Partizan - Šta se desilo sa letošnjim pojačanjem?

Autor: Darko Mitrović
subota 06.10.2018.
13:28
Izvor: Sportske.net

Činilo se da su crno-beli ovog leta rešili pitanje na deficitarnoj poziciji, ali...

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Kako sezona odmiče, ekipa Partizana podiže nivo igre, što se potvrdilo i sinoć u Humskoj, gde su crno-beli ubedljivo savladali ekipu Voždovca sa 4:0.

Trener Zoran Mirković može da bude zadovoljan, kao i navijači crno-belih posle najnovijeg trijumfa, ali mnogi od njih se pitaju šta se dešava sa jednim od letošnjih pojačanja, 28-godišnjim Rumumom Gabrijelom Enakeom.

Zbog ograničenog broja stranaca u Superligi, Enake je već izvesno vreme prekobrojan, nema ga u timu, ali nije ga bilo ni u Kupu protiv Kolubare, kada se očekivalo da će dobiti priliku.

Poslednji meč je odigrao još 30. avgusta, protiv Bešiktaša u Istanbulu, kada je na terenu proveo trridesetak minuta i, očigledno, nije opravdao očekivanja trenera Mirkovića.

Nekoliko dana posle tog meča, pojavila se jedna njegova izjava data rumunskim medijima, gde je otkrio na šta mu Partizanov šef struke posebno ukazuje.

''Novi trener je igrao u Italiji i mnogo pažnje posvećuje defanzivi. Kaže mi da ne idem mnogo napred, jer moram da budem oprezan u odbrani'', rekao je tada Enake.

Foto: Sportske.net/Nikola Krstić
Gabrijel Enake
Ali, s obzirom da već sedam mečeva uzastopno nije u kombinaciji za sastav tima, lak ni na klupi, stiče se utisak da Enake još nije popravio pomenute nedostatke, ali i da će crno-beli uskoro ponovo morati da traže rešenje na poziciji desnog beka.

Ove jeseni na tom mestu se odlično snalazi Nemanja R Miletić, pa se odsustvo Enakea i ne oseća, pogotovo što Miroslav Vulićević još uvek može uspešno da odgovori kao alternativno rešenje.

Zima se polako približava, a sa njom i novi prelazni rok. Biće zanimljivo videti šta će tada biti sa Enakeom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 06.10.2018
15:38

Meni se on činio kao vrlo školovan igrač i pomislio sam da je pojačanje. I dalje tvrdim da je najbolji desni bek kojeg imamo, kao i da Šehović treba da igra, a ne levi bek Miletić. Čudno mi je to..

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Sunday, 07.10.2018
11:45

Sehovic je (bio) povredjen, ali, plus.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Sunday, 07.10.2018
21:29

Slazem se da treba da igra.

avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 07.10.2018
19:08

A šta kažeš za Enakea?

avatar
Saša Ilić
Saturday, 06.10.2018
14:22

Bravo Ivice bombašu,opet si pogodio sa pojačanjem.Nego vidi dovedi levog beka nisi odavno a znamo svi da dovodiš svaka 3 meseca po jednog a onda opet igra Miletić

avatar
PLAYBOY
Saturday, 06.10.2018
14:12

Covek u opste nije pojacanje. Bio slobodan igrac, niko ga nije hteo i Ivica ga dovede i predstavi ga kao pojacanje.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Saturday, 06.10.2018
14:07

Kakve nedostatke? Kako su Miletica prosle nedelje prolazili u Nisu? Mislim na celavog.

avatar
petar000
Saturday, 06.10.2018
16:03

Da, nego je kod nas tako, kad pocne jedan da se proziva drugima se ne primecuju nedostaci. Celavog je ubio onaj mali iz Nisa, nas nesudjeni. Bukvalno tri sezone igramo bez bekova i levog i desnog. Mislim ima ih, ali kao da ih nema.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Sunday, 07.10.2018
11:44