Partizan večeras sa pola NOVOG tima izlazi u Evropu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.07.2018.
10:45
Izvor: Sportske.net

Mnogo promena u odnosu na prethodnu sezonu. Hoće li se isplatiti Partizanu?

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Nova sezona za Partizan počinje večeras od 20:15h u Nikšiću, gde će crno-beli odmeriti snage sa pljevaljskim Rudarom, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli u ovaj meč ulaze kao veliki favoriti, ali će to morati da potvrde i na terenu. Podsetimo, prošlog leta Partizan je bio na velikim mukama u Podgorici protiv Budućnosti i uz dosta sreće je izborio remi bez golova, što Đukićevom timu treba da bude dobra opomena i pred večerašnji nastup.

A kada govorimo o Đukićevom timu, on će večeras pretrpeti brojne promene u odnosu na prošlu sezonu, još veće nego što smo to juče očekivali.

Prema poslednjim informacijama, novajlija Gabrijel Enake će ipak dobiti prednost u odnosu na Miroslava Vulićevića, iako je Rumun tokom priprema imao problema sa povredom i  propustio veći deo kontrolnih mečeva.

Sa njim u timu, Partizan će u startnoj postavi imati čak petoricu debitanata, od toga čak trojicu u defanzivnoj liniji, što novajlija, što igrača iz svoje omladinske škole, koji su se nametnuli ovog leta.

U pitanju su: Rikardo Gomeš, Gabrijel Enake, Mark Valijente, Nemanja Nikolić i najmlađi među njima, levi bek Zlatan Šehović.

Ostatak startne postave popuniće igrači iz prošlosezonskog sastava, pa bi to večeras u Nikšiću trebalo da izgleda ovako:

Stojković
Enake, Valijente, Marković, Šehović
Zdjelar, Jevtović, Suma, Pantić
Nikolić, Rikardo.

Podsetimo, revanš meč je za sedam dana u Humskoj, a ukoliko Partizan opravda očekivanja i izbori plasman u narednu fazu takmičenja, rival će mu biti bolji iz dvomeča Trakai (Litvanija) - Irtiš Pavlodar (Kazahstan). Njihov večerašnji duel počinje u 18 časova, kada bismo mogli da dobijemo jasniju sliku o tome kuda bi mogao da vodi nastavak crno-belog evropskog puta u novoj sezoni.

Očekivanja navijača su velika, prošle sezone je ostvaren veliki uspeh plasmanom u 1/16 finala Lige Evrope, pa je time i odgovornost Đukićeve ekipe još veća.

Srećno, crno-beli!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Милорад Шкомии Стефановић
Thursday, 12.07.2018
16:55
avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
18:49
avatar
Pic.usti zamugljao!
Thursday, 12.07.2018
16:13

Zar ne bi skoro vest ovde da Mitrovic napusta klub?!

avatar
deki trbic
Thursday, 12.07.2018
14:06

sve valja ali treba Jevtovica izbaciti, na njegovo mesto Pantic, Suma iza nadaca i Ivanovic jedno krilo, sve ostalo na mestu.

avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
16:41

Levo krilo:-D Moze i desno, ali bolje levo.

avatar
PLAYBOY
Thursday, 12.07.2018
13:33

imamo dva spica i nijedno krilo da im uputi centar sut...i pri tom imamo dva zadnja vezna...pa kako ocekujemo da imamo ikakvu igru sa ovakvom taktikom...voleo bih da nas Rudar nakanta samo da ovaj "znalac" Djukic ode vise jednom...bolje odma nego kad bude kasno

avatar
Vrlo intelektualno
Thursday, 12.07.2018
11:37

Majko mila,gde ces Sumu i Pantica po krilima pored Ivanovica ili gde ih je stavio vec na ofanzivnog veznog i posle se pitamo sto nam igraci igraju lose a on svakog ko malo podigne formu vraca na klupu,pa posle pricamo kako nam je los tim,dok ne ode Djukic nista od nas ponovo,ovoj ekipi fali jos jedno krilo desno,jos eventualno ako oce da se vrati Leonardo to da ne pricam i eto mozda jedan vezni igrac,mada kada bi se sve to uklopilo kod trenera koji zna sta radi,ne bi nam ni trebalo pojacanje u veznom redu.

avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
13:42

Sigurno jos jedan vezni igrac, i to centralni. Leonardo se sigurno nece vratiti, ako ja pogresim, to ce biti najveca senzacija ikada. Ne zato sto sam ja tvrdio da se nece vratiti nego zato sto je to nemoguca misija, a definitivno mi ova postava lici na neku 4-2-2-2. Tumbakovic stajl:-D Pa tako Pantic glumi Sasu Ilica, a Sumu npr. Vukica ili Ivica.

avatar
Malo veliki covek
Thursday, 12.07.2018
11:24

Mozda sam ja lud, ali zar ne bi bila bolja postava: Stojkovic-Enake,Valijente,Markovic,Sehovic-Kosovic,Zdjelar,Pantic-Tosic,Djerlek-Gomes. Gde bi Enake i Sehovic igrali visoko pozicionirane bekove, Zjelar zadnjeg veznog, Pantic i Kosovic vezne sa ulogama plejmejkera, Tosic i Djerlek visoko pozicionirana krila sa zadatkom da prodiru u 16 sut-pas opcijom, a Gomes da bude igrac koji ce igrati na ivici 16-erca sa zadatkom da ili sutne ili vrati loptu plejmejkerima ukoliko nema prostor za sut.

avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
13:40

A zasto Djerlek, a ne Ivanovic. Nije to uopste losa tj. lose koncipirana postava, a sigurno je da nisi ni lud:-D

avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
18:48

Bolji je Djordje, seti se sta je radio kad je konacno dobio sansu u prvenstvu...

avatar
Malo veliki covek
Thursday, 12.07.2018
17:26

Moze i Ivanovic, ali sam nekako vise da se Djerlek forsira u toj prvoj jer mi deluje da su Djerlek i Ivanovic na slicnom nivou trenutno.

avatar
Malo veliki covek
Thursday, 12.07.2018
11:18

Ne razumem taktiku u opste. Imamo dva stopera i dva zadnja vezna sa defanzivnim zadacima. Imamo dva beka od koja se trazi da budu bekovi i krila, jer nasa krila su zapravo plej mejkeri i dva spica od kojih trener ocekuje da oba pomazu odbrani, ali i da oba daju golove. Jesam li ja dobro shvatio Djukicevu taktiku?

avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
13:39

Do najmanjih tancina:-D

avatar
NS SHADOW
Thursday, 12.07.2018
10:59

Sta ce nam i Zdjelar i Jevtovic? Da li vi razumete da je Gomes prezime? Gde je Ivanovic?