Partizan - Vakulko konačno zaigrao, šta mu je bilo najteže?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.07.2018.
14:46
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Mesecima je čekao da dobije priliku, u Sloveniji ju je i dočekao, a da li ćemo ga i tokom jeseni češće viđati na terenu?

Screenshot/TV Partizan
Screenshot/TV Partizan

Povezane vesti

Mladi ukrajinski vezista Juri Vakulko zimus je prilično tiho došao u Partizan, ali sa epitetom kapitena mlade reprezentacije Ukrajine, što je samo po sebi govorilo o njegovim kvalitetima.

Međutim, tokom prolećnog dela sezone nije uspeo da se nametne i mnogi su se pitali šta će biti s njim, pogotovo jer ga ni u prve tri kontrolne utakmice na aktuelnim pripremama nije bilo u timu.

Ipak, u ubedljivoj pobedi nad Gorisom (3:0) odigrao je ceo meč, što za njega predstavlja veliko olakšanje pred početak nove sezone. U intervjuu za klupsku televiziju, Vakulko priznaje da mu nije bilo lako na početku meča.

''Nedostajale su mi utakmice, ovo mi je prva posle nekoliko meseci. Početak je bio prilično težak za mene, prvih 15-20 minuta, ali kasnije je bilo sve bolje. Srećan sam što sam igrao i što smo pobedili. Bila je to dobra utakmica za nas.

Fizički se dobro osećam, ali možda mi je zbog te duge pauze bilo teško'', objašnjava Vakulko.

Ne krije da je i početak priprema malo teže podneo, s obzirom da na takav način rada nije navikao u Ukrajini.

''Prvih pet dana su bili teški, svaki dan teretana, ali iz dana u dan zaboraviš za sve i fokusiraš se na treninge.

Dok sam bio u Ukrajini, uvek smo trčali prve nedelje posle odmora, bez lopte. Ovde je od prvog dana teretana'', ističe Vakulko.

Najviše vremena na pripremama provodi sa Lukom Cucinom i golmanom Aleksandrom Popovićem, ali ističe da je i generalno atmosfera odlična u ekipi.

''Sa Cucinom i Popovićem se najviše družim. Imamo sjajan kolektiv, svi su dobri, svi se međusobno podržavamo i to mi se jako dopada. Da nije tako, bilo bi mi mnogo teže da se uklopim'', zaključuje Vakulko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Matara
Tuesday, 03.07.2018
20:12

Vakulko je odlican. Treba mu dati sansu. Cak je zreo i za startnih 11.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 03.07.2018
15:58

Odlazi ivice, bolje na vreme nego da te zamrzi ceo crno beli svet i da budes nepozeljan