Partizan se sprema za Radnički, Bata ima odgovor koja ekipa je bolja

Autor: Pavle Knežević
utorak 05.03.2019.
14:19
Izvor: Sportske.net

Crno-beli se oporavljaju od derbija pred utakmicu koja je takmičarski možda i važnija.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Vremena za predugačko razmišljanje nema, "večiti" derbi se još nije ni "ohladio", a Partizan sutra dočekuje svog najbližeg rivala, niški Radnički, za kojim zaostaje osam bodova. Trener crno-belih Zoran Mirković priznaje da je ekipa istrošena.

"Imamo svoj princip da je svaka sledeća utakmica najvažnija, prošla je arhivirana. Igramo protiv protivnika koji je ispred nas, koji je izuzetno kvalitetan, ima kvalitetne pojedince, jaki su kao kolektiv, kao ekipa, vođeni su izvanredno od Lalatovića, imaćemo težak zadatak. Nadam se da ćemo navijačima pokloniti dobru utakmicu", rekao je Mirković.

Derbi je bio jako naporan, završen je nerešeno, mnogo je emocija i tenzija bilo.

"Sigurno da smo dosta potrošeni i fizički i mentalno, ali radili smo ova dva dana na tome i rekuperaciji i nekim detaljima, tako da se nadam da će sutra biti sve u redu. Naravno, ostaje žal što nećemo imati Zdjelara i Zakarića, koji imaju kartone. Musa je van stroja, svi ostali su u kombinaciji za sastav", rekao je Mirković.

U vreme kada ste vi igrali fudbal, prvo mesto je bilo rezervisano za jednog od dva "večita" rivala, ali već nekoliko godina se tu ubacuju razne ekipe. Sada se borite protiv Radničkog, koliko mislite da je realno da ga preteknete do kraja prvenstva?

"Uvek je dobro kada se pojave kvalitetne ekipe, mislim da iz svega toga možemo da profitiramo svi. To je u ovom momentu Radnički, nadam se da će sutra biti recimo Vojvodina, koja je isto veliki klub. Od viška glava nikad nije bolela.

Što se tiče naše borbe, mi se borimo za svoj dres i za svoj klub, a onda se borimo i protiv drugih ekipa. Ulazimo u svaku utakmicu da pobedimo i na kraju kad budemo sabrali bodove, videćemo gde smo. Gledamo sebe
", rekao je Mirković.

Nenad Lalatović je u izjavama govorio da je Radnički bolja ekipa od Partizana...

"Ako pogledate tabelu, oni su ispred nas", kratko je rekao Mirković.

A igrački?

"Mislim da smo mi konkurentniji, što smo pokazali protiv najboljih ekipa u zemlji", kratko kaže trener.

Ulaz je besplatan, a Bata veruje da je ekipa zaslužila podršku.

"Ja se iskreno nadam da će biti puno, pozivam i ovim putem navijače da dođu, a mislim da smo igrama u poslednje vreme to i zaslužili", rekao je Mirković.

Strahinja Pavlović je oduševio sve u derbiju, a sutra ga čeka duel sa prvim strelcem lige, Haskićem. Može li i protiv njega da nastavi sa dobrim partijama?

"To bi bilo idealno i dobro, ali znamo, pogotovo na toj poziciji, da je teško održati kontinuitet dobrih igara i da se održi koncentracija u svakom momentu. Sigurno će se u jednom momentu desiti pad u njegovoj igri, ali to su normalne stvari i on ima puno poverenje od svih nas u stručnom štabu. Ne treba uopšte da razmišlja o grešci", rekao je Mirković.

Ulaznice za sutrašnji duel mogu se podići na blagajnama stadiona, u Crno-belom butiku, prodajnim mestima Ticketlinea, uz ličnu kartu. Svako može da podigne najviše četiri ulaznice.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Tuesday, 05.03.2019
16:08

a da li ce tosic igrati sutra mozda?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 05.03.2019
15:23

Da je ostao Enake, bilo bi idealno da zaigramo ovako u 3-4-2-1: Stojkovic- Nema Miletic, Valiente, Pavlovic- Enake, Zdjelar (Scekic), Pantic (Kosovic), Sehovic (Miletic)- Zakaric (Tosic), Nikolic (Ivanovic, Kokir)- Gomes. Moze i Nikolic u spicu, naravno, ali, ne vidim Gomesa iza njega ako nije 4-2-3-1, cak se i oko Nikoliceve uloge u ovoj varijanti malo dvoumim i kolebam:-D