Partizan tone na tabeli, ali ima i nešto po čemu je najbolji u ligi

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.10.2018.
23:59
Izvor: Sportske.net

Ako je za utehu navijačima crno-belih...

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Posle dvanaest odigranih kola u Superligi, Partizan se nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli, sa devet bodova zaostatka za Zvezdom i za sada bez nagoveštaja da bi ta razlika u dogledno vreme mogla da se značajnije smanji.

I ove sezone crno-beli su došli u situaciju da već tokom jeseni moraju da se uzdaju u prolećnu podelu bodova kako bi zadržali kakvu-takvu nadu u osvajanje titule prvaka, iako su za razliku od ''večitog rivala'' završili sa učešćem na evropskoj sceni za ovu sezonu.

Ono što navijače Partizana posebno brine ove sezone u Superligi jeste neefikasnost, crno-beli su postigli samo 15 golova i u tom segmentu su tek na petom mestu u ligi. Osim Zvezde, Radničkog i Čukaričkog, više golova od Partizana je postigao i novajlija u ligi - novosadski Proleter. To možda i ne čudi ako imamo u vidu da su crno-beli letos ostali samo sa dvojicom napadača, bez Tavambe, Ožegovića i Đorđa Jovanovića koji su otišli u inostranstvo.

S druge strane, ono čime u Humskoj mogu da budu zadovoljni, to je igra u defanzivi, s obzirom da se mreža crno-belih u prvih 12 kola zatresla samo pet puta, od toga dva puta u Nišu.

Crno-beli su za sada primili najmanji broj golova od svih klubova u Superligi, a jednocifreni u tom segmentu igre su još samo Zvezda (7) i Čukarički (9).

Ali, i pored toga, Partizan je daleko od vrha tabele. Jedan primljeni gol u Surdulici koštao ih je izgubljena tri boda, još jedan u derbiju ''otkinuo'' im je još dva boda, baš kao i dva primljena gola u Nišu. Jedini primljeni gol koji Partizan nije skupo koštao jeste onaj u Šapcu, gde su crno-beli slavili sa 3:1...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 23.10.2018
07:47

Niko ne tone, morate da nam uracunate i 4-6 bod(ov)a u one 2-3 utakmice.

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 23.10.2018
11:43

Opet imaginarna tabela?Ona Panticeva je jos bolja od tvoje,mozda bi trebao nju da pratis.

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Wednesday, 24.10.2018
00:17

Milojko Pantic srpski Alex Dzouns

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 23.10.2018
18:26

Nije imaginarna nego realna i pravedna.

avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 23.10.2018
14:17

Evo uračunali smo i koji ste sad na tabeli....