Partizan - ''Slučaj Jovanović'' dobija (ne)očekivani epilog?

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.07.2018.
18:04
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Za mnoge je iznenađenje što je ovaj mladi momak potpuno pao u drugi plan po završetku prošle sezone. Konačan rasplet se još čeka...

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Brojni navijači kluba iz Humske verovali su u proteklih par sezona da će Đorđe Jovanović biti taj koji će možda i predvoditi neku novu generaciju ''Partizanovih beba'', ali što više vremena prolazi, šanse za tako nešto su sve manje.

Jovanović je prošle sezone bio u senci Tavambe i Ožegovića, retko je dobijao priliku u napadu crno-belih, ali je te retke prilike solidno koristio. Posebno je tokom proleća došao do izražaja protiv Napretka u Humskoj, kada su Kruševljani vodili posle prvog poluvremena sa 2:0, a Jovanović ušao u nastavku, postigao dva gola i svoj tim spasao poraza.

Međutim, nije mu to mnogo pomoglo da mu se status u ekipi popravi, iako je, doduše, kasnije dobio priliku da odigra svih 90 minuta protiv Voždovca, u utakmici koju je Partizan izgubio sa 2:1.

Potom opet pada u drugi plan, a početkom leta pojavila se informacija da je maltene prodat belgijskom Brižu za 700.000 evra.

Taj transfer na kraju nije realizovan, Jovanović se vratio među crno-bele, ali trener Đukić više nije ozbiljno računao na njega, niti je Jovanović bio licenciran za prvu utakmicu protiv Rudara (3:0) u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Posle povrede Nemanje Nikolića u pomenutoj utakmici u Nikšiću, očekivalo se ovih dana da će Jovanović ipak dobiti novu šansu, ali ''Telegraf'' ovog popodneva prenosi nova nezvanična saznanja da se pojavio još jedan belgijski klub koji mladog napadača Partizana želi u svojim redovima.

U pitanju je Standard iz Liježa, koji sa klupe vodi nekadašnji trener Crvene zvezde, Portugalac Sa Pintu, i navodno bi početkom sledeće nedelje sve moglo da bude ozvaničeno.

Pomenuti izvor takođe navodi da je plan Standarda da Jovanovića najpre pošalje negde na pozajmicu, gde bi morao dodatno da se dokazuje pre priključenja njihovom prvom timu.

S obzirom na prethodni obrt oko Jovanovića, nećemo se zaletati sa procenom da li će do ovog transfera zaista i doći...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 17.07.2018
20:40

Partizan trenutno igra 4 2 2 2, verovatno sa mogućnošću 4 2 3 1, ali i 4 1 3 2 i 4 1 4 1. Imamo 5 golmana (Stojković, Kljajić, Jovičić, Popović i Stevanović, Stevanović na pozajmici; imamo 3 desna (Enaku, Vule, Cucin) i 3 leva beka (Šehović, Miletić, Urošević), 3 stopera (Miletić, Marković, Valiente), 2 zadnja vezna (Zdjelar, Jevtović), 3 centralna vezna (Pantić*, Kosović, Vakulko, povremeno ulazi Ilić, tad smo najubedljiviji), 5 polutki krila (Tošić, Janković, Suma, Đerlek, Kokir), špica-polutku-krilo (Ivanović), 3 špica (Gomeš, Nikolić, Janković). Očigledno neophodan još jedan štoper, makar i mlađi, da uči, ali da popuni poziciju po potrebi, još potrebniji zadnji vezni, što bolji, ali i tu može i mlađi, jer za omiljeni koncept sa 2 zadnja vezna - nemamo ni jednu, ni lošu zamenu, a na poziciji špica, gde se preferira igra sa dvojicom, takođe smo u problemu, zbog povrede Nikolića, i neverovatne ideje da se u takvoj situaciji proda Jovanović, čime bismo imali sledećih, odlučujućih mesec i po - Gomeša i Ivanovića. Oni bi morali da igraju na svakoj utakmici svih 90 minuta. A, kao, želimo da se kvalifikujemo? Šta treba da urade ovi arhiprevaranti pa da im se vide leđa? Ili se već privikavamo na stav da i u porazima mislimo, da je to što se izvuče - najbolje moguće? Podseća me na još nešto, važnije.

avatar
Vlada Mutavi
Tuesday, 17.07.2018
20:14

Sad tek razumem Živkovića i njegovog oca.

avatar
nemam pojma
Tuesday, 17.07.2018
18:41

Mnogo prljavštine u Partizanu oko prelaza mladih igrača već nekoliko godina. Daju se budzašto, nestanu iz medija i iz tima nekoliko meseci pre nego što odu. Odu za nikakav novac, pod vrlo sumnjivim okolnostima. U posao su uvek uključeni čelnici kluba , poslove vodi Vazura sa nekoliko menadžera, Ramadanijem, Božovićem i nekom agencijom bliskoj Vazuri. Partizan za to vreme sve slabiji, sve nekonkurentniji u Evropi, bez ozbiljnih sponzora klizi sve više u propast. U svakom prelaznom roku, tim je sve slabiji i slabiji. A deca se prodaju sve mlađa i mlađa. Veliki je kriminal tamo.

avatar
Malo veliki covek
Tuesday, 17.07.2018
18:32

Hmmm, decko trenutno ne vredi vise od milion nikako, ali ako ga prodate ispod 5 miliona, vi ste de*ili.

avatar
Gogi-11
Tuesday, 17.07.2018
18:22

Terzucu dovedi dete u Zvezdu spasi ga....

avatar
petar000
Tuesday, 17.07.2018
18:36

Spasite vi prvo vasu decu, lako cete sa nasima onda.

avatar
Gogi-11
Tuesday, 17.07.2018
21:27

A spasice te ga kao i zivkovica. Sad ozbiljno salio sam se za spas u zvezdi. I jedni i drugu lopovi za nadu decu nema ni para ni mesta a za koje kakve balvane ima i viska suma ben ebesilio ...

avatar
Realan_PFC
Tuesday, 17.07.2018
19:09

pa terza vam unistio ristica, racica, adzica, andriju lukovica ....... sad polako unistava i joveljica, sta ce mu i jovanovic? ima on dovoljno vase dece za unistavanje ...........

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 17.07.2018
18:12

bitno je da seoski igraci tipa nikolic imaju mesta

avatar
NS SHADOW
Tuesday, 17.07.2018
18:10

Dobro, dokle cemo vise citati ovakve vesti, moze li neka lepa stvar da nam se desi?

avatar
Realan_PFC
Tuesday, 17.07.2018
19:10

cujem da oce neki jevtovica da vode za 400 000, mi se cenjkamo za jos 100 000, mozda i ode pa bude lepe vesti

avatar
indosrbija
Wednesday, 18.07.2018
10:16

jevtoviceva vrednost ne moze se ni izraziti u evrima

avatar
Nedeljko Panic
Wednesday, 18.07.2018
08:50

Sta ti imas protiv Jevtovica? Ti il nepoznajes fudbal ili nevidis dobro.
Ako uopste gledas fudbal,?primetio bi da je on jedan od onih koji daje sve od sebe.
Nije fudbalski genije, to stoji, al je mnogo bolji od bar 5 startera.
Svoje fudbalske nedostatke dopunjava borbenoscu sto se nemoze reci za Jankovica i jos nekoliko njemu slicnih.

avatar
NS SHADOW
Tuesday, 17.07.2018
20:00

To sam ja juce napisao:-D Samo da odu Jevtovic, Jankovic i ozegovic...