Partizan: ''Skandal! Neće ovo tek tako da prođe!''

  • Autor: Darko Mitrović

  • 17. avgust 2015.

  • 19:31

  • Izvor: Sportske.net, partizan.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

I na zvaničnom sajtu Partizana potvrđene današnje informacije o nepotrebnom zadržavanju ekspedicije crno-belih na aerodromu u Minsku. U Humskoj ne kriju ljutnju, poručuju da se ovaj događaj neće lako zaboraviti.

Partizan: ''Skandal! Neće ovo tek tako da prođe!''
Kako smo objavili tokom popodneva, kompletna ekspedicija Partizana danas je, mimo uobičajene procedure, zadržana na aerodromu u Minsku, skoro dva sata, zbog izdavanja formulara o ''zdravstvenom osiguranju''.

S obzirom da su crno-beli i iz Beograda kasnili dva sata, sve ovo im je još teže palo.

Tokom večeri je i na zvaničnom klupskom sajtu interpretiran ovaj događaj i u nastavku prenosimo kako u Humskoj zapravo vide sve ovo.

''Sat ipo vremena gotovo kompletna ekspedicija Partizana (uključujući ceo igrački kadar!) biva zadržana ispred pasoške kontrole, zbog navodno obaveznog medicinskog osiguranja (2 € po osobi)!

To medicinsko osiguranje je toliko „obavezno“, da su par ljudi iz ekspedicije (prijatelji kluba), oni koji su prvi došli do određenog šaltera za pasošku kontrolu, prošli tu kontrolu bez ikakvih problema, iako nisu imali nikakvo medicinsko osiguranje.

Ono je postalo „obaveza“ onog trenutka kad su naišli naši igrači, obučeni u klupska obeležja!

Skandalozno je sve ovo i neće to tek tako proći, jer je u ambasadi Belorusije jasno i našim ljudima rečeno šta je obaveza (važeći pasoš), a šta nije (viza i sve ostalo, za sve koji poseduju pasoše Republike Srbije) za ekspediciju na ovom i ovakvom putovanju.


Sem toga, kod ovakvih putovanja (putovanja sportskih ekipa na mečeve u organizaciji UEFA) uvek važi poseban tretman putnika koji se itekako razlikuje od tretmana za „obične putnike“, naravno u smislu pozitivne diskriminacije ovih prvih – to važi kako u ambasadama zemalja u koje se putuje (ako su potrebne vize), tako i na krajnjim odredištima, kada gosti pristižu na destinaciju gde igraju utakmicu.


Maltretiranje naših igrača i svih ostalih iz ekspedicije je posle skoro 90 minuta (!) napokon završeno, tek onda kada su se na susednom šalteru udostojili da izdaju 100-tinak papirića sa potvrdama o medicinskom osiguranju, a sve ovo doživljeno vredi dobro zapamtiti – ne samo kad je u pitanju sutrašnja utakmica, već i revanš…


Ekspedicija se po izlasku sa aerodorma razdvojila. Igrači (svi osim Trujića) i stručni štab (svi osim šefa struke Milinkovića) su otišli u hotel u Minsku (40-ak kilometara od aerodroma, na zapad) u kojem će sve vreme biti smešteni i iz kojeg će večeras direktno otići na trening, a trener Milinković, igrač Trujić i novinari su se sa aerodroma u Minsku uputili ka Borisovu (50-ak kilometara od aerodroma, na severoistok), na pres konferenciju zakazanu na Borisov Areni'', navodi se na sajtu Partizana.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari