Partizan - Stabilizovali finansije, plaše se starih dugova, ovo je prva investicija!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 17.08.2017.
10:14
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

FK Partizan bi u narednom periodu mogao da investira na razne načine.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura otkrio je da crno-beli konačno mogu da se pohvale stabilnom finansijskom situacijom.

Pored zarade igranjem u Evropi, Partizan je odlično profitirao prodajom Leonarda (4 miliona evra) i Nikole Milenkovića (5,1 milion evra).

"Leonardo je imao klauzulu od 2,5 miliona evra. Ali, pred utakmicu protiv podgoričke Budućnosti napravili smo novu klazulu - od 4 miliona evra. Samo mi znamo kako smo to uspeli. Uglavnom, Leonardo je bio zadovoljan. U to vreme postojala je samo jedna ponuda za njega u visini od 2,5 miliona evra, ali uspeli smo da je podignemo na 4. Dakle, Partizan je zaradio čistih 4 miliona za igrača koji je bio ovde godinu dana. Jeste on težak bio na saradnju, ali bio je najbolji igrač. To su neke normalne stvari... Najvažnije je da smo dobili novac i isplatili smo sve plate mesec za mesec. To retko koja firma u Srbiji uspeva da izdrži", rekao je Vazura, a prenosi Mondo.

On je ipak otkrio i negativne stvari kada su u pitanju naplate starih dugova koji pristižu u najgorim trenucima.

"Imamo sad čak i obaveze prema Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću i njegovom menadžeru, prema braći Šćepović - Marku i Stefanu - a znate kad su svi oni igrali u Partizanu i otišli... Uz to, nikad ne znate kad će da stigne neka presuda Arbitražnog suda (CAS). Evo, sad smo dobili presudu da platimo milion evra za Andriju Živkovića, menadžera Stefana Savića...", ističe Vazura.

On je potom otkrio da klub planira da investira u kapije oko stadiona kako bi Partizan ispunio sve uslove UEFA za odigravanje evropskih utakmica.

"Planiramo da napravimo kapije oko stadiona, što je jedan od uslova kad igramo evropske utakmice. Trebalo bi ovih dana da potpišemo ugovor o izgradnji u vrednosti od oko 500.000 evra. Ima navijača koji ne slušaju, pa zbog njihovog nemara plaćamo kazne,. Ne slušaju, sede na ulazima, rešićemo i to, napravićemo kapije"
, zaključio je Vazura.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Thursday, 17.08.2017
12:58

Kapije pola mil. evra???!!! Koga on to folira. Da li postoji neka kontrola sa kim se ugovara, kolike su cene, postoji li projekat, predmer i predračun radova?

avatar
Thursday, 17.08.2017
18:43

Postoji Nadzorni Odbor, a predsednik Nadzornog odbora je Vuletić ako nije dao ostavku zbog sukoba interesa kao član Upravnog odbora.

avatar
Burazer
Thursday, 17.08.2017
11:56

Pa kazite koliki je dug trenutno?

avatar
Vladimir Tepes
Thursday, 17.08.2017
11:24

500 hiljada evra kapija? Pa jel Trijumfalna pa toliko košta?

avatar
crazyjuventino
Thursday, 17.08.2017
10:47

Ponekad se covek stvarno duboko razocara. Umesto da casno isplate bivse fudbalere, i stvore povoljno uslove za buducnost i stabilizaciju kluba, nakon cega ce cak i strani igraci imati interes da dodju. Skupljaju parice od prodaje igraca, ne mogu da odvoje 500.000e za kapije. Bruka i sramota, potpisuje se ugovor? I posle se hvalimo kako smo dobar klub u regionu, rad sa mladima, akademija. Sve to pada u vodu zbog ovih malih stvari. Nikad nisam bio za privatizaciju u Srbiji, ali sto se tice fudbala ne bih se bunio, jer drugacije se nece postici nikakav uspeh.

avatar
Thursday, 17.08.2017
10:39

Sto se tice pojacanja, o tome odlucuju iskljucivo Iliev i Djukic, ne mesam se u to. Oni imaju MOZDA jos JEDNU (?!) molbu, imaju molbu, videcemo, imamo novac (nesto nerazumljivo) da dovedemo sigurno jos tog jednog igraca koga oni misle, naravno, AKO prodamo jos nekog, sigurno ce biti jos nekog dovodjenja. To bi imalo smisla kad bi otisao neko ko nije clan prvog tima, ovako cemo se samo vratiti na nulu, a i to je pod ogromnim znakom pitanja jer je kvalitet pojacanja ponekad i veoma diskutabilan...

