Partizan - ''Virus Živković'' zahvatio i Abua?

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.02.2016.
18:18
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Klub iz Humske se neslavno rastao sa još jednim svojim prvotimcem ove zime, iako sada čelnici Partizana uveravaju da je Oumaruov transfer prihvaćen pre svega zbog ''dobrih finansijskih uslova''.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Ranije danas imali ste prilike da pročitate šta je o epilogu ''slučaja Oumaru'' rekao sportski direktor Partizana Ivica Iliev, a tokom večeri oglasio se i Vladimir Vuletić, predsednik Nadzornog odbora kluba iz Humske.

On ne krije da je u Oumaruovom ponašanju prethodnih dana (odbijanje da igra protiv OFK Beograda, izjave u medijima kako više ne želi da igra za Partizan) bilo dovoljno elemenata za suspenziju odličnog napadača, ali se postavljalo pitanje svrhe.

''Radna grupa je održala sastanak na kojem je Ivica Iliev obavestio njene članove o situaciji sa Abubakarom.

U međuvremenu dobili smo i novu ponudu od Šenžena u vrednosti 1.2 miliona evra, plus 15 posto od naredne prodaje. Radna grupa je jednoglasno odlučila da tu ponudu prihvati.

Ovo nije izlazak u susret jednom tipu ponašanja koje smo mogli da vidimo proteklih dana u vezi sa ponašanjem samog igrača. Bilo je elemenata i za suspenziju, ali klub je odlučio da treba učiniti ono što je dobro za njegovu finansijsku budućnost i da se ponaša domaćinski i odgovorno'',
izjavio je Vuletić.

I ne samo to, postoji još jedan važan razlog za prihvatanje ponude Kineza za Oumarua.

''Sportski direktor Iliev i trener Tomić nisu projektovali ovog igrača za naredni ciklus takmičenja i mi smo na osnovu tog izveštaja i doneli ovu odluku'', objašnjava Vuletić.

S obzirom da je fudbalsku zimu u Srbiji obeležio ''slučaj Andrija Živković'', kada Partizan nije uspeo da privoli talentovanog fudbalera ni da potpiše novi ugovor, niti da prihvati neku od ponuda iz inostranstva, postavlja se pitanje da li postoji opasnost da taj slučaj pokrene i ''lavinu'' sličnih.

''To je zatvoreni krug. Ja ne želim da kažem da je ovo nekakav 'virus Živković', ali je on svakako imao refleksije na ovaj događaj. Smatramo da bi trebalo uspostaviti sistem i kao što smo poštovali dignitet kluba u 'slučaju Živković', tako smo postupili i sada.

Igrač (Oumaru) je u ovom slučaju svima stavio do znanja da ne želi ni da igra ni da trenira! To bi iniciralo kaznu, ali postavlja se pitanje svrsishodnosti. Mi ne razmišljamo vrele glave, već hladnokrvno.

Čini mi se da je ovo dobra ponuda, igrač ima 29 godina, njegova plata će u Kini biti četiri puta veća i sve su to bili socijalni argumenti'',
dodaje Vuletić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
perinho 777
Wednesday, 24.02.2016
01:30

Partizan ceka jos dosta ovakvih odlazaka,tesko je realno izboriti LE ako i dodju do drugog mesta,mnogo je tezi put kad su drugi. Tako ce ostati bez priliva znacajnih sredstava,kad ne igraju Evropu,ni igraci se nece lako i skupo prodavati kao nekada,a posto ste sve vise u krizi finansijski necete ni velike talente moci da prodate za vise od 2,5 do 3 miliona..ukratko,zadesice vas slican scenario kao Zvezdu prethodnih godina,narocito od 2010 do 2014 god...zato nije lepo smejati se tudjoj nesreci :P ovakav ishod je vrlo moguc,ne znam samo kako je uprava dozvolila sebi da upadne u dugove a bilo je para i para,LS,LE,transferi...Zvezda jeste u dugovima,ali nije prihodovala mnogo u poslednjih 8,9 godina,mnogo su vise krali u upravi partizana,za manje vremena..

avatar
perinho 777
Wednesday, 24.02.2016
01:24

Pa kako da ga ne uhvati virus,gde god krene treba da se obuce,minus 29 je...a evo za vikend najavljuju novo zahladjenje :D

avatar
Eazy-E
Tuesday, 23.02.2016
22:08

A Oumaru je secam se pre neki mesec na temu odlaska u imostranstvo rekao da misli samo na partizan i ako se dobro secam nahvalio Srbe,E nista nema dok ne pestanemo da prodajemo najbolje igrace,i kolke smo silne pare doboli iz kvalifikacija za LS a mnogo im je da daju 2,5 miliona evra penale za Zivkovica i za sumu ndlovu i tavambu niste mogli da odvojite par stotina hiljada evra,S-R-A-M-O-T-A!!!

avatar
Wednesday, 24.02.2016
09:54

Dobro se secas...

avatar
REVOLTindijapakistan
Tuesday, 23.02.2016
19:43

Jado moja od kluba... Žalim vas!

avatar
Tuesday, 23.02.2016
19:31

Socijalni argumenti...