Partizan zbog odluke UEFA gubi ogroman novac!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 13.08.2019.
10:42
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Materijalna šteta veoma značajna.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Partizan je juče dobio veoma lošu vest direktno iz Niona, UEFA je kaznila "crno-bele" sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama zbog nekoliko ispada.

Pravedno ili ne, sada više nije ni bitno, ali činjenica je da će beogradski tim izgubiti veliki novac.

Prema pisanju Sportskog žurnala, ta suma može da naraste i do 250 hiljada evra.

Ukoliko tim Save Miloševića eliminiše Malatiju i zakaže duel sa Moldeom, Parni valjak bi ostao tanji bar za 250.000 evra, samo na osnovu prodatih ulaznica.

Cena ulaznice za Jug i Sever koštaju sedam evra (primaju 9.000 gledalaca), bočne delove Istoka i Zapada 10 (8.000), centralne delovi Istoka i Zapada 16 (6.000), u projekciji i zarada od 10.000 evra za mesta u ložama čime dolazimo do cifre od oko 250 hiljada evra ukoliko tribine budu popunjene kao po običaju na evropskim utakmicama Partizana.

Ako se na to doda i kazna u iznosu od oko 25 hiljada evra dolazimo do 275 hiljada evra neplaniranog gubitka što kroz realnu, što kroz projektovanu zaradu. Ukoliko dodamo još jednu utakmicu kazne dolazimo do cifre od celih 500 hiljada evra...

Naravno, materijalni deo je najmanje bitan u čitavoj priči, ali ne i zanemariv.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 13.08.2019
17:08

Najveći problem od svega je što UEFA ima zadatak da izbaci Partizan. Nebitno da li direktno kaznom ili preko sudija to im je opsesija. Sudijske greške na štetu Partizana u Evropi nisu nešto novo, ali nisu bile učestale kao u poslednjih par godina. Izgleda da im je Partizan nabio kompleks jer je jedan od retkih klubova u Evropi koji je porazio UEFA-u i dokazao istinu pred CAS-om. Zašto nama ne pošalju sudiju koji bi sudio kao Portugalac Martins što je sudio zvezdi, pa Malatija bi izgubila 5:0.

avatar
nemam pojma
Tuesday, 13.08.2019
14:18

Kako nije bitan materijalni momenat? Jednostavno, nekim ljudima treba zabraniti ulaz na stadion, objasniti da se u međunarodnim utakmicama ne meša politika sa sportom. Politika se izkazuje na protestima ispred predsedništva Srbije, pa tamo neka se biju sa sebi ravnima. I transparente obesite u Pionirskom parku. Jednom treba početi da se održava red, redari da odstranjuju ove koji prave probleme, čemu uopšte i služe? I da su u polupunom stadionu zakrčeni prolazi, da li je to normalno?

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 13.08.2019
13:41

sredice to profa. lakovicu i stankovicu ovo nece proci!

avatar
Milek
Tuesday, 13.08.2019
12:14

Jeste šteta al ne tolika jer tribine neće napuniti neki molde... Mora da se žale da smanje bar na jednu ko Zvezda protiv salcburga

avatar
Slavko Knezevic
Tuesday, 13.08.2019
12:09

Realno trebali su da nas izbace iz takmicenja.Vodje navijaca kreiraju nacin navijanja.Ti isti narko dileri odnosno vodje navijaju za zvezdu i za sadasnju upravu, nikako za Partizan,mi normalni navijaci nesmemo da skandiramo uprava napolje inace....pametnom dosta.

avatar
magister
Tuesday, 13.08.2019
11:48

Pretpostavljam da će se Partizan - žaliti. Ukoliko su transparenti odmah uklanjani - to bi trebalo da je dokaz da je organizator pratio situaciju i sprečavao. Što se tiče rasističkih povika Donaldu - to je takođe diskutabilno, jer Donaldu nije vikano uvredljivo kao pripadniku neke rase, već kao bivšem članu suparničkog klupa, a navijači jedni druge zovu - cigani i grobari, pa čak i sami sebe tako zovu, tako da to nema rasnu konotaciju (bar mi se tako čini). Ovo bi, jedno i drugo, mogli biti razlozi da se kazna makar ublaži.

Ipak, od svega je najluđe da se kriminalci i dalje puštaju da rade to što rade, štete imidžu države, naroda, kluba, prave štete u milionima evra na godišnjem nivou, prebijaju ljude, diluju drogu i... šetaju se slobodno, bez ikakve sankcije. A ja se parkiram ispred svoje zgrade na trotoar, ne ometam pešake, prolaze i niko se ne buni, ali mi komunalci naplate 5000 dinara, jer između bočne strane kola i ograde nema 1.25, nego otprilike 1.10. I? Kupuj domaće, PKB-ovo. Upssss. Arapsko?

avatar
mange
Tuesday, 13.08.2019
11:40

Kad 'e kojekakvi majmuni da shvate da je utakmica samo sport, i da vi[e ne maltretiraju nas navija;e i voljeni klub. NE TREBAJU NAM

avatar
REVØLT
Tuesday, 13.08.2019
11:27

https://www.telegraf.rs/sport/fudbal/3040135-keltski-krst-neofasisticki-simbol-uefa-dinamo-sporna-zastava-maksimir

avatar
REVØLT
Tuesday, 13.08.2019
10:49

Odakle vam to da juzna i severna tribina primaju samo devet hiljada? Samo Jug ima 6 ili 7, a 9 zajedno ne moze da bude ni uz sva moguca ogranicenja. Samo vi i dalje gostite i docekujte lakovica, tu aspidu na deveti stepen, ''gospodo'' iz uprave!