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 17.08.2017
14:59

Kad bi umesto Djuke dosao spic Karabaga o kome se pricalo(mada sumnjam ako se plasiraju u LS)i taj stoper koji se najavljuje,onda bi smo mogli da budemo zadovoljni transferima

avatar
Thursday, 17.08.2017
17:22

Nemoj da zaboravis levu stranu, makar jednu njenu polovinu:-D Kako se zove i preziva taj spic?

avatar
odjava
Thursday, 17.08.2017
10:39

Sramota duguju plate igracima i dan danas , sttipendije klincima , od deset plata i stipendija platili su 3, 4 . Kome prodajete ovu pricu . Neka se oglasi taj koji je poverovao u ovo .

avatar
Grobar977
Thursday, 17.08.2017
10:29

Samo jedno pitanje za ovog ekononskog maga, kako je moguće da klub isplaćuje sve zarade ako skoro svaki igrac koji je otišao iz kluba n(svež primer Nikola Milenković) oprašta dugove!? Ajde bre ne lazi ovaj narod, nismo mi ovce za šišanje.

avatar
Thursday, 17.08.2017
10:28

500 hiljada evra za kapije Hahaha Sta vi to tu gradite, Versaj?! Kako to bre nikome niste dugovali nista, sta su onda oprostili Milenkovic i Mihajlovic?! Tek sad si dosao do ljudi koji se toboze nesto pitaju za internat?! Kako oni sa mracne strane brda nemaju taj problem?! Kako mogu sad da traze cak i Kovilovo, kako to uopste nekome moze da padne na pamet?! Leonardo i jeste bio tezak za saradnju, ali, sto ste mu onda radili iza ledja?! Zar je Leo jedini igrac koji je dosao kao slobodan, a od njega je klub posle i zaradio?! Zbog cega drzite sve te polutane ako vam tesko pada sto im dajete platu, hoce li svi ti koji objektivno ne valjaju za Partizan otici iz kluba tako sto ce sa njima biti raskinuti ugovori?! Zasto ste vi dozvolili onakve koreografije, zbog cega ne uradite sve sto je u vasoj moci da izgrednike procesuiraju?!nSta ce nacrtan tigar na nasem novom klupskom autobusu, sada cete i sa tim da (na)pravite tesku sprdnju!!! Kakav crni zdrav rivalitet sa onima koji sve vreme razmisljaju samo o tome kako da nas sapletu, o cemu pricas?! Zbog cega se nakon prodaje Leonarda razmislja o prodaji nosilaca tima?!

avatar
Vidicnemanja
Friday, 18.08.2017
09:21

Dino Ndlovu,on ti je iz iste menazerske agencije kao Solomon,ali nazalost tesko da ce sada preci,suvise je kasno,a mogao je.Mogao je i igrac koji je krajem jula presao u Cluj kao slobodan igrac,mislim da je Baldo i vec vredi 1.5 M ali nasi posluju samo sa izabranim agencijama.Ilijev se hvali da je otkrio Lea a on je iz iste agencije kao i Gogu,tako da se kupuje sta ponude menadzeri

avatar
Friday, 18.08.2017
12:58

I BaldE i Ndlovu su dobro poznati igraci, barem meni. Imamo mnogo srece sto smo privoleli Leonarda da dodje kod nas, samo da se zna...

avatar
Wizard08
Thursday, 17.08.2017
10:21

ima li i koliki je dug partizana trenutno ako se zna i ako ga imaju upste ??? moze li neko da odg