Partizan sleteo u Kijev, dočekali ga hladnoća i tmurni oblaci

Autor: Pavle Knežević
sreda 06.12.2017.
14:03
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije doputovao u Kijev, što za lokalne medije nije posebno važno.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Hladno, kišovito i tmurno vreme dočekalo je Partizanovu ekspediciju u Kijevu, koja je čarter letom došla u glavni grad Ukrajine. Na aerodromu nije viđena nijedna lokalna novinarska ekipa.

Fudbaleri Partizana sleteli su danas rano popodne u Kijev na sutrašnji obračun sa Dinamom u poslednjoj fazi takmičenja po grupama u Ligi Evropa. Vreme u prestonici Ukrajine bilo je tek nešto iznad nule, sa kišicom koja je sipila i tmurnim oblacima.


Partizan Kijev
Nijedna lokalna novinarska ekipa nije dočekala prvaka Srbije, a njegovi fudbaleri su se slobodno prošetali aerodromom do svog autobusa. Novinari su svojim autobusom došli do centra grada, ali posle vrlo zanimljive vožnje.

Kijev je ogroman grad, sa više od tri miliona stanovnika i u njemu su mnoge stvari predimenzionirane. Novinarski autobus prošao je kroz deo sa novogradnjom nalik beogradskim blokovima, samo na mnogo, mnogo većoj skali.

Kijev prava velicina

Prešli smo i ogromnu reku Dnjepar, a utisak o njoj je najbolje sažeo kolega kad je impresionirano rekao: "J***te, kol'ka reka!".

Brza vožnja okončana je čim smo došli u centar grada, koji je bio zakrčen automobilima. Sam centar grada je jako zanimljiv sa umetničke strane. Građen je u vreme evropskog secesionizma, ali "ofarban" lokalnim imperijalnim dodirom smene 19. na 20. vek.

Nažalost, više fotografija iz autobusa nismo uspeli da napravimo, ali utiske o Kijevu možete čitati sutra.

Trener Partizana Miroslav Đukić izneo je svoja očekivanja pred meč, objavljen je i spisak putnika, a posle popodnevnog treninga ćemo možda znati nešto više.

Inače, atmosfera u ekspediciji Partizana bila je vrlo dobra, a optimizam je bio primetan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke