Partizan u problemu oko pojačanja ''u vezi'', ali pravo iznenađenje je u napadu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.01.2018.
09:26
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Situacija oko Partizanovih pojačanja menja se iz dana u dan. Da li je na pomolu novi obrt?

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Još od utakmice protiv Dinama u Kijevu (1:4), kada je Everton Luiz zaradio žuti karton, automatski i suspenziju za prvi meč 1/16 finala Lige Evrope, postalo je jasno da bi crno-beli mogli na startu drugog dela sezone mogli da budu značajno oslabljeni u veznom redu.

Naravno, potencijalna pojačanja na toj poziciji odmah su izbila u prvi plan, od početka se govori o Radosavu Petroviću, a onda i o Saši Zdjelaru, ali konkretnih pomaka i dalje nema, iako je početak priprema na samom pragu.

Uz to, angaovanje Petrovića ne bi pomoglo Partizanu da protiv Viktorije Plzenj reši pomenuti problem, pošto ni popularni Raća ne bi imao pravo nastupa. I to ne samo u prvom meču kao Everton, nego i do kraja sezone u evropskim takmičenjima.

Preneli smo juče, crno-beli nameravaju da Petrovića angažuju na pozajmicu iz lisabonskog Sportinga, ali Portugalcima se ne žuri, čekaju neku primamljiviju ponudu, kako bi mogli nešto i da zarade od transfera srpskog internacionalca.

Zato je iz dana u dan sve veći upitnik u vezi sa Petrovićevim transferom u Humsku.

Međutim, današnji ''Sportski žurnal'' prenosi da je i situacija oko angažovanja Zdjelara postala znatno komplikovanija.

Pomenuti list na naslovnoj strani otkriva da je poljska Legija iz Varšave poslala ''duplo unosniju'' ponudu za mladog srpskog vezistu i biće veoma zanimljivo videti šta će odlučiti Zdjelar, ali i da li će crno-beli tek tako odustati.

U odnosu na Petrovića, Zdjelar bi mogao da bude Partizanovo dugoročnije rešenje u veznom redu, ali pre svega trener Đukić bi na njega mogao odmah da računa i u Evropi.

A dok čekamo taj rasplet, pojavila se iznenađujuća vest - Partizan bi mogao da dobije pojačanje u napadu iz šabačke Mačve!

Interesovanje za Bojana Matića, najboljeg strelca šabačkog superligaša postoji, a da se nešto ''kuva'' potvrdio je i sam fudbaler koji ne krije veliku želju da obuče crno-beli dres.

''Želim u Partizan, čujem da se nešto dešava, voleo bih da se to ostvari. Ako se klubovi dogovore, tu sam'', poručio je Matić za ''Žurnal''.

Matić je jesenas postgao sedam golova u Superligi, a posebno efikasan bio je na početku sezone, kada je proglašen i za igrača meseca.

Ipak, izgleda da u Partizanu pre svega čekaju transfer Tavambe u inostranstvo, posle čega bi trebalo da usledi konkretnija reakcija i oko Matića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milorad
Tuesday, 09.01.2018
17:43

Uz Stojketa,evertona,jankovica,tosica,pantica,moze da poslizi ozegoviv.... Imamo 6 igraca. Ostalo prodati. Imamo 6 dobrih igraca. I treba nam jos 6 dobrih tipa: zdjelar,alivodic enver,drazic,petrovic raca i gou. Steta sto je Oumaru povredjen i sto je gou iz kairata trazi velike pare. Henty iz videotona je dobar napadac,sreca pa se u revansu brzo povredio. Bekovi su mnogo bitni. Sa kakvom smo odbranom,sredinom i napadom igrali u 2017g ovo je neverovatan uspeh. Sad treba renovirati i pomenutu sestoricu zadrzati nekako i pojacati se. Znam da je tesko finansijski al treba parirati u SNS zvezdi i plzenu.... Uz srecu i dalja....

avatar
Milorad
Tuesday, 09.01.2018
10:38

Izgleda da cemo tesko nesto uraditi po pitanju dovodjenja igraca... Nirise na los prelazni rok od prosle godine. Oumaru Abubakar pod obaveznooooooo da ima ko da da gol,ostalo neka krpe nekako..

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 09.01.2018
10:44

Nece on doci, ustanovljena je teza povreda kod njega.

avatar
Offside
Tuesday, 09.01.2018
11:54

Oumaru mora na operaciju i bice van terena 6 meseci...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 09.01.2018
10:34

- Što se Evertona tiče, ponudili smo mu ugovor, i to ugovor na nivou najskupljeg igrača u klubu, međutim, supruga koja je u Brazilu, sa njegovim menadžerima je odlučila da on ili sačeka istek na leto, ili da sada ide za neko malo obeštećenje. Dakle, Evi neće produžiti saradnju sa Partizanom, po svemu sudeći. Mi smo zaista šest meseci pokušavali da mu ponudimo veliki novac, iako ima 30 godina, ali izgleda da se nije dalo. Ali, i Evi ima svoje nedostatke, ne možeš sa njim lepršavo da igraš, a to je ono što Đukić zamišlja - rekao je Iliev.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 09.01.2018
10:32

Pa da, cim se pojavi neki konkurent, mi se odmah povlacimo u svoj oklop kao kornjace. I kakav crni Matic, kakvi bakraci, iz nase lige samo Jovancic i Ivanovic dolaze u obzir, eventualno (jos) neko iz Vojvodine i Vozdovca i to je to.