Partizan ''u plusu'', čestitao i Tole...

 • Autor: Beta

 • 25. februar 2013.

 • 18:08

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Prvi čovek Partizana Dragan Đurić na sednici Skupštine kluba u ponedeljak naglasio da su crno-beli u 2012. godini imali pozitivan finansijski bilans, ali i upozorio da se u narednom periodu moraju značajno smanjiti troškovi, kako budućnost kluba ne bi postala ''loša''.

Fudbalski klub Partizan u 2012. godini ostvario je prihod od 279.000 evra, konstantovano je na današnjoj sednici Skupštine, na kojoj je usvojen izveštaj o radu.

Sednici u sportskom sentru "Teleoptik" u Zemunu prisustvovalo je 45 od ukupno 60 delegata, a na njoj je usvojen zapisnik sa prethodne sednice održane 22. februara prošle godine i usvojen plan rada za 2013.

Skupština je na lični zahtev razrešila čanove Upravnog odbora Dragoljuba Vukadinovića i Vehba Papića, a za nove imenovala Predraga Petričevića, Ivana Maričića i Novaka Nedića.

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je da je klub u 2012. godini ostvario pozitivan bilans od 279.000 evra.

"Uspeli smo nadljudskim naporima da održimo likvidnost i, što je najvažnije, sportski nivo. U ovoj godini moraćemo da smanjimo troškove za 4.000.000 evra u odnosu na prethodnu. Ako to ne uradimo, budućnost nam je na lošem putu", rekao je Đurić.

On je dodao da odlazaka igrača mora da bude, jer u Srbiji na drugačiji način ne može da se obezbedi novac.

"Transfera mora biti, bilo ih je i biće, jer ne može drugačije da se obezbedi pet, 10 ili 15 miliona evra. Odlasci igrača moraju da budu planski i zbog toga smo prethodnih godina odbili mnoge ponude", rekao je Đurić.

Predsednik crno-belih je istakao da trerer Vladimir Vermezović i sportski direktor Ljubiša Tumbaković imaju punu podršku kluba.

"Naši rezultati su na gornjoj granici mogućnosti, a rezultati u Evropi prevazilaze objektivne mogućnosti okruženja u kojem radimo. Međutim, to ne znači da se odričemo boljih rezultata u budućnosti", rekao je Đurić.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković kazao je da su on i uprava "zajedno na dobrom putu" i zahvalio predsedniku Djuriću na podršci.

"Mi smo bili i ostali sinonim dobrog rada. Radili smo po konceptu koji je prepoznatljiv - stvaramo igrače i pravimo rezultate, što je najteže", rekao je Tumbaković.

On je rekao je da su ciljevi jasno definisani, a da su putevi ka njihovom ostvarenju zacrtani.

"Naš kratkoročni plan je odbrana titule, ali je i kontinuitet jako važan. Mi moramo već sada da mislimo na sledeću sezonu, u kojoj želimo da sačuvamo 'kostur' tima", rekao je Tumbaković.

Direktor svih mlađih selekcija reprezentacija Srbije Savo Milošević, koji je i član Skupštine Partizana, preneo je čestitke predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadzića na svemu što je klub uradio u poslednjih pet godina.

"Ja lično s Partizanom imam fenomenalnu saradnju i siguran sam da će ona biti još bolja. Prezadovoljan sam kako klub funkcioniše, ali očekujem i više i bolje, jer ja na to imam pravo", rekao je Milošević.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari