Partizane, na proleće mora mnogo bolje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.12.2017.
20:55
Izvor: Sportske.net

Partizan veoma loše prošao u Kijevu, najlošija utakmica Đukićevog tima u Ligi Evrope ove sezone, opomena pred ''evropsko proleće''. Crno-beli sa drugog mesta u Grupi B idu u šesnaestinu finala.

EPA/SERGEY DOLZHENKO
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

U utakmici poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope, Partizan je večeras poražen u Kijevu od domaćeg Dinama sa ubedljivih 4:1.

Izgledalo je, nažalost samo u prvih pet minuta, da bi Partizan večeras mogao da pruži ozbiljan otpor favorizovanim Kijevljanima, bez obzira što je nastupio značajno oslabljen, bez povređenih Jankovića, Tošića, kapitena Ilića, sa Ožegovićem na klupi...

Imao je Đukićev tim inicijativu na početku, a Everton i prvu priliku u petom minutu meča, kada je udarcem sa dvadesetak metara pogodio prečku gola domaćih.

Ali, onda je počeo nastavak onoga što smo videli tokom drugog poluvremena beogradskog duela ove dve ekipe, kada su Kijevljani od 0:2 stigli do 3:2 u Humskoj.

I ovoga puta su ekspresno, veoma lako postigli tri gola protiv Partizana, i to u prvih pola sata igre.

Samo minut posle pomenute Evertonove prilike, usledio je brz napad na drugoj strani,  odbrana crno-belih razređena, neorganizovana, a posle jednog pokušaja sa dvadesetak metara, kada je Stojković odbio loptu, na pravom  mestu se našao Mikola Morozjuk, koji je umakao pažnji Nemanje G Miletića i iskosa sa desne strane pogodio mrežu - 1:0.

Usledio je mirniji period igre, a onda očajnih tri-četiri minuta crno-belih.

Domaći su duplirali prednost u 28. minutu, kada je Morozjuk asistirao Moraešu, a ovaj pored neopreznog Nemanje G Miletića iz neposredne blizine pogodio za 2:0.

Isti akteri u ekipi domaćih i tri minuta kasnije, ovoga puta je kompletna odbrana Partizana izigrana, a Moraeš se ušetao u mrežu za nedostižnih 3:0.

Da sve bude gore, Everton je u finišu prvog poluvremena zaradio žuti karton zbog kojeg će propustiti prvi meč šesnaestine finala u Ligi Evrope...

I kada se očekivao kraj ovog košmarnog poluvremena za Partizan, usledio je tračak nade. Sejduba Suma je iz nudio jedanaesterac, a Marko Jevtović pogodio sa bele tačke za 3:1.

Golove iz prvog poluvremena pogledajte OVDE.

Sam početak drugog poluvremena obeležio je i žuti karton Nemanje G Miletića, koji poput Evertona neće moći da nastupi u narednoj utakmici 15. februara, a onda je Partizan mogao i do boljeg rezultata.

Beležimo dve veoma dobre prilike za crno-bele u nastavku, prvo odličan pokušaj Danila Pantića u 51. minutu, kada je golman domaćih odlično intervenisao i izvukao loptu iz gornjeg levog ugla, a onda je osam minuta kasnije golman Buščan glavom izbio loptu sa go linije posle pokušaja Tavambe, kada su mnogi već ''videli'' loptu u mreži.

Imao je Tavamba još jednu priliku posle odlično izvedenog Suminog kornera, ali je i ovoga puta Buščan odlično reagovao.

A onda, 77. minut, nova kazna za Partizan, možda i nezaslužena, posle sumnjivog penala koji je skrivio Nemanja R Miletić.

Bilo kako bilo, Moraeš je sa bele tačke savladao Stojkovića, za svoj het-trik i konačnih 4:1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Friday, 08.12.2017
09:32

I nisam siguran da nije bio ofsajd kod njihovog prvog gola jos tamo prilikom onog prvog dodavanja...

avatar
DR DRE
Friday, 08.12.2017
09:19

Nije tu nista bilo sumnjivo, taj penal nije postojao. Novo nase katastrofalno izdanje u odbrani, ali i nova konstatacija da smo imali zalosno sudjenje, penal zbog igranja rukom nam nije sviran, a njima je bio dosudjen nepostojeci jer je ono bio cist start na loptu!

avatar
kizito
Friday, 08.12.2017
00:55

Od Kijeva primise sedam,a Zvezda u celoj ligi dva

avatar
DR DRE
Friday, 08.12.2017
13:05

Koliko ste golova dali u grupi, a koliko mi? Dva gola Kelnu i jos samo jedan u ove cetiri utakmice, a mi samo dva gola na cetiri preostala meca pa ti vidi...

