Partizan - Šta će biti sa Danilom Pantićem i koliko sada vredi? Ovo je njegova želja!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.01.2018.
10:24
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

U finišu prvog dela sezone zablistao je punim sjajem, hoće li tako nastaviti i na proleće i kakav će status imati u Partizanu u nastavku sezone?

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Partizan polako ulazi u završni deo priprema, juče su crno-beli na Kipru odigrali prvu od šest zakazanih provera u Limasolu. Danila Pantića nije bilo u ekipi protiv poljskog Gornjika (0:0), a razlog je - povreda.

Uz Ognjena Ožegovića, Sejdubu Sumu, ali još uvek i Nebojšu Kosovića, Pantić je četvrti igrač na koga trener Miroslav Đukić ne može ovih dana maksimalno da računa.

O čemu se u njegovom slučaju radi, Pantić je objasnio u izjavi za ''Novosti''.

''Dobio sam nezgodan udarac u koleno, imam hematom, pa sam primoran da pauziram nekoliko dana'',
otkrio je Pantić.

Dakle, njegov povratak u pravi ritam očekuje se vrlo brzo, ali ono što je i dalje neizvesno jeste pitanje da li će Partizan uspeti da otkupi njegov ugovor, odnosno da li će Pantić ove zime ponovo postati 100% igrač kluba iz Humske, s obzirom da je i dalje na pozajmici iz Čelsija, sa kojim je vezan ugovorom do leta 2019.

Želja mladog veziste nije sporna.

''Znam da je bilo priče oko otkupa, i dalje se pregovara. Bio bih jako veoma srećan da ponovo zvanično postanem fudbaler Partizana na duži period. Ne žurim nigde, uživam ovde. Svi planovi su mi vezani za Partizan. Nadam se da ću u narednim godinama ostvariti ono što želim sa klubom'',
objašnjava Pantić.

Njegova vrednost na Transfermarktu sada se procenjuje na 1.25 miliona evra, najviše od početka njegove karijere, a u prilogu možete da pogledate i ilustraciju objavljenu na ovom specijalizovanom sajtu, kako se Pantićeva vrednost menjala od odlaska iz Partizana, a kako se promenila po povratku u Humsku.

Najnovija promena je i najdrastičnija - letos 400.000 evra kao igrač Čelsija na pozajmici u Ekscelsioru, a nekoliko meseci kasnije - 1.25 miliona evra po povratku u Humsku.

Screenshot: transfermarkt.com

grafik

Zbog toga i ne čudi ovakva poruka Danila Pantića mladim igračima koji što pre žele u inostranstvo.

''Tek kad odeš vidiš da to sve i nije baš tako sjajno. Moraš da budeš strpljiv, da čekaš šansu. Prvi utisak je najbitniji, posle ide lakše. Poželeo sam brzo da se vratim, i eto, letos se pružila šansa''
, zaključio je Pantić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 28.01.2018
16:36

Problem je želja samih igrača i njihovih porodica da što pre dođu do nekog konkretnog i za naše prilike velikog novca. To nestrpljenje siromašnih još više pumpaju menadžeri kojima stalne prodaje najviše odgovaraju. Pantić još treba mnogo da radi na sebi, a Partizan mu je idealna sredina za to. On još ima prostora za napredak, od individualne tehnike, do poboljšnja brzine, eksplozivnosti, snage i izdržljivosti. Ima nesporni talenat, ali bez napretka u ovim ostalim elementima, neće postati ni osrednji evropski igrač.

avatar
Sladjan Radisavljevic
Sunday, 28.01.2018
13:32

Ne znam da li su uspeli da ugovore neku manju cifru za otkup letes kad je potpisivana pozajmica? Nemam ništa protiv da otkupe ugovor i mislim da on sad ne bi bio toliko pohlep i željan odlaska kao prošli put.

avatar
Doki Daki
Sunday, 28.01.2018
13:14

Džabe sve, kad roditelji guraju što pre zbog love koja je za naše prilike dobra, ali na duže staze nikakva.

avatar
radovan919191
Sunday, 28.01.2018
12:33

Prvo je bio spreman ne igrati pola sezone, da bi otišao. Sada neka druga priča.

avatar
Black-White Head
Sunday, 28.01.2018
19:31

mozak....iskustvo,sazorio je sad

avatar
pjer
Sunday, 28.01.2018
11:45

ko bre zablistao punim sjajem?

avatar
Sunday, 28.01.2018
21:32

Top ekipa sa Radinom i Vakulkom? Je l' to u Diznilendu mozda pravis tim?

avatar
Thursday, 01.02.2018
18:23

Zdjelar i Pantic za pocetak. Nisu ovi losi igraci, ali Radin nije za nas prvi tim, odlican je kao zamena. Sve zavisi i od formacije u kojoj cemo igrati.

avatar
pjer
Wednesday, 31.01.2018
20:22

strucnjak, a koga to imas za bolju opciju