Partizan - Stop izgovorima, vreme je da se pogleda istini u oči!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.03.2018.
19:57
Izvor: Sportske.net

Ma kako ona bolna bila...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Ukupno pet utakmica odigrao je Partizan od početka drugog dela sezone, a ne računajući ovu današnju, posle svake su crno-beli pokušavali da nađu nekakve izgovore za propuste na terenu.

Da se podsetimo...

1. Izgovor posle prokockanog vođstva u prvom meču sa Viktorijom Plzenj

- ''Igrali smo bez Zdjelara, primili smo gol iz ofsajda''

2. Izgovor posle mučenja u Lučanima

Miroslav Đukić: ''Ne želim da zvuči kao alibi, ali iza nas su teške pripreme''.

3. Izgovor posle poraza u Plzenju eliminacije iz Lige Evrope

- Viktorija je ekipa koja godinama igra zajedno, Zoran Tošić je rekao da je protiv većine njihovih igrača igrao još 2013. godine.

4. Izgovor posle remija sa Zemunom.

- ''Primili smo gol iz nepostojećeg penala, fudbaler Zemuna skočio u bazen''

5. Ima li opravdanja i posle poraza u Nišu?

Da nije bilo ovih prethodnih loših rezultata, danas bi se izgovor gotovo sigurno našao u lošem terenu na ''Čairu''. Ali, sada je valjda već svima jasno da je problem na drugoj strani, u njihovim redovima. Ništa bolje nije bilo ni na odličnom terenu u Humskoj pre nedelju dana, ili onom u Plzenju. Vreme je da se u Partizanu pogledaju u oči i shvate da sve ranije kritike na račun loše igre Đukićevog tima nisu bile zlonamerne, već pokušaji da se na vreme upozori na probleme.

Mnogi već ovog vikenda očekuju reakciju uprave kluba i rastanak sa trenerom Đukićem, ali kada je u pitanju borba za titulu, ta reakcija je, po svemu sudeći, zakasnela.

Međutim, nepravedno bi bilo da se sada sva krivica svali na Đukićeva leđa. Pogotovo posle onoga što je uradio jesenas, posle odlazaka dvojice najboljih igrača iz prošle sezone, Leonarda i Đurđevića.

Iako mu nisu dovedene adekvatne zamene, Đukić je uspeo da ostvari istorijski plasman u evropsko proleće i na tome mu treba ''skinuti kapu''.

Ali, problemi su bili vidljivi i tokom jeseni, pa i tokom prošle, šampionske sezone, kada je Partizan takođe ''na mišiće'' dolazio do nekih pobeda, ali Nikolić je tada imao tandem Đuka-Leo, koji je te slabosti uspešno prikrivao.

Zato su brojne pristalice crno-belih jedva čekale zimsku pauzu, u nadi da će Partizan angažovati prava pojačanja, da će ona na vreme biti angažovana i da će Đukić konačno uspeti da ''skocka'' tim po svojim zamislima, s obzirom da letos nije imao dovoljno vremena za to.

Međutim, očigledno je da su pravi potezi tokom zime izostali, i od strane Đukića, ali i od strane sportskog direktora Ilieva, kao i da pojedini igrači od kojih se najviše očekivalo, ne pružaju ni delić svojih mogućnosti.

Kako sada stvari stoje, pred ''Parnim valjkom'' je novi, generalni remont na leto. A ovog proleća treba popraviti ono što se još popraviti može u pokušaju da se bar jedan od dva prošlogodišnja trofeja odbrani...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

42 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 04.03.2018
11:18

Nikad gora osoba nije trenirala Partizan.

avatar
svojnasvome
Sunday, 04.03.2018
10:01

Djukic snosi krivicu, Al Tek I...., odlazi ti nadovani bombasu. Covek imao pocetnicku srecu za djuku I Leonarda.....sve je promasio, od toga da ne dovede napadaca, preko sume, stopera, trenera.....laiku jedan a vazno da sI znao da se becis I dernjas na novinare

avatar
Dragan Stjepanovic
Sunday, 04.03.2018
01:42

Tek se sad vidi koliko je posao radio Everton Luiz. Em sto je radio svoj posao, em sto je radio za druge igrace a vjerujem da je i propuste trenera sanirao koliko je bilo moguce. Od kad njega nema mi ne mozemo da sacuvamo gol. Kraj...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Sunday, 04.03.2018
01:14

