Partizan ubedljiv, sjajni Markec, debi Banjaka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.07.2020.
19:31
Izvor: Sportske.net

Crno-beli spremni za Linglong Superligu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U poslednjoj proveri na aktuelnim letnjim pripremama za predstojeću sezonu, Partizan je večeras na svom stadionu u Humskoj savladao ekipu Proletera iz Novog Sada sa 4:0.

Crno-beli su bili bolji rival tokom celog toka meča, ali su gosti u prvom poluvremenu pružili mnogo jači otpor.

Partizan se dugo mučio da probije ''bunker'' gostiju, Sadik je imao prvu priliku u 10. minutu, kada je iskosa sa leve strane gađao suprotni ugao, ali je zamalo bio neprecizan.

Natho je na isteku prvih pola sata pogodio spoljni deo mreže, a osam minuta kasnije sjajna prilika za goste. Bila je to njihova brza kontra, četiri na tri, ali Živojinović je odlučio da sam završi akciju, na kraju njegov šut je krajnjim naporom zaustavio golman Partizana Aleksandar Popović.

I kada se očekivao kraj poluvremena, Sadik je iznudio slobodan udarac na oko 17 metara od gola Proletera, a Natho ga je majstorski izveo i pogodio za 1:0.

Od početka drugog poluvremena, Lazar Marković je bio na terenu umesto Filipa Stevanovića i popularni ''Markec'' bio je prilično raspoložen za igru. Već u 47. minutu odličan centaršut Markovića sa desne strane u peterac, sjajna prilika, ali na kraju Sadik završava u mreži, a lopta - pored gola.

Samo pet minuta kasnije, Marković se upisao u strelce, kada je Urošević probio po levoj strani, vratio loptu u ''srce'' kaznenog prostora za Markovića, koji preciznim udarcem pogađa mrežu - 2:0.

Partizan je sve lakše dolazio do prilika, gosti više nisu bili tako čvrsti u odbrani, a u 60. minutu asistencija Markovića, ovoga puta za Sumu koji obilazi golmana i sa pet metara šalje loptu u nebranjenu mrežu - 3:0.

U samom finišu Marković je stigao i do svoje druge asistencije u ovom meču, posle lepe akcije proigrao je Zdjelara, koji iskosa sa desne strane snažnim šutem ''zakucava'' loptu pod prečku za konačnih 4:0.

Dodajmo još i da je prvi nastup u dresu Partizana upisao i Maki Banjak, novi štoper crno-belih koji je stigao iz ljubljanske Olimpije.

Partizan je nastupio u sastavu: Popović - Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević - Zdjelar, Natho - F. Stevanović, Suma, Asano - Sadik. Igrali su još: Marković, Banjak, Šćekić, Čolić...
-
baner 9
----

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Tuesday, 28.07.2020
23:05

Odavno je Partizan postao tragovacko preduzece, vec godinama igramo bledo u Evropi, svaki amaterski protivnik nam je potencijalna mina. Cim neko valja,prodaju ga po hitnom postupku. Hocu da gledam evropski partizan, kakve crne sudije i visoke trave i losa sreca po domacim terenima. Nema opravdanja za kilavu igru

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.07.2020
15:25

Kako je Partizan trgovacko preduzece kada je u poslednjih 11 meseci prodao samo 1 igraca (Pavlovica), u poslednjih 12 meseci prodao tek 4 igraca. Kako godinama igra bledo u Evropi kada ima najveci koeficijent od kada postoji UEFA lista za klubove koja se racuna za poslednjih 5 godina, a da nije pokraden u obe utakmice protiv Zaglebja, kuci protiv Videotona, kuci protiv olimpijakosa, kuci protiv Dinamo K, kuci protiv Plzena, kuci protiv Junajteda imao bi daleko veci koeficijent i sigurno jos jedno prezimljavanje u Evropi. Nema opravdanja vec cinjenica, a cinjenica je da je sve organizovano kako Partizan ne bi bio prvak, ali apsolutno sve, od rasporeda utakmica, termina utakmica, sudjenja, igre protivnika protiv Partizana i zvezde do kvaliteta terena.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 30.07.2020
14:13

Razumem da je puno navijaca koji gledaju samo teren, igru i rezultat, a ne i ono sto je uzrok tome. Partizan ne strepi od Samroka i slicnih sto se tice kvaliteta vec posledica ranog ispadanja, pre svega finansijskih posledica jer se Partizan preko 95% finansira od uspeha u Evropi i transfera, a takva iznenadjenja gde je favorit bolji na terenu, a autsajder zablista u par trenutaka i prodje se desavaju svakom klubu i dok god Partizan ne bude imao sponzora ili sponzorski pul koji ce pokriti dobar deo budzeta tj. finansijsku sigurnost da ne udje u ogroman minus i ugrozi egzistenciju kluba ukoliko kiksne u Evropi ili nikoga ne proda strepece od svakog protivnika u evropskim kvalifikacijama. Generalno Partizan je igrao egal samo u Malatiji i Moldeu, bio slabiji u Mancesteru dok je na svim ostalim utakmicama u Evropi bio bolji protivnik, nije dobio AZ oba puta zbog katastrofalne realizacije, a Mancester Junajted kuci jer je pokraden i samo je to razlog zasto nije prosao grupu. Ne mozemo da ocekujemo da neko sa oko 1M evra koliko Partizan ima obezbedjeno pre pocetka sezone zadrzi ili napravi tim koji ce da igra lepo i rutinski dobija evropske ekipe koje ulazu mnogo vise, koliko god da sportski sektor radi dobro nerealno je. Broj bodova koji je Partizan izgubio prosle sezone u SL svojom krivicom je dovoljan da bude ubedljivo prvi na tabeli, problem je i sto ostali, a pre svih zvezda ne mogu da izgube bod(ove) jer namestaju i sa filijalama i sa sudijama.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 29.07.2020
23:51

I u Kijevu smo pokradeni iako je poraz bio visok i ubedljiv, onaj jedan penal je bio urnebesan.

avatar
Limenka
Wednesday, 29.07.2020
17:26

Ne bih se slozio sa tobom, sto ne znaci da nisi u pravu. Ja sam samo ljubitelj sporta i zarko ocekujem dan kada ce Partizan jednom da zaigra lepo u Evropi i da ne strepimo od Samroka i slicnih. Treba da budemo tim koji nece da kuka da li prvo gostuje u Surdulici ili Zrenjaninu ili Subotici, to se rutinski pobedjuje.
Za veliki broj prosutih bodova smo sami krivi.

avatar
Osijek 51
Sunday, 26.07.2020
21:29

Kada se malo potrudi, onda Markovic nesto i uradi, inace ono dosadasnje setkanje po terenu je nedopustivo.....steta sto na desnom beku nemamo nekog Urosevica, Colic i Stojkovic su BISERI.....

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 27.07.2020
02:57

Dao sam ti plus, ali Partizan na desnom beku ima i boljeg igraca od Urosevica.

avatar
Piksi G00L iz korner
Sunday, 26.07.2020
21:19

Lako je biti efikasan u prijateljskim sklanjalicama i namestaljkama, a posle kad nalete na konobare i ribare sa Velsa onda ce se ljepi spustiti na zemlju u slobodnom padu.

avatar
nexi partizan
Monday, 27.07.2020
00:43

Kao što mi spuštamo vas.

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 28.07.2020
17:13

U pravu si jer mi imamo samo 18 pobeda vise od vas u derbiju, nastavite u istom ritmu ljepi.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 27.07.2020
11:06

Ti konobari i ribari su jedino vas brukali u proslosti.
Krcun je opet ispao smesan xaxaxaxa.

avatar
magister
Sunday, 26.07.2020
20:38

Kao što je King prokomentarisao, premalo kretanja u početku da bi se ugrozio tim koji pokušava da se brani organizovano. I, interesantno, ali Markovićevo kretanje, stalno nuđenje i otkrivanje, a iz takve igre šutevi, asistencije, proigravanja po krilu, jesu dobra ilustracija kako treba igrati protiv *organizovanih* odbrana. Kretanjem se uvlačiti u njihove redove, stvarati višak, skupljati ih i razvlačiti kao harmoniku, a tada se stvara prostor u koji može neko da uđe i - eto šansi, a onda i golova. Takvom se načinu igre nadam. Za to su potrebni pre svega češće raspoloženi Marković, Stevanović, Suma i Natko, oni mogu da kreiraju takvu igru.

S druge strane, ako nastavimo sa zauzimanjem pozicija i usidravanjem igrača, svakog na svojoj poziciji, te kruženjem oko zone, čeka nas slična sudbina kao prošle godine.

King, nisam video penal nad Natkom, a gledao sam 5x. I ako ga je hvatao za dres, kao što se žalio, nije ga pomerio, Natko je imao potpunu kontrolu i nad svojim telom i nad loptom, koliko je to u takvim okolnostima bilo moguće.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 26.07.2020
21:09

Povlacio ga za dres i time usporio da pre napadne loptu, omeo da je posalje u gol - klasican penal.

avatar
magister
Sunday, 26.07.2020
21:34

Naknadno odgledao prvih 35 minuta. Pa i nije bilo tako loše. Istina, Proleter verovatno i nije mera. Sadik - nije bio u ofsajdu prilikom dodavanja posle kog je nad njim - napravljen penal, bez ikakve dileme. King je tu potpuno u pravu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 26.07.2020
19:36

1p je bilo sporo, bez dovoljno kretanja bez lopte, bez borbenosti i bez ideje, ali uprkos nedosuđenom penalu nad Sadikom i izmišljenom ofsajdu kod šanse Stevanovića nakon odličnog poigravanja Miletića presudila je majstorija Natka. U 2p je Partizan zaigrao kako zna i uz najraspoloženijeg Markovića razbio protivnika uz promašaje Sadika i nedosuđenog još jedalnog penala nad Natkom. Partizanov najveći protivnik nisu zvezdine filijale već sudije i samo one mogu da ga zaustave, inače je očigledno Partizan daleko najkvalitetniji tim lige.

avatar
Deki.Stankovic.5
Sunday, 26.07.2020
20:48

Ma jeste bre,najjaci ste od postojanja ali vas sudije kanale od prve zvanicne utakmice.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 26.07.2020
21:17

Kradu nas i u prijateljskim kao sto vidis.

avatar
Limenka
Sunday, 26.07.2020
20:50

Deklarisem se kao Partizanovac, radujem se svakom Partizanovom uspehu, ali da smo daleko najkavlitetniji tim lige je nerealno. Jedva smo sacuvali i drugo mesto, finale kupa izgubili. Toliko smo slabo igrali mnoge "male" utakmice

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 26.07.2020
19:33

Sjajna akcija kod cetvrtog gola, bas sjajna...