Partizan spreman na dugu pauzu, ali stručni štab muči jedna neizbežna stvar!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.03.2020.
19:57
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

"Crno-beli" dobili program za trening u kućnim uslovima.

Miroslav Todorović/Partizan.rs
Miroslav Todorović/Partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana treniraju u kućnim uslovima poput čitavog sveta.

Saradnik Sava Miloševića i čovek zadužen za fizičku spremu fudbalera "crno-belih" Marko Stojanović istakao je u intervjuu za Sportski žurnal da je pad forme igrača nakon nenadane pauze sasvim izvestan.

"Za glavu ne znam, nisam psiholog, u telu - naravno. Naučni radovi kazuju: dve sedmice bez treninga dovode do značajnog pada snage, izdržljivosti, kondicione pripremljenosti - što je važnija motorička sposobnost, veći je njen pad. Za fudbalere je karakteristično: ako 14 dana ne treniraju, pada im sposobnost ponavljajućih sprinteva, eksplozivne snage, agilnosti, koordinacije pokreta vezane sa izvođenjem tehničkih elemenata. Detrening ima izuzetno loše posledice po vrhunskog sportistu: što je veći nivo treniranosti, veći su negativni efekti. Suština: moraju stalno da treniraju", rekao je Stojanović.

I pored toga, program je spreman.

"U skladu s naučnim trendovima poslao sam im tri različita tipa programa, prvi: kratak, ali intenzivan trening snage u kućnim uslovima - bez tegova, rekvizita, mogu da vežbaju na podu, stolici, krevetu. Drugi: za prevenciju povreda malih mišićnih grupa, treći: kratak, veoma visok trening intenziteta trčanja - 22 minuta. Mogu to da učine čak i uz stepenice, u hodniku", rekao je Stojanović.

Kazino baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke