Partizan - Šta Ćurković očekuje od Tomića i Ilieva u prelaznom roku?

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.12.2015.
20:08
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Predsednik Partizanove novoformirane ''tehničke vlade'' Ivan Ćurković izrazio je nadu da će u 2016. godini klub iz Humske uspeti da se rezultatski stabilizuje i da će se formirati tim kadar da naredne jeseni izbori i to famozno ''evropsko proleće''.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Partizan je u ponedeljak dobio dva osveženja u liku Ivana Ćurkovića kao predsednika privremenog Upravnog odbora i Ivana Tomića, koji je nasledio Ljubinka Drulovića na mestu šefa stručnog štaba.

Kad je Ivan Ćurković u pitanju, od njega se očekuje da stabilizuje klub do početka drugog dela sezone i da se stvore svi neophodni uslovi da crno-beli na domaćoj sceni konačno zaigraju kako se od njih i očekuje.

On je u intervjuu za ''Danas'' potvrdio da je Ivan Tomić novi trener crno-belih, iako još uvek nije zvanično predstavljen i da mladi stručnjak već uveliko radi sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim na angažovanju pojačanja za nastavak sezone.

A sudeći po Ćurkovićevim rečima, ne treba očekivati nekakve ''transfer bombe''.

''Na njima dvojici je da sprovedu prelazni rok, ali moraju biti realni u ambicijama. Dovođenje igrača potrebnog kalibra ne garantuje ni pobede ni poraze, kao što to ne bi bilo i da dovedu Mesija. Ivan Tomić je čovek na zemlji, tako da znamo da može izvagati između mogućnosti i ambicija'', poručuje Ćurković i dodaje da će akcenat biti na igračima iz Omladinske škole Partizana, kao i iz inostranstva.

On naglašava da se sada u klubu zna ko šta radi i ko za šta odgovara, pa se on sam neće previše mešati u rad sportskog sektora kluba.

''Ponavljam, to je posao Tomića i Ilieva, ja imam druga zaduženja. Sada se u Partizanu zna ko šta radi i nema mešanja sektora, ali normalno je da razgovaramo i sarađujemo. Oni treba da dovedu pojačanja, a isto tako i da pošalju dalje igrače za koje smatraju da im nisu potrebni, a za koje bude odgovarajućih ponuda'',
objašnjava Ćurković.

Prvi čovek Partizana priznaje da je Crvena zvezda teško dostižna na vrhu tabele, ali da drugo mesto i zvanje vicešampiona ne bi trebalo da izmaknu crno-belima na proleće.

''Pokušaćemo da se uključimo u borbu za titulu, ali je u ovom trenutku realno drugo mesto. To ne bi trebalo dovoditi u pitanje, jer imamo bolji tim od direktnih konkurenata.

Imamo i takmičenje u Kupu Srbije, njega ćemo sigurno pokušati da osvojimo. To takmičenje kao i drugo mesto nam donose igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prioritet nam je da prezimimo u Evropi, kako zbog sportskih tako i zbog finansijskih razloga'',
zaključio je Ćurković.

On je takođe naglasio i da se ne plaši mogućih uticaja političara, podsećajući da je svojevremeno uspešno izlazio na kraj i sa generalima...
Na njima je da sprovedu prelazni rok, ali moraju biti realni u ambicijama. Dovođenje igrača potrebnog kalibra ne garantuje ni pobede ni poraze, kao što to ne bi bilo da dovedu Mesija. Ivan Tomić je čovek na zemlji, tako da znamo da može izvagati između mogućnosti i ambicija - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/sport/odolevao_sam_i_generalima.18.html?news_id=313282#sthash.SKtKjg1Q.dpu

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Teleoptik 162km
Wednesday, 23.12.2015
09:12

Cekaju da vide sta se prvo desava sa Zvezdom.

avatar
MADJIONICAR_SAM
Wednesday, 23.12.2015
01:20
avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Wednesday, 23.12.2015
00:37

Sta moze da ocekuje od sundjer boba i neiskusnog trenera!?

avatar
mileta
Tuesday, 22.12.2015
22:34

Bolje receno sta da ova dvojica ocekuju od Curkovica.Verovatno sabotaze na svakom koraku.Kladim se da ce nam Kokeza i Terzic znati svako potencijalno pojacanje.

avatar
Black Tooth
Tuesday, 22.12.2015
21:22

a nas prioritet je da ti ne budes predsednik!

avatar
pjer
Tuesday, 22.12.2015
22:13

druze ko nas pita? kod nas moze da ostane samo ljubav i patnja a privatizacije i zdravog sporta tu nece biti.

avatar
MozdaRealan
Wednesday, 23.12.2015
00:02

Ne pitamo se ni vi ni mi jer da se vi pitate ne bi bili u upravi Curkovic, Vazura, Vucelic, Nedic i ostali nego Tumbakovic, Bjekovic, Nadj, Mijatovic... A isto je i sa nama

avatar
Black Tooth
Tuesday, 22.12.2015
23:42