veliki oprez u Humskoj, iako je po opštoj oceni Partizan prilično dobro prošao u žrebu, pogotovo što će igrati na svom terenu.

Da sve bude upečatljivije, pomenuta utakmca sa Olimpijom bio je i evropski debi RFS-a, a u revanšu su se držali sve do samog finiša.

Trenutno zauzimaju drugo mesto u šampionatu Letonije, sa pet bodova manje od lidera Rige, ali i čak 10 više od Valmijere koja je bila još jedan od mogućih Partizanovih rivala. Prošlu sezonu su završili kao vicešampioni.

U slobodnom prevodu naziv njihovog kluba je ''Škola fudbala Riga'' (Rīgas Futbola Skola). Osnovani 1962, članovi elitnog ranga takmičenja u Letoniji od 2016, a u svojim vitrinama imaju i jedan osvojen trofej nacionalnog Kupa.

Igraju na malom stadionu NSB Arkadija, kapaciteta do hiljadu gledalaca.

Što se tiče aktuelnog sastava, imaju dosta stranaca, među njima i Darka Lemajića, nekadašnjeg napadača Napretka, koji se iz Kruševca i preselio u RFS pre tri godine. Prošle sezone je bio i najbolji strelac lige sa 15 postignutih golova u šampionatu. Od početka ove sezone nastavio je u istom ritmu i na 11 odigranih mečeva postigao je pet golova uz dve asistencije.

Opasan je i Austrijanac Tomas Simković, koji je prošlu sezonu završio sa osam postignutih golova. Međutim, od početka ove sezone, posebno se ističu Nogerijac Ofor i Brazilac Santana, koji su u prvih 13 kola postigli po sedam golova.

Naravno, Partizan je veliki favorit, ali samo uz maksimalno angažovanje to će moći i da potvrdi.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 10.08.2020
16:47

Ово мени мирише на репризу Шамрок Роверса.