Partizan tata-mata za Holanđane, crno-bele zapamtio i Luis Suarez

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.09.2019.
13:08
Izvor: Sportske.net

Dva puta protiv Groningena i jednom u grupnoj fazi protiv Alkmara, holandski timovi su uvek padali pred crno-belima.

EPA/ROBERT VOS
EPA/ROBERT VOS

Povezane vesti

Partizan se nije često sastajao sa holandskim klubovima, sa onim najvećim nikada, ali ima odličan skor protiv timova iz ove zemlje, što hrabri pred večerašnji duel sa Alkmarom.

Naime, crno-beli su do sada dobijali klubove iz ove zemlje, sve je počelo krajem osamdesetih kada je Partizan savladao Groningen u drugom kolu KPK. U Holandiji je je bilo 4:3 za domaćina, ali su crno-beli u Beogradu slavili sa 3:1, taj dvomeč je obeležio fantastični Milko Đurovski. Ovaj majstor je partijama protiv kluba sa severa Holandije praktično kupio ulaznicu za tamošnju ligu, kasnije je tri sezone proveo među "Zelenima" i jednu u Kamburu.

U ovom veku, Partizan se ponovo namerio na Groningen, dobili su sa 4:2 u Beogradu, po dva gola su postigli Nebojša Marinković i Bojan Zajić, jedan od strelaca za rivala bio je mlađani Luis Suarez koji je ušao u igru dvadesetak minuta pre kraja. U revanšu, Partizan je izgubio minimalnim rezultatom i prošao u grupnu fazu Kupa UEFA.

Mečevi sa Alkmarom su sveži pre par godina su crno-beli savladali ovaj tim oba puta, sa 3:2 i 2:1, četvorica igrača Alkmara iz tih susreta biće u timu. Što se tiče crno-belih Vulićević je bio akter tih duela. Takođe igrao je Brežančić ali na suprotnoj strani, u redovima Holanđana.

AZ je u svojim slavnim godinama, kada je igrao finale kupa UEFA početkom osamdesetih, eliminisao niški Radnički, 5:0 je bilo u Holandiji, 1:1 na "Čairu".

Dobili su i Vojvodinu u Novom Sadu 3:0 pre tri sezone, meč u Alkmaru je završen bez golova.

Inače, i u ovom veku Holanđani su imali jednu veliku godinu u Evropi, naime 2006. su stigli do polufinala Kupa UEFA gde su posle produžetaka eliminisani od lisabonskog Sportinga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke