Partizan se odrekao igrača koji je izabran u 60 najtalentovanijih na svetu! Među njima i Zvezdin ''plavi Mesi''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.10.2020.
13:49
Izvor: Sportske.net

Srbija ove godine ima dva predstavnika u ovom tradicionalnom izboru.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Znate već da engleski ''Gardijan'' iz godine u godinu bira 60 najtalentovanijih igrača na svetu, a ovoga puta birani su igrači rođeni 2003. godine.

Među njima i dvojica srpskih talenata - Mateja Bačanin iz Crvene zvezde i Luka Cvetićanin iz Voždovca!

Posebno je zanimljiv izbor Cvetićanina, krilnog fudbalera koji je prethodno bio član Partizana, ali su ga se crno-beli olako odrekli maja prošle godine, kada je postao član Voždovca.

U obrazloženju njegovog izbora u svetskih Top 60, ističe se njegova velika brzina i podseća se na podatak da je na jednoj utakmici tokom sprinta ostvario brzinu od čak 35.2 km/h. Međutim, dodaje se da to nije njegov glavni kvalitet, već da se odlikuje i odličnom tehnikom, da se odlično koristi obema nogama, kao i da zahvaljujući snazi i visini može u slučaju potrebe da igra i kao centralni vezista.

Kada je u pitanju Mateja Bačanin, uz igračke kvalitete naglašen je i njegov upečatljivi nadimak, koji dovoljno ilustruje šta se u budućnosti očekuje od ovog ofanzivnog veziste.
-
Baner 6

''Kad počnete češće da slušate o ovom detetu, a velike su šanse da hoćete, neki od hajpa će verovatno biti usredsređen na njegov izgled: zovu ga 'plavi Mesi Crvene zvezde', dok su ga drugi upoređivali sa ikonom kluba Robertom Prosinečkim.

Bačanin trenutno ostavlja utisak kako svojim imidžom tako i svojom elegancijom.

Dinamični ofanzivni vezni igrač, koji je potpisao profesionalni ugovor sa 15 godina uprkos interesovanju Barselone i PSŽ-a, može da kontroliše igru svojim pokretom i prefinjenim dodirom.

Povlači se na sredinu terena da pokupi loptu i vrlo je dobar u distanciranju od svog čuvara, kao i u stvaranju šansi kroz svoje veštine driblinga i ubilačkih dodavanja. Takođe odbrambeno prisustvo, njegove duge noge pomažu u situacijama dobijanja lopte, pa bi na kraju mogao da se koristi u dubljoj ulozi. Igrao je u UEFA omladinskoj ligi sa jedva 16 godina prošle godine i trenutno je u Zvezdinom U19 timu, ali bi mogao da bude debituje i u prvom timu tokom ove sezone'', navodi se u obrazloženju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Thursday, 08.10.2020
17:38

Kako ce ga Terza uvaliti koliko na leto vec.

avatar
deki trbic
Thursday, 08.10.2020
14:26

jedno je talenat...a drugo je sta ce biti sa tim igracem,...kolko ce trenirati, odnosno kakav ce igrac ispasti xD