Partizan u Bugarskoj našao - Holanđanina! Ko bi tu mogao dobro da zaradi?

Autor: Darko Mitrović
subota 01.06.2019.
10:20
Izvor: Sportske.net, Mozzartsport.com

Ugovor mu je istekao, slobodan je igrač, ali su mu nedavno porasli apetiti kada je novac u pitanju.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Novo ime na spisku Partizanovih potencijalnih pojačanja ovog leta je holandski internacionalac - Žerson Kabral.

Malo poznato, ili potpuno nepoznato ime na ovim prostorima. Kao omladinac bio je nada Fejenorda, ali kroz seniorsku karijeru put ga je vodio od Tventea, preko Den Haga, Viljema II, Sparte iz Roterdama, francuske Bastije, do - Bugarske. Radi se o ofanzivnom fudbaleru, igra na krilnim pozicijama u napadu, snalazi se i na levoj i na desnoj strani, ali nije više u ''cvetu fudbalske mladosti''.

Početkom januara je napunio 28 godina, a sezonu je završio u dresu Levskog iz Sofije. Član ovog kluba postao je u septembru 2017. godine, kada je kao slobodan igrač stigao iz Bastije, a danas, dve godine kasnije, ponovo je slobodan u izboru nove sredine.

Zanimljivo, pre dve godine ne na ''Transfermarktu'' bio procenjen na 750.000 evra, a danas, posle nastupa u Levskom, procenjena vrednost mu je skočila na 1.25 miliona evra.

Zato i ne čudi informacija ''Mozzartsporta'' da je Kabral ovog proleća tražio od uprave Levskog da mu se plata duplira - sa 200.000 na 400.000 godišnje, kako bi produžio saradnju sa bugarskim klubom.

Za njih je to ipak bilo previše, pregovori nisu uspeli, pa je od kraja marta Kabral sklonjen iz prvog tima i do kraja sezone više nije upisao nijedan nastup.

Do tada, Kabral je ove sezone upisao 29 nastupa za Levski, postigao 10 golova, uz 6 asistencija.

Posle svega navedenog, postavlja se pitanje da li će Kabral i pred upravu Partizana postaviti slične finansijske uslove i da li bi u klubu iz Humske pristali da toliko ulože u igrača koji polako ulazi u pozne igračke godine i od koga bi kasnije bilo teško očekivati neku veliku zaradu od budućeg transfera.

Takođe, treba imati u vidu i jučerašnju informaciju da su crno-beli pred potpisivanjem ugovora sa Lutovcem iz Rada, koji je takođe krilni fudbaler, ali i da Partizan u Teleoptiku na toj poziciji ima i darovitog Jovana Kokira, koji već mesecima čeka da dobije priliku u prvom timu Partizana.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 01.06.2019
19:08

kolko vidim zavrsio je sezonu a nije mu produzen ugovor tako pise na vikipediji...naravno kolko je to sada sve to tacno :)

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 01.06.2019
12:45

A da nije možda Mocart Sport dobio čokoladicu ili tako nešto od Žersonovog menadžera da napiše "informaciju" o dupliranju plate?

avatar
magister
Saturday, 01.06.2019
11:02

Nadam se da su ovo samo nagađanja. Skoro da mi je neverovatno da se na primer prodaje Gomeš, pušta Georgijević - znači nema nijednog špica, a traže se krila - Lutovac (hajde, jeftino, mladi reprezentativac, to je zaista dobar posao)!? Tu su za sada Ivanović, Suma (nadam se da ćemo ih prodati), Tošić, zimus dovedeni Musa i dolazeći Lutovac + super talentovani Stevanović i Stanojlović i od zimus iz Zvezde dovedeni Bosić! Kokir mi je pre polušpic, ali i on igra i tu poziciju. Slične su i priče o stoperima. Partizan trenutno raspolaže sa Valijenteom, Ostojićem, Markovićem, Pavlovićem, Balažom, S. Bošnjakom, Vlalukinom (u junioirima igrao veznjaka, pa stopera, kasnije desnog beka), znači ima i mladih i iskusnih, a tu se jure Vitas, Dinga... Okej, ako se prodaju dvojica mladih, ali jel' moguće da je koncentracija na dve pozicije na kojima imamo najviše igrača? Još je samo pozicija zadnjeg veznog bogata: Zdjelar, Šćekić, Smiljanić + po meni za to najbolji Đerlek i mladi Pantazis. Ljudi, Partizanu u trenutnoj situaciji trebaju pre svega plejmejker i špicevi. Ostale pozicije verovatno ipak zavise od prodaje. Ako ode ćela Miletić - onda i desni bek. Ako idu sva prvonavedena krila do Lutovca, pa ostaju samo klinci, onda i krilo. Šta je s Pantićem? Postoji li kupac koji će platiti više od 3 miliona za njega, pa da se otkupi i da se na njemu zaradi? Ili će se i taj ugovor o pozajmici produžiti? A s kakvim smislom i ciljem? On na kraju ipak nije plejmejker iako je odigrao jednu fantastičnu utakmicu za mladu reprezentaciju na toj poziciji. Suviše mu je stalo da se pokaže, da ume da barata loptom (a ume), pa je previše viška, viška poteza, viška driblinga, šuteva - unapred isplaniranih, pa u meso, često traljavih. No, dao je i neke golove, imao i asistencije, ali mnogo potrošenih lopti...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.06.2019
10:58
avatar
Fikan
Saturday, 01.06.2019
10:56

Ma nema ništa od ovog,klasičan medijski spin.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.06.2019
10:34

Za penale nam sigurno nece trebati jer ih ni ne dobijamo:-D Podseca me na Di Mariju, mozda malo i na Ben Arfu. Partizan nije razvojni klub vec je suvise veliki pa da bas za svakog igraca kojeg dovede (mora da) razmislja da li ce od (preprodaje) njega posle da zaradi. Ono sto je sigurno je da mi moramo da forsiramo S. Pavlovica, a da zapazenu ulogu imaju i Sehovic i L. Pavlovic (Kokir se podrazumeva, on je vec odavno morao da bude vise ukljucen- ne vise nego uopste jer prakticno nije ni (do)bio pravu sansu), a voleo bih da imamo malo koristi i od jos nekih klinaca tipa Novic kao i da vratimo Nisica i mozda jos pojedine svoje pupoljke i izdanke teleopticke. Prodao bih Markovica, Tosica (nema garancija da ce biti vise prisutan na terenu), Nikolica i Rikarda, razmislio za Zakarica, a i Ivanovica brate malo pritisnuti iako se vidi da mnogo radi na terenu i da moze kad hoce jer se radi o nekome ko zna dosta toga da da, ali, isto tako, definitivno ne pruza uvek bas najbolje partije. Obavezno dovesti desnog beka ako ode Enake (domaci igrac po mogucstvu) i po jednu ''osmicu'' i krilo sposobno da igra na obe strane i dva spica jer ne bih zadrzavao ozegovica, a ni Sumu vise ne zelim da gledam osim ako bas ne eksplodira ovog leta mada mi se za njega cini da mu Savo nece ni dati sansu. E, da, jos jednom, treba vratiti i Radina, a prodati Scekica koji jeste bolji u igri glavom, ali, nista vise nema osim toga. Od tih mladih, bilo bi dobro videti i koliko moze Stevanovic jer je decko ofanzivno vezni koji moze i po krilu, eventualno neka pozajmica na pola godine ili nesto slicno, ali, neka bude i treca opcija na AMC, a da prva bude neki stranac umesto Sejdube (Jojic nece doci poznavajuci nas, a i Pantic tesko da ce ostati) dok Laki moze da bude pristojna alternativa.

avatar
Душан Терић
Saturday, 01.06.2019
11:36

Koji si ti meni kralj. Pazi, pupoljke iz teleoptika. Istog onog koji ispao. Vrh. Sa njima cemo daleko dogurati

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 01.06.2019
23:25

Mislio sam na sportski centar, care, ne na klub.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 01.06.2019
12:57

Jeste, realno gledano, isti Di Marija. :D