Partizan, za sada, ostaje u ligi - Ovo su naredni koraci!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 26. decembar 2018.

  • 09:26

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Crno-beli neće povlačiti radikalne poteze dok ne iscrpu sva pravna sredstva kojima raspolažu u slučaju žalbe koja je odbijena od strane prvostepenog organa.

Partizan, za sada, ostaje u ligi - Ovo su naredni koraci!
Foto: partizan.rs
Prvog dana tekuće nedelje na adresu FK Partizan stigao je odgovor na žalbu koja je uložena povodom utakmice 21. kola Super lige Srbije između Partizana i Mačve.

Fudbalskim poklonicima već je poznato da su crno-beli zatražili da meč bude ponovljen zbog toga što je odigran u neregularnim uslovima, ali je direktor Super lige Vladimir Bulatović odbio zahtev kluba iz Humske.

Upravo su pomenuta žalba i odgovor na nju bili tema jučerašnje sednice Izvršnog odbora Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, na kojoj su prisustvovali i svoje stavove obrazložili predstavnici FK Partizan.

Profesor Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana i šef pravnog tima crno-belih obrazlagao je stavove sat i petnaest minuta, a zatim izvukao zaključak za javnost. Vuletić je poručio da Partizan neće povlačiti radikalne mere i istupati iz lige dok ne budu iscrpljena sva pravna sredstva, a najavio je i koji su sledeći koraci.

"Verni smo stavu da ćemo na odluku Bulatovića, kao prvostepenog organa, uložiti žalbu u razumnom roku drugostepenom organu - Komisiji za žalbe FSS. Bez prejudiciranja kakva će odluka da bude, spremni smo da idemo na trećestepeni organ - Izvršni odbor FSS, po potrebi - obratićemo se i međunarodnim institucijama i sudovima", rekao je Vuletić, a prenosi "Žurnal".

Crno-beli nameravaju da idu do Lozane ukoliko u Srbiji ne brudu pronašli pravdu. Tek nakon što iscrpe sva pravna sredstva FK Partizan razmatraće dalje korake u ovom slučaju.

"Možemo da se obratimo KAS-u, sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Pratizan, dok se ne iscrpe sva pravna sredstva, ostaje u ligi! Ukoliko naiđemo na negativni ishod UO će doneti odgovarajuće odluke. Ne želim da prejudiciram...", dodao je Vuletić.

Pored toga što je elaborirao zaključke sa jučerašnjeg zasedanja Izvršnog odbora Zajednice, Vladimir Vuletić je preneo da je Partizan podneo tri zahteva predsedniku Zajednice Dragomiru Lazoviću.

Crno-beli su uputili novi zahtev za uvođenje VAR tehnologije u Super ligi, zatražili da se glasa o predlogu da Skupština Zajednice Super lige i Prve lige bude održavana jednom mesečno, i konačno, da se javnim glasanjem odlučuje o Lazovićevoj smeni.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari