Partizane, grupa je odlična!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 28. avgust 2015.

  • 14:17

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Šta više da poželite? Atraktivni rivali, lepa putovanja i timovi koji će privući dosta pažnje kada budu gostovali u Beogradu!

Partizane, grupa je odlična!
Foto: partizan.rs/MiroslavTodorović
Partizan nije imao sreće, ili jeste, zavisi iz kog ugla posmatrate. Grupa je teška, u pitanju su timovi iz liga koje su mnogo jače od Superlige, ali sa druge strane u pitanju su atraktivna putovanja, kao i timovi koji će privući dosta interesovanja na domaćem terenu.

Čini se da je najbolje izbeći klubove sa Istoka, jer osim što nam ne odgovaraju, u pitanju su neatraktivni rivali, ali i duga putovanja.

Svakako prvi favorit grupe je Bilbao. Baski su pre nekoliko godina igrali finale, biće ozbiljni u nameri da što dalje doguraju, imaju odličan tim, samleli su Barsu u Superkupu. Sačuvali su ekipu, kao što znate nemaju strance, ali čini se da je njihov tim sazreo za veća dela.

Partizan je već igrao protiv Baskijaca u Evropi, ali ne Atletika već Real Sosijedada, uspeli su 1990. da eliminišu tim iz San Sebastijana posle penala.

Što se Augsburga tiče, oni su debitanti, ali svejedno dolaze iz jedne od najjačih evropskih liga. Radi se o bavarskom timu koji iza sebe ima odličnu sezonu, promenili su malo tim, prodali Babu Rahmana Čelsiju, svejedno imaju odličan tim sa dosta iskusnih igrača poput Altintopa, Slovenca Matavža, Paragvajca Bobadilje, tu je i iskusni austrijski golman Maninger koji je branio za Arsenal i Juventus.

Prošle sezone su završili peti, najbolja sezona u istoriji i četvrta ukupno u Bundesligi. Biće impresionirani Evropom, ali kako rekoh, u pitanju je odlična ekipa iz zemlje u kojoj ovo takmičenje shvataju veoma ozbiljno. Sigurno da Nemci, kao recimo Italijani, ili Englezi, ne odmaraju ekipu četvrtkom i to će biti problem više za Partizan.

I na kraju, AZ Alkmar. Slavni tim iz Holandije, poslednju titulu je osvojio krajem prošle decenije sa Van Galom na klupi. Završili su prošle godine kao treći, iza PSV i Ajaksa. Prošli su kvalifikacije, imaju slabiji tim nego prošle godine, prodali su najbolje napadače, tačnije Johansona, otišao je i Gudelj kao i Berghajs u Votford. Partizan će se suočiti sa svojim nekadašnjim fudbalerom Rajkom Brežančićem koji je nedavno stigao iz Čukaričkog u AZ, ali je daleko od startne postave, još uvek.

Dakle, biće teško, ali protiv AZ se može igrati, kako rekosmo, bolje je ovako nego putovanja po zemljama bivše SSSR i dueli sa timovima koji ne zanimaju nikoga.

Partizane, sad se pokaži!
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari