Partizan verovatno bez Stojketa na Borac, Đukić zna da će biti teško

Autor: Pavle Knežević
subota 28.10.2017.
15:19
Izvor: Sportske.net

Prvi golman Partizana i reprezentacije verovatno će preskočiti i prvenstveni duel protiv Borca da bi bio spreman za ključni meč protiv Skenderbega.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Miroslav Đukić očekuje još jednu tešku utakmicu Partizana sutra protiv Borca u Čačku, iako će tim najverovatnije igrati bez prvog golmana Vladimira Stojkovića.

"Veoma bitna utakmica zato što treba da nastavimo trku za titulu. Treba da ostavimo i dobar utsak za utakmicu protiv Skenderbega. Treba da uđemo dobro, kako treba. Neće biti lako, jer igramo protiv Borca, koji je sada u mnogo boljoj formi nego na početku prvenstva.

Veoma teška utakmica tamo, ali moramo da idemo po tri boda. Nalazimo se u zaostatku za Crvenom zvezdom i sve sem pobede - nije dobro
", rekao je Đukić novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Partizan je drugi na tabeli, sa četiri boda manje od Crvene zvezde, dok je Borac poslednji, sa samo sedam bodova iz 14 kola. Crno-beli ove sezone imaju bolje rezultate u gostima nego kod kuće, pa je novinare zanimalo da li Đukić manje brine jer je sada u pitanju gostovanje.

"Uvek postoji briga, nigde nije lako pobediti. Mi igramo rasterećenije kada igramo na strani ove sezone, ali moramo to da promenimo, jer ipak titule se osvajaju i dobri rezultati se postižu kada funkcionišete dobro kod kuće. Mora da se igra dobro kod kuće.

Nema lakih utakmica, ne možete da uđete olako ni u jednu utakmicu, inače možete da platite to skupo. Uverili smo se u to mnogo puta. Tako je i sa Borcem, moramo maksimalno angažovano ako hoćemo da pobedimo. I njima trebaju bodovi
", rekao je Đukić.

On je kazao da će posle današnjeg treninga znati kako će izgledati sutrašnji sastav, ali je rekao da Stojković "verovatno neće stići" za Čačak.

"Ali, koga nema bez njega se može i mora", dodao je trener.

Saša Ilić je protiv Zemuna odigrao pola sata, a protiv Bačke celu utakmicu, hoće li ga trener koristiti i sutra ili će ga čuvati za Skenderbeg?

"Sale je igrač koji ima karakteristike koje nama trebaju u nekim momentima. Uvek je spreman da pomogne ekipi. On je igrač koji ima ideju, koji vidi sve pre nego što mu dođe lopta. Nama mnogo pomaže i koristićemo ga uvek kad nam zatreba", odgovorio je Đukić.

Borac vodi nekadašnji Đukićev kolega iz Partizana Igor Spasić.

"Igor je radio sa mnom, poznajemo se odlično. On zna kako radi Partizan, ali i mi znamo kako igra Borac. Nema tu velikih tajni, odlučiće igrači na terenu, njihova forma, momenat. Igor je sjajan trener i veliki profesionalac i želim sve najbolje, ali mi tamo idemo po pobedu", rekao je Đukić.

Utakmica Borac-Partizan igra se sutra od 17 sati u Čačku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MARCO NICO
Sunday, 29.10.2017
18:30
avatar
MARCO NICO
Sunday, 29.10.2017
08:48

Ma, samo ti stavi Jovicica jos koji put na gol, samo forsiraj i Miletica i Jevtovica, samo ti sikaniraj Nemanju Stevanovica, Antonova, Radina, Marjanovica i Djordja Jovanovica i kiks ce biti neminovan. PREVARO!

avatar
canak
Saturday, 28.10.2017
21:23

Pa hoce li za tebe biti i jedna laka.