Partizan sve jači, u derbiju najjači?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.04.2018.
10:25
Izvor: Sportske.net

Posle brojnih problema, trener Partizana mogao bi da se nađe na slatkim mukama pred najvažniju bitku u trci za titulu.

Epa/Martin Divisek
Epa/Martin Divisek

Povezane vesti

Ekipa Partizana dugo već ne igra u kompletnom sastavu. Duga i naporna jesen i veliki broj utakmica, što na domaćoj, što na evropskoj sceni, uticale su da se nekolicina prvotimaca crno-belih suočava sa povredama, što je i sada još uvek slučaj.

Podsetimo, Partizan je gotovo čitavu sezonu bez kreativnog veziste Nebojše Kosovića, koji se oporavio od povrede i operacije ligamenata kolena i polako se vraća u takmičarski ritam. Tokom prvenstvene pauze odigrao je svoju prvu utakmicu još od letos, protiv Radnika u Bijeljini (1:0) i nagovestio da bi možda mogao i da pomogne crno-belima tokom plej-ofa.

Ono što je sada aktuelno kada su povrede u pitanju, jesu izostanci Zorana Tošića i štoperskog tandema Bojan Ostojić - Milan Mitrović.

Ostojić je tu najgore prošao, zbog povrede prednje lože van terena je još od zimus, kada je morao da prekine pripreme na Kipru, a prema najnovijim procenama, mogao bi da počne da trenira tek za dve nedelje, što ga i definitivno otpisuje za 157. ''večiti derbi''.

Sa Mitrovićem je situacija povoljnija, on će se treninzima vratiti tokom ove nedelje i za očekuvati je da bude u konkurenciji za utakmicu sa najvećim rivalom.

A ono što će najviše obradovati navijače Partizana, jeste oporavak Zorana ''Bambija'' Tošića, koji se tokom utakmice sa Radom požalio na bolove u trbušnom zidu i od tada ga nije bilo na terenu.

Pauza je za njega prošlost, on je počeo sa treninzima i postoji velika verovatnoća da u timu bude već u četvrtak protiv Borca u Humskoj. Kada je u pitanju derbi, Tošićev nastup ne bi trebalo da bude doveden u pitanje.

Na manju povredu se ovih dana požalio i golman Vladimir Stojković, on će u svakom slučaju propustiti duel sa Čačanima zbog kartona, a do dvoboja sa Zvezdom bi trebalo da bude potpuno spreman.

Prema tome, izuzev Ostojića, Partizan će u derbiju moći da računa na najjače snage, ukoliko ne bude nekih novih nepredviđenih okolnosti.

A ako postoji dobra strana svih ovih problema sa povredama, onda je to činjenica da je mladi Svetozar Marković sjajno odmenio svoje starije kolege u odbrani i sada će biti zanimljivo da li će ovaj 18-godišnji momak dobiti prednost i u derbiju u odnosu na Mitrovića.

Slično je i sa Arminom Đerlekom koji se ustalio u prvoj postavi tokom Tošićeve pauze.

Kako rekosmo, izgleda da će Đukić uskoro biti na slatkim mukama....

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Tuesday, 03.04.2018
14:49

Ni taj derbi ne znaci nista. Zvezda i da izgubi derbi, i da izgubi jos jednu utakmicu pod uslovom da i jedni i drugi pobede sve ostale utakmice ostaje prva jer ce biti prva posle regularnog dela. Zvezda je za klasu bolja ekipa ove sezone i to je svakom evidentno. Otisla su dva najbolja igraca, nisu dovedene zamene, Zvezda je opet kvalitetnija na svakoj poziciji, pocev od trenera do spica.

avatar
trifun
Wednesday, 04.04.2018
06:11

Pa onda nema čega da se bojiš ako je tako kao što si napisao.Sto puta si napisao Zvezda,Zvezda ,Zvezda...Svatili smo.

avatar
Kori Volden
Thursday, 05.04.2018
17:52

Zasto bih se bojao ? :D Niste svatili, nego shvatili.

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 03.04.2018
14:30

djerlek levo, tosic desno, a mesko na klupu. markovic mora da igra pre mitrovica.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Tuesday, 03.04.2018
11:22

Ostojic ionako ne bi igrao (narocito jer se i Mitrovic vraca), a ja jos ne znam da je neko osim Lazara Markovica imao takvu povredu kao sto je Tosiceva...

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Tuesday, 03.04.2018
10:58

Jos smo slabiji sa njima!

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 03.04.2018
10:32

partizan najjaci 😂😂😂😂😂😂