Realno najbolje za vas bi bilo da dovedete Aleksandra Stanojevica ili vratite Marka Nikolica. Djukic ranije nije bio los trener, ali ovo sada je ocajna vasa igra, uspesi u Evropi su imali dosta srece sa zrebom, osim sto ste prosli Jang Bojs (ove godine prvi u Svajcarskoj, pa zato) ovo ostalo nijedno iznenadjenje. A u prvenstvu ste realno losi, to govori da ste blizi dosta bodovno trecem mestu nego prvom (iako cete biti drugi), i realno gledano Zvezda ima sjajnog trenera i podjednak tim, Partizan igracki nije losiji ali trener vas bar za sada ocajno vodi.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 04.03.2018
11:19

Svaka cast na objektivnosti, kapa dole...

avatar
Misa_Nis
Sunday, 04.03.2018
00:16

Da krenem od Tawambe, on moze gol da da jedino na tanci ili ti bolje receno da ga pogode u trepavicu mada i tada nije zagarantovano , a to nas Vulicevic moze da uradi jednom u dve godine :D Ne zna covek da uputi dobar centarsut i to ti je , nece nikad ni da nauci, sledeci Marko Jankovic , decko moze da igra beton ligu , tehnicar je samo za na ulicu, Tosic van forme , doso covek da se zeza i zaradi jos koji evric, Pantic dobar , ali nema s kim, Ostojic rupetina,Jevtovic gnjavator.Recimo da su ostali okej, ali samo RECIMO , ali Partizan onda igra sa sedmoricom , eventualno osmoricom, a to vala nemere :D Nije nam svako kolo Lucane. Djukic je tu ponajmanje kriv,ali je kriv ;) ! Da sacekamo da cujemo i to peto opravdanje, ali znate onu narodnu , rdjavom k.... i dlaka smeta ;) ! Poz za Partizanovce i jedan je SALE KAPITEN! 22♥

avatar
magister
Saturday, 03.03.2018
23:35

Uprava koja je došla na prevaru (već 5 sati mi ne puštate komentar) i dalje će nas unižavati. Đukić se nije pokazao, to je istina, ali je makar gospodin i čovek iz fudbala.

avatar
trifun
Sunday, 04.03.2018
08:35

E pa koliki je gospodin vidi se da nema nameru sam da podnese ostavku,ni sad u Partzanu ni u bivšim klubovima u kojima je umeo da naredja po 8 uzastopnih poraza.

avatar
Padinjak21
Sunday, 04.03.2018
16:33

A zasto da podnese ostavku i da se odrekne svojih para, a da oni koji su mu doveli ove igrace i dalje ostaju u partizanu i zaradjuju od njega?

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 04.03.2018
11:20

Nemojte samo da ga branite isto kao i imenjaka, nije sigurno ova uprava kriva za njegovu indolentnost i za to sto nije doveo kondicionog trenera i svoje saradnike da oformi respektabilan strucni stab- jednostavno nije covek Partizana sto je dokazao svojim nebrojenim potezima, gestovima i lapsusima...

avatar
Milan_89
Saturday, 03.03.2018
23:03

A niko se ne pita da li partizan ima ekipu? Da li je taj Suma kalibar za Partizan? Da li je Miletic stvarno dobar stoper kao sto pisu? Da li je Jankovic stvarno Maradona kao sto ga zovu? Da li je Bambi spreman za penziju? Da li je Pantic precenjen igrac? Ne kazem da Djukic ne snosi odgovornost ali razmislite malo i o igracima

avatar
Dolina cupova
Sunday, 04.03.2018
10:23

Pantic je potcenjen igrač...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 04.03.2018
11:23

Suma je kalibar, Miletic nije toliko dobar, Jankovic nije ni Maradona, a ni Mesi kako ga zovu, Bambi je veoma blizu penzije, Pantic je mozda malo precenjen igrac, ali kod njega bar imas materijal sa kojim mozes da radis za razliku od npr. Jankovica s tim da treba imati u vidu da mu je pozicija na kojoj je najbolji ona iza (jednog ili dva) napadaca. Naravno, materijal za nesto vise od samo prosecnog.

avatar
Milovan Glisic
Saturday, 03.03.2018
22:28

Svlacionice su uzas nevidjen

avatar
Milovan Glisic
Saturday, 03.03.2018
22:27

Nisu dobre svlacionice

avatar
Goran Gogi Vidanovic
Saturday, 03.03.2018
22:18

Pa od letos ja pisem ovde da nemamo igru i da Tavamba treba da igra licem prema golu,da Suma treba da igra licem prema golu,da kada su igraci u odbrani budu uz samog igraca iz protivnickog tima,a ne 1,5 od njega(ovaj mora otezano da primi loptu),a ne kada je primi da ovaj nas kobajagi napada i markira,da treba da napadamo sa strane a ne kroz sredinu.To su samo sitnice da vas ne podsecam da osim Macve i Olimpijakosa u Atini (vec sve bilo gotovo u Beogradu) mi nismo odigrali ni jednu utakmicu kako treba.Sad kada smo izgubili titulu i igrali prvo kolo u Evropi i sve sto smo igrali u Evropi ni jedna ekipa nije iz samog vrha nego su sve treca liga.Da ne pricam koliko srece smo imali kada smo izbacili Videoton i koliko srece smo imali u Beograd sa Jang Boysima,a koliko ne znanja u utakmicama kod kuce, pa i nastrani sa nasim timovima.Igramo sa dva zadnja vezna protiv Napretka,Zemuna,Borca,Spartaka itd i kad povedemo branimo se a kad gubimo napadamo kroz sredinu.Nista bre ne valja.Sad podvlacite crtu gospodine Ilijev ali kasno,da ste ga smenili pre dva kola sada bi smo jos bili u trci.Ovako dzaba vam crta,Titule nema pa nema a i Kup mi ne mirise bas!

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 04.03.2018
02:20

Matori ti nisi los,TEBE ZA TRENERA :D

avatar
Doka
Saturday, 03.03.2018
22:18

Nista bez Celavog.

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 03.03.2018
22:11

Sad je stvarno dosta! Andrija Delibašić do kraja sezone da vodi ekipu a onda Srećko Katanec ili Ilija Stolica na klupu. Ja lično sam više za Kataneca!

avatar
Delije Sever 021
Sunday, 04.03.2018
02:21

Bice bice,katanac,uskoro...

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 03.03.2018
21:53

Nekaye niko da je vhunski trener niti da je mnogo dobar ali opet je moj zakljucak da nema dobrog napadaca kojeg je uprava trebala da obezbedi ili ti moze se reci bolje pojacanja jer se ne zna gde vise skripi...

avatar
djordja
Saturday, 03.03.2018
22:43

on nije ni vdio trenera....n isti ovj igacki kadar da je Stolica s njima proveo pripreme...biobi to totalno drugi tim

avatar
$$$ BRACELA $$$
Sunday, 04.03.2018
12:52

Sta bi bilo kad bi biloo...

avatar
petar000
Saturday, 03.03.2018
23:42

Pa prijatelju ne moze bas svuda toliko da skripi i da nista nije do njega. I Borac ima deset bodova pa naprave dve akcije na utakmici. Mi igramo trening utakmice, bez smisla. Sta ce mu napadac kad mi ne znamo da napadnemo? Lopta do Tosica, ili Jankovica i onda driblanje prema nasem golu. Fudbal bez smisla totalno/. treniraju stojkovica za Rusiju da ispucava lopte jer ce i reprezentacija isto ovako da igra kao i Partizan.

avatar
Zoran Vukic
Saturday, 03.03.2018
21:30

sve vazne meceve izgubio dukic

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 03.03.2018
21:26

Samo tako nastavite.

avatar
Offside
Saturday, 03.03.2018
21:19

Jovanovic i Djerlek pod obavezno da budu starteri,isforsirati mlade igrace sve ove starije na klupu.Da redovno igraju Pantic i Zdjelar u sredini Armin i napadu Djole.U odbrani da igra Miletic ili Mitrovic u paru sa Bosnjakom,po stranama Antonov i Cucin i Stojke na golu.Sto se Tosica,Sume i Jankovica tice da samo jedan bude na terenu (dakle zamena da budu ova dvojica).Titula je izgubljena sada sansu treba dati mladima da se dokazu!

avatar
petar000
Saturday, 03.03.2018
23:39

Sve ok osim za Cucina, i po meni od ove trojice jedino Sumu treba isforsirati. tosica i Jankovica najuriti (jer od njih nema fudbala).

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Monday, 05.03.2018
10:55

I Markovic pre Bosnjaka treba.

avatar
drazen pfc
Saturday, 03.03.2018
21:18

kao partizanovca,strasno mi je da moram da priznam da visene gledam ovaj ‘fudbal’,to mucenje na terenu,tu neefikasnost,tu SRAMOTU..a jos veca sramota od svih tih losih izdanja su ti izgovori posle utakmica..ako ne mozes dobiti zemun kuci,posle vodeceg gola protiv plzena ti se povuces a nemas odbranu da bi se branio o cemu pricamo..nas navijace vredjaju ti izgovori,mazete nam oci da mi kao ne bi uvideli pravo stanje a to je da smo mi ispod prosecna ekipa cak i za nasu beograd ligu..

avatar
Dačo Dačo
Saturday, 03.03.2018
21:17

Molim Vas objavite mi komentar! Vi ocekujete da budem blagonaklonjen Djukicu da bi objavili moje misljenje. On je los trener, to je valjda svima jasno. Nemam ja nista licno protiv njega, gledajuci utakmice, slusajuci njegove izjave, covek opste nije kvalifikovan za trenerski posao. Stalno brani igrace, trazi izgovore, trazi alibi za sebe, pa ne igra u engleskoj premier ligi pa da se vadi na jake protivnike! Da je covek davno bi dao neopozivu ostavku

avatar
Saturday, 03.03.2018
22:00

Ima tu istine ali nije baš sve tako.Pogledaj naš igrački kadar.Ne možeš od njih očekivati da završe sezonu bez poraza.Tu je i naš mentalitet gde mi u Niš idemo po već u napred upisanu pobedu,a to valjda mora da se zasluži na terenu.To je veliki pritisak na igrače.Mi svake sezone moramo da budemo prvaci.E pa nemoramo.Sport je to.Pritom kod Ožegovića se već po karakteru vidi da neće biti veliki igrač.Vule jedini desni bek.U klubu nemamo igrača kom je levo krilo primarna pozicija.Pantić igra u sredini sa Zdjelarom a primarna pozicija mu je iza napadača kao i Sumi.Nije Đukić jedini krivac i ako je Nikolić puno bolje obavljao svoj posao.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Monday, 05.03.2018
10:56
avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 04.03.2018
01:23

Slažem se sa ovim komentarom petar000 i pitam se posle svega što je naveo na koju foru je partizan drugi,ako ga ne mrzi da mi pojasni....

avatar
petar000
Saturday, 03.03.2018
23:38

Ma ima to smisla sto ti pises, ali je nemoguce da i pored limitiranog igrackog kadra mi u nasoj ligi ne nadigramo ni jednog protivnika. Ono slucajno bar ako smo vec losi. Znaci, tu je nesto vise od kvaliteta u pitanju. Ipak smo mi druga ekipa na tabli, nismo Borac Cacak, pa posle svake utakmice e, pa nije lose, ali sta ces. Lose je, u tome je problem. I od strane igraca, i od strane trenera. Nemoguce je da tridesetak igraca koji su ove sezone igrali za Partizan bas ni jedan ne igra nista i da su bas svi van forme. Mi licimo na sacicu rekreativaca koji ne zele da trce, nego igraju samo kad im je lopta u nogama, jer su zaboga svi oni mnoogo veliki znalci, a to je krivica samo i samo trenera. celyu sezonu ja ne videh da neki nas igrac ume da resi situaciju jedan na jedan, a glumataju i zovu jedni druge Mesijem,,. ejjjj. mene bi bilo sramota da me tako zovu a tako malo znam. Znaci covek loptu ne ume iz prve da primiri dve godine, a oni ga zovu Mesi i jos se covek prima nece u Francusku, slaba to liga za njega. Neverovatno.

avatar
Saturday, 03.03.2018
21:16

Prvo moram da kažem svaka čast za tekst.Drugo,stvarno nije Đukić jedini krivac.Ko je nama napadač?Ožegović.Ko je rekao da preuzima odgovornost za njegov transfer?Iliev.Znači da on snosi dobar deo odgovornosti za ove loše rezultate jer je i Ognjen plaćen,ne toliko kao Suma ali i od njega se očekuje da i te kako doprinese napadu.On je u potpunosti podbacio.Čak i ne ulazi u šanse.I još su svi bili protiv njegovog transfera kad je dolazio.U veznom redu nam igra Pantić,kom to nije primarna pozicija i ako igra dobro.Dostojnu zamenu za desnog beka u velikim utakmicama nemamo.Tako da nije rešenje da se smeni Đukić koliko god mi loše igrali.Mora bolje!!!

avatar
Che NS
Saturday, 03.03.2018
21:42

A sta je resenje ako ne smena trenera koji je unazadio igru do te mere da je bolno gledati...Koji je unazadio igru pojedinaca...Pa taj Jankovic koji je sada jedan od losijih je pod komandom Nikolica bio jedan od boljih...Jankovic je samo jedan primer,da ne navodim dalje...Dakle,ako nije resenje smeniti coveka koji je unazadio i igru tima i igru pojedinaca,ja ne znam sta je...reci nam?!!

avatar
Sunday, 04.03.2018
11:17

Igru kojih pojedinaca?! Prodati Milenković,Leonardo,Đurđević pa kasnije i Everton!!! 4 nosioca igre kod Nikolića.I sad Đukić treba sa Jevtovićem,Ožegovićem i Mitrovićem da napravi veliki uspeh u Evropi i da u ligi bude bez poraza?!Ja bih voleo da vidim stručnjaka koji će to da izvede.Pri tom da je neko rekao za Tawambu da ćemo dobiti i 600 hiljada evra svi bi unapred oberučke prihvatili,a sad od njega pravimo velikog napadača i nedamo ga za 2 miliona...Pri tom igre koje uprava vodi van terena sa saopštenjima i onom slikom svlačionice,iza toga ne stoji Đukić ni igrači,a to dosta utiče na psihu tih igrača.I pitanje je koliko je Nikolićev Partizan merilo obzirom da nije igrao Evropu.

avatar
Misa_Nis
Sunday, 04.03.2018
00:23

Jankovic je pod palicom Nikolica bio tu samo na trenutke , po koji dobar potez. Nosili su nas Leonardo i Djurdjevic, Sale kad dobije svoje minute i to je to, imali smo sirovi kvalitet.Sada Pantic nema kom da pusti loptu sto bi se reklo.Od napadaca ne zna se ko je gori , ubodu po koje zrno.Kadar nam je nula, posteno.Jos i ovaj se ceo zivot brani i ode mast u propast :/ .

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 04.03.2018
00:21

Osim djukica treba smeniti celnike iz uprave,jer oni trguju Partizanovom sudbinom i ograju se nasim osecanjima.Vucelic je ubaceni element koji je dvostruko naplatio svoj .rad,u Partizanu.Ove godine je unapred predata titula a ko to ne vidi slep je kod ociju.Pravi navijaci treba da se vrate na jug umesto ubacenih zvezdasa.Zbog toga nece nam doci ni jedan dobar trener sa iskustvom.Tako da,sa ovom upravom,Partizanu na duze staze preti tihi propast na racun uzdizanja zvezde.Nesto kao sto se desavalo u kosarci