Partizan stigao 0:2 i ostao neporažen na kraju priprema!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.07.2019.
18:50
Izvor: Sportske.net

Posle prvog poluvremena utisak je bio veoma loš, u nastavku ipak bolja slika na terenu.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici na pripremama u Sloveniji, Partizan je danas remizirao u duelu sa mađarskim Pakšom - 2:2.

Imajući u vidu da je na poluvremenu mađarski tim vodio sa 2:0, konačan rezultat je možda i prihvatljiv za crno-bele, pogotovo što se igralo po vodom natopljenom terenu, uz opasnost da se neko od igrača povredi, što se, srećom, nije dogodilo.

Mađarski tim je već u prvih 18 minuta imao tri opasne kontre koje nije iskoristio, ali na isteku prvih pola sata igre Pap je posle kornera i loše reakcije golmana Stojkovića smestio loptu u mrežu za vođstvo Pakša od 1:0.

Partizan je imao inicijativu, nije uspeo da je iskoristi, pa je na samom kraju prvog poluvremena ''sevnula'' nova kontra ekipe Pakša posle Sumine izgubljene lopte na protivniučkoj polovini. Na kraju, Bode oči u oči sa Stojkovićem i 2:0 za mađarski tim.

U poluvremenu, Savo Milošević je poslao Umara Sadika na teren umesto Ožegovića i posle šest minuta u nastavku, Sadik odlično sarađuje sa Sumom koji preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogađa za 2:1.

Usledile su potom brojne izmene na obe strane, a do kraja Partizan je uspeo da izjednači golom Bojana Ostojića posle kornera u 84. minutu - 2:2 pred povratak u Beograd.

Startna postava Partizana: Stojković, N. R. Miletić, Dinga, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Lutovac, Ivanović, Suma, Ožegović. Samo je Urošević odigrao svih 90 minuta.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek B.
Saturday, 13.07.2019
20:06

O ovome sam pisao nakon pobede nad Bordoom, ko je htep, shvatio je o čemu pričam

avatar
BlueBoy84
Saturday, 13.07.2019
23:11

Da prisutan je pobednički mentalitet. To se i meni svidja

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 13.07.2019
19:55

Одиграти 2:2 против мађарског великана је за сваки респект.

avatar
magister
Saturday, 13.07.2019
19:29

Imam izrazite simpatije i pozitivno prihvatam Savu. Utoliko me sve više razočarava ono što vidim. Ne razumem odnos prema pojedinim fudbalerima, ne razumem mnoge odluke, ne razumem fetiš prema stoperima, ne razumem sistematičnost u ne davanju šanse jednima i veliko strpljenje prema drugima. A imamo još oko dve nedelje da se pripremimo za takmičenje od koga nam mnogo zavisi i sportski i finansijski.

Jesu li Šehović, Đerlek, Zakarić i Nikolić zaista slabiji od konkurencije koja se sad bori za mesto u timu. Šehović je u jednom trenutku bio jedini levi bek na pripremama, a onda nije dobio ni minut na poslednjim utakmicama. Urošević - Brežančić, pa opet Urošević, pa opet Brežančić! Da li se Savo plaši da će Šehović odigrati bolje, a uglavnom odigrava bolje od konkurencije, pa mu zato ne da šansu, jer bi posle možda morao da objašnjava zašto se opredeljuje za druge? Ovo mi sad već toliko ide na živce da bih voleo da suprotstavim tim od onih iz drugog plana i juniora ovom Savinom i da mu pokažem koliko greši: Kljajić - Radmanovac, Cvetojević, Valijente, Šehović - Pantazis, Momčilović (Đerlek) - Zakarić (Stanojlović), Đerlek (Milosavljević), Nikolić (Arambašić) - Gomeš. Delovaće čudno, ali smeo bih da igram u opkladu protiv današnjeg Savinog tima.

Npr. Suma, koga se sad toliko hvali. Na svakoj, ali svakoj utakmici izgubi par lopti na način da protivniku pokloni kontru. Ozbiljan trener bi ili našao način da to eliminiše, da igraču objasni šta sme, a šta ne i kakve su posledice tako rizičnih poteza ili bi tog igrača - odstranio iz tima dok se ne nauči. Ne mogu da verujem da je takav igrač toliko plaćen. Evo, to kažem sad, kad je kao proigrao, ima asistenciju i gol. A koliko je kontri Partizan jedva sprečio zbog njegovih izgubljenih lopti dvadesetak metara od centra?

Sve u svemu: gledamo realno - slab fudbal. Danas Pantić kaže, teren sa lošom drenažom, više puta nam se na terenu lopta zaustavljala u bari, pa je protivnik pravio kontre!? Je li protivnik igrao na istom terenu. Imaju li naši fudbaleri problem sa opažanjem ili inteligencijom, ako im se takva stvar ponavlja? Takođe više puta insistira na tome da Partizan lakše i sa više motiva igra protiv jačih, pa ističe Bordo. Kome je to bila prva utakmica na pripremama? Nije li karakteristika malih timova da se pale protiv jakih, a kad se ne motivišu dovoljno - gube i protiv slabih. Pa to bi moglo da se kaže, generalno i za celu prošlu godinu. Zašto Savo ne koristi sve što ima da napravi najbolji moguć tim. I da proba da to uradi - objektivno, kao da je selektor, a ne da tvrdoglavo nešto dokazuje. Treba svi sad da se divimo onih 2 : 1 protiv Bordoa. Ja sam veoma zabrinut i zbog Olimpije i zbog ovoga danas. i siguran sam da Partizan može da sastavi jači tim i da se plasira u LE. Želi li to Savo?

avatar
REVOLT OF MILAN
Saturday, 13.07.2019
19:49

Rikardo bi trebao da igra po krilu u tom sastavu, a Nikolic u spicu:-D Cim nama mali Isaija komentarise utakmice, tu odmah znate da gotovo nista ne valja. Naravno, to ne bi smeo da radi ni njegov tata (a najmanje mi je namera da ga branim) koji je verovatno mislio na to da nasi igraci protiv iole jacih ekipa uvek igraju motivisanije, ne mora svaka od tih jacih ekipa nuzno da bude jaca i od nas:-D Nama bi samo krstene 8 i 11 umnogome promenile krvnu sliku, sve preko toga bi nam donelo i nove kosti i kicmu mada je i kicma neka vrsta kosti, sve preko toga bi nam donelo i mozak...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 13.07.2019
20:03

Ne znam sta je Savo hteo sa ovom utakmicom da te je izveo kombinovani tim bez Ostojica, Brezancica ili Sehovica za koga si ti u pravu jer je ovo sramota da Urosevic igra i to celu utakmicu, zatim bez Scekica ili L.Pavlovica koji bi mogao da igra uz Zdjelara i Sumu na sredini, bez Tosica i bez Sadika, ali nije Suma kriv sto ako je izgubio loptu na 70m od naseg gola (ako nije bio faul) vec Dinga koji stoji 5-10m na protivnickoj polovini, a igra mu utrcava iza ledja, kao i kod prvog gola gde mu je na prekidu pobegao igrac koga je cuvao i dao gol, za te golove naravno deli krivicu sa St.Pavlovicem i Stojkovicem, ali Dinga nije za Partizan sto je pokazao na ovoj utakmici iako je doveden za ekipe koje igraju bunker poput danasnjeg protovnika. Ako je ovom utakmicom hteo da resi neke dileme onda mu je utakmica pun pogodak jer je ocigledno koji igraci ne bi trebali da budu ozbiljnije u rotaciji i na kojim pozicijama treba dovesti pojacanja umesto njih odnosno staviti ove koji danas nisu poceli.

avatar
REVOLT OF MILAN
Saturday, 13.07.2019
19:00

Ovako je Ostoja zabio i onom borhanu. Kako se culo kad je izveo korner Hahaha

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 13.07.2019
19:56

Исто би рекао и онај рехволт.