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 08.12.2017
18:20

Ti si verovatno hteo da kazes da ste primili dva u grupi, nisam te odmah shvatio:-D Svejedno, to nista ne menja, u pravu si i ti, ali ako neko igra i efikasno u isto vreme, to sto duva promaja se nekako ipak nadomesti:-)

avatar
kizito
Friday, 08.12.2017
16:26

Pa licno Djukic kaze da je odbrana katastrofa i da to treba da se popravi za sesnaestinu finala.Napad niko ne spori,ali za igranje u Evropi ekipama skromnog kvaliteta kao sto su Partizan i Zvezda ipak je odbrana mnogo važnija.

avatar
AlexPFC
Thursday, 07.12.2017
23:10

Partizanova odbrana je danas pokazala sve svoje slabosti koje je do sada u najbitnijim utakmicama krpio Stojke fantastičnim odbranama. Naši bekovi i štoperi veoma lako ispadaju iz igre i neretko ostavljaju protivničkog igrača samog da sa loptom uradi šta god poželi. Što se sredine terena tiče i dalje dominiraju neprecizni pasovi i jalovi driblinzi a u napadu, kao po nekom starom običaju, najbolje šanse se lepe za Tavambu a on ih komotno promašuje. Mada je danas golman Dinama imao dosta sreće jer ga je Tavambin šut pogodio u glavu. Zadovoljan sam ostvarenim plasmanom u 1/16f LE ali za neke veće domete, potrebna su nam pojačanja. Bar dva igrača u odbrani, plejmejker i klasična devetka. Sada bar ima dovoljno novca za tako nešto i treba lepo izabrati i dovesti igrače koji će nam poboljšati igru a nimalo ličiti na Sumu, Solomona i kompaniju. Nadam se da će ovaj Jevtovićev gol iz penala uvećati šanse za njegov odlazak. To bi zaista bilo lepo. Na kraju, utiska sam da smo izgubili previsokim rezultatom i pored toga što smo igrali bez Jankovića i Tošića ali to je fudbal. Ne broje se šanse, posed lopte već golovi u mreži protivnika, pa je poraz na kraju više nego realan.

avatar
DR DRE
Friday, 08.12.2017
09:20

Jevtovic je kao u onoj Knezovoj pesmi, javi se da sutne penal pa nestane:-D Ozbiljno, nisam ga video ni pre ni posle toga. Treba nam i jedno levo krilo.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 08.12.2017
18:21

Da, to mu je jedino sto je uradio, jednom se odvazio da se umesa u svoj posao:-D Svoj i posao krila:-D

avatar
AlexPFC
Friday, 08.12.2017
17:24

Jevtović je imao dobar prodor i asistirao Tavambi za onaj šut u golmanovu glavu :)

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 07.12.2017
22:33

Evropski partizan 😂😂😂😂

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 07.12.2017
22:38

Mi obezbedismo prolece kolo pre kraja, dok vi niste jos, a u grupi vam nikad gori Bate Boriso i Keln i igrali ste protiv treceg tima Arsenala.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Friday, 08.12.2017
02:26

bate sampion,stalnio ucesik ls le.arsenal drugi tim mesan sa prvim ceh,kokelan,ziru,vilsir,jos od starijih rezervi volkot,debisi,holding prvotimac,elneni,i samo 3 mladja igraca,vrlo talentovana opet laz,treci tim bi bio sastavljen od svih mladih igraca a ne od 8 starijih :) keln prosle godine u vrhu,ista ekipa,ne ide im igraju i jedno i drugo,dok je augsburg bio nikad jaci a isto bio u zoni ispadanja :)

avatar
nenadnenad1234
Friday, 08.12.2017
01:25

Izgleda pogodi vas istina.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Friday, 08.12.2017
00:47

Pa najbolji Skenderbeg u istoriji nije ni upola ko najgori bate borisov...U18 tim arsenala je dva puta bolji od jang bojsa...Ne podrzavam ovaj nepotreban komentar na koji si ti odgovorio jer ne znam sta ce ikome ta prica,ali je tvoj odgovor jos gori i jos nepotrebniji..da ne pricam o tome koliko je netacan

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 08.12.2017
00:33

Za razliku od nikad boljeg Dinamo Kijeva i nikad jačih giganata evropskog fudbala Skenderbega eeeej Skenderbega i nekih mladih momaka...

avatar
Capitano
Friday, 08.12.2017
00:11

A vama u grupi sav krem Evropskog fudbala! Imali ste u najmanju ruku duplo slabiju grupu!

avatar
SL_Komedija
Friday, 08.12.2017
00:01

I kao takvi bolji su od Skenderbega i Jang Bojsa.

avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 07.12.2017
23:45

Pa jel ti ozbiljno mislis da je Partizanova grupa jaca od Zvezdine odnosno da je Partizan imao kvalitetnije protivnike?

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 07.12.2017
23:10

Ma to jeste,imali smo srece,da bam je zapao evropski velikan Skenderberg ne znam kako bi smo 😂😂😂

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 07.12.2017
22:16

Ma biće bolje na proleće! Nebitan poraz u Kijevu, nisam se uopšte ni nervirao jer smo mi svoje odradili protiv Skenderbega i Jang Bojsa. Da se odrade pripreme i prelazni rok i biće sve TOP!

avatar
miki1108
Thursday, 07.12.2017
23:03

Ma da li si ti realan? Pa i Young Boys su na srecu prosli. Igra smesna cele sezone, kako ce to top da bude?

avatar
Libee
Thursday, 07.12.2017
22:11

Katastrofa! Dinamo nas razmontirao sa 30 % snage.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 07.12.2017
22:06

Rekoh ja miletic ,vulicevic i suma najveci tragicari

avatar
petar000
Thursday, 07.12.2017
22:05

Ova utakmica je esencija svega sto nije valjalo ove sezone. Da se razumemo, igra kao igra nije bila toliko losa, mozda i jedna od boljih ove jeseni, ali nekoriscenje sansi, neozbiljnost veceg dela ekipe, losa kontrola lopte i pasova kada je to najpotrebnije, i ono sto je najkriticnije prelako primanje golova. Bukvalno su nam se cetiri puta usetali u gol bez neke reakcije nasih igraca. Prvi gol je direktna posledica najvece mane Stojkovica koja ga je i sprecavala tokom karijere da brani za mnogo ozbiljne klubove, ta njegova ideja da nikada ne treba hvatati loptu. Drugi i treci gol je odraz slabe desne strane gde Vule jednostavno ne moze vise da zatvori sve sam, plus tragicne intervencije Miletica stopera. Dalje, igra zadnjih veznih koji jednostavno ne umeju da iskreiraju blo sta, slabi igraci po bokovima koji jednostavno ne mogu da naprave visak (i to ne samo ovih koji su igrali veceras, ne mogu to ni Tosic i Jankovic, i mislim da je to najveci problem ove jeseni). Sve u svemu, moram priznati da smo veoma limitiran tim i mnogo sam vise ocekivao od ove ekipe na startu sezone. Nama na zimu treba ozbiljan remont na vise pozicija. Djukic realno i nije mogao da izvuce vise od ovakvog sastava...

avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 07.12.2017
23:54

Brate, odlicna analiza i same utakmice kao i Partizanove jeseni. Parizan ima neozbiljno i neshvatljivo losu odbranu. Ja licno sam mislio da ce se to popraviti dolaskom Mitrovica i Antonova ali....ispostavilo se da su oni losiji od onih koji je Partizan vec imao u timu. Partizan mora napraviti remont cele zadnje linije ako zeli da ima ozbiljniju ulogu u Evropi ali i u Srbiji.

avatar
DR DRE
Friday, 08.12.2017
09:24

Sigurno nisu gori od onih koje vec imamo, ali, nisu ni Bog zna koliko spremniji.

avatar
DR DRE
Friday, 08.12.2017
09:24

Ozbiljan remont pocevsi od trenera. Stojkovic je po mnogo cemu prosecan golman, on vise ne treba da brani u reprezentaciji, to je valjda ocigledno...

avatar
fudbalski sef
Thursday, 07.12.2017
21:58

Ako stanje ostane ovakvo svi ce se radovati kad nas izvuku na zrebu

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 07.12.2017
22:53

Tako je od vaseg postanka, tome sluzite i tako vas drugi dozivljavaju.