Partizan - Sveta izbija u prvi plan, šta je sa Bošnjakom?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.03.2018.
18:27
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su juče na Banovom brdu dobili mnogo više od tri osvojena boda...

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Ako ste gledali jučerašnji duel Čukaričkog i Partizana na Banovom brdu, videli ste da je trener Partizana Miroslav Đukić od prvog minuta ukazao šansu dvojici talentovanih igrača čije vreme tek dolazi - štoperu Svetozaru Markoviću i vezisti Arminu Đerleku.

I jedan i drugi su opravdali očekivanja, pa kako stvari stoje, možemo ih i u nastavku sezone očekivati u postavi crno-belih.

To bi pre svega moglo da se odnosi na Markovića, imajući u vidu probleme sa povredama koje imaju iskusni štoperi crno-belih Bojan Ostojić i Milan Mitrović.

Osamnaestogodišnji Marković je i na pripremama dobijao priliku, kako letos tako i zimus, a trener Đukić se u više navrata pohvalno izražavao o ovom fudbaleru.

Mnogi su očekivali da će pre Markovića u prvi plan da izbije godinu dana stariji Strahinja Bošnjak, o čijem se talentu godinama već priča, ali iako je i on prošao par priprema sa Partizanom, za sada ga nema u takmičarskim utakmicama.

Očigledno, Marković je ostavio bolji utisak na šefa struke Miroslava Đukića, u čiju procenu s obzirom na zavidnu štopersku karijeru ne bi trebalo sumnjati, ali to naravno ne znači da i Bošnjak uskoro neće krenuti Markovićevim stopama.

S tim u vezi, prilika je i da ''bacimo pogled'' na njihovo uporedno predstavljanje na ''Transfermarktu'', gde kao što vidite, Bošnjak za sada ima nešto veću tržišnu vrednost.

Ali, ako Marković, poput Milenkovića iz prošle sezone ''zacementira'' svoje mesto u startnoj postavi Partizana, a na dobrom je putu, taj odnos bi mogao drastično da se promeni.

Screenshot: transfermarkt.com
sveta-strahinja




A za to vreme, u upravi Partizana mogu zadovoljno da trljaju ruke, s obzirom da dolazi još jedna generacija vrhunskih talenata. Samo kad bi uspeli da je duže zadrže u Partizanu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Malo veliki covek
Tuesday, 13.03.2018
10:32

Pa Partizan kad bi zadrzao Bosnjaka i Markovica, koji su okej za rotaciju, kroz tri do cetri godine ne bi morao da brine o stoperskim pozicijama jer bi obojica bili vise nego dovoljni za ovu nasu bednu ligu i kvalifikacije za evropu, a za samu evropu bi im falilo iskustvo samo.

avatar
Realan_PFC
Tuesday, 13.03.2018
01:22

ostojic i vulicevic u penziju, celavi na desnog beka sa cucinom da deli minutazu. forsirati svetozara markovica i bonjaka na stoperskom paru, mitrovica kao rezervu, i levo urosevica

avatar
Monday, 12.03.2018
19:59

Prošle sezone su mnogi pričali kako Partizan nema više talentovanih mladih igrača i kako je Đole Jovanović jedini. Bošnjak će kasnije nadoći s fizičkom snagom jer mu znanje nije upitno, a uz Markovića i Đerleka Partizan ima bar još jednog mladog igrača velikog potencijala koji nije ni bio na pripremama zimus.

avatar
Malo veliki covek
Tuesday, 13.03.2018
10:30

Tako je, Nisic. Mada mislim da on vec zasluzuje da bude u prvoj postavi.

avatar
Tuesday, 13.03.2018
19:54

Nije Nišić, on je bio na pripremama, a nije se istakao posebno. Ovaj dečko nije ni pozvan za ove pripreme jer su na njegovoj poziciji dvojica mladih išli na pripremama.