Partizan sam sebi zakomplikovao situaciju - Igrač manje, gol više, pobeda se piše!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.07.2019.
19:56
Izvor: Sportske.net

Partizan imao ''bezbroj'' prilika da rano reši pitanje pobednika, ali nije ih koristio i u finišu je moglo da bude problema za crno-bele.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

U pretposlednjoj utakmici prvog kola Linglong Superlige Srbije, Partizan je danas kao gost savladao domaću Inđiju rezultatom 1:0.

Meč je odigran pred punim tribinama stadiona u Inđiji, ali je glasniju podršku imao Partizan. Međutim, u par navrata sudija Srđan Jovanović je morao da prekida meč zbog uvredljivih transparenata koje su razvijale pristalice crno-belih.

Na samom početku meča, Inđija je bila agresivna, pokušala je da izvrši pritisak na Partizanovoj polovini i to je trajalo neka tri-četiri minuta, bez veće opasnosti po gol Stojkovića.

Posle toga, Partizan preuzima potpunu kontrolu dešavanja na terenu i počinje da stvara prilike pred protivničkim golom.

Najbolju priliku od početka meča Partizan je imao u 19. minutu. Akciju je započeo Zdjelar, nastavio Miletić, koji centrira sa desne strane za Sadika, a ovaj sa oko šest metara šalje loptu visoko preko gola.

Kako je meč odmicao, sve zapaženiji su bili Suma i Tošić i upravo posle njihove odlične saradnje Partizan je poveo u 27. minutu.

Suma je prihvatio loptu na nekih 25 metara od gola, krenuo je u solo-prodor pored trojice protivničkih igrača, onda asistirao Tošiću koji je utrčao u sredinu kaznenog prostora i golman Inđije Preković je nemoćan - 1:0 za Partizan.

Tri minuta kasnije, Tošić pogađa stativu odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora Lopta se potom odbila do Sume, ali je sudija Jovanović prekinuo akciju zbog ofsajda.

Početak drugog poluvremena obeležio je Sadik, najpre lepim driblingom, pa neuspelim pokušajem asistencije za Ivanovića, a onda u 48. minutu je oprobao i svoj udarac sa nekih 17 metara, iskosa sa desne strane, ali je bio neprecizan.

A onda, sudija Srtđan Jovanović prekida meč zbog spornog transparenta dela navijača Partizana i njihovih uvredljivih skandiranja. O čemu se konkretno radilo, čitajte OVDE.

Posle sedmominutnog prekida, kada je transparent sklonjen, u 60. minutu nova prilika za Umara Sadika, ali napadač Partizana opet traljavo šutira i golman domaćih Preković izlazi kao pobednik iz ove situacije.

Šest minuta kasnije Suma u solo prodoru, imao je Sadika s leve strane, ali se odlučio na udarac koji je delimično izblokiran i još jedna prilika je propala.

Posle još par prilika koje su propustili Ivanović i Strahinja Pavlović posle kornera, u 75. minutu rezervista domaćih Banjac šutira iskosa sa leve strane, ali lopta odlazi pored gola. Bila je to prva ozbiljnija prilika za Inđiju u ovom meču.

Minut kasnije, novi pokušaj domaćih sa suprotne, desne strane, ali opet neprecizan, da bi u 78. minutu Partizan ostao sa igračem manje na terenu!


Iako sa igračem više gotovo dvadesetak minuta, Inđija to nije iskoristila, Partizan je bez problema zadržao minimalno vođstvo.

Inđija: Preković - Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić (od 72. Banjac), Dimitrov (Andrejić od 90.)- Tomić, V. Janjić (Dimitrijević od 81.), Bastajić.

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (Stevanović od 96.), Suma (od 84. Smiljanić), Ivanović - Sadik (od 72. Ožegović)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 22.07.2019
17:22

Čudno je. Osavio sam komentar pre više od 10 sati i nema ga. Takođe, iako je ovo najvažnija vest u vezi sa FK Partizan od juče - ima samo dva komentara. Možda stvarno i nema više, ali ako se moj komentar ne pojavljuje satima, moguće je da odgovor nije u smanjenom interesovanju. Kad se još pogledaju ovi botovski minusi kod Partizanovaca, čovek bi mogao da stekne utisak da je Partizan baš nepopularan i da mu pada rejting.

S druge strane, na sporednoj Zvezdinoj vesti, koja je ovde 12 sati kraće od Partizanove, od potencijalnom povratku Degeneka - 3 komentara.

I, kakav zaključak? Pa Zvezda je izgleda 10x popularnija.

avatar
Brajkoo
Monday, 22.07.2019
09:06

Evo zasto su sudije dobile povisice...da se od prvog kola guraju Crvena,Radnicki i Vojvodina

avatar
magister
Monday, 22.07.2019
06:21

Na kraju - 3 boda i valjda bez povrede pred start kvalifikacija. To je okej bilans za početak sezone.

Utisak bih sveo na gol i stativu Tošića, koji je potvrdio moju 10x ponovljenu konstataciju da je daleko najbolji igrač u Partizanu, verovatno i u LLLigi. Možda bi prvi cilj Partizana trebalo da bude skromniji u smislu stvaranja igre i gima, i sveden na omogućavanje Tošiću da ostvari više minijatura na utakmici?

Izgleda da se priča oko Gomeša, kako sam i sumnjao, završava na ponudi - 2.5m + bonusi do 3m. A navodno je prva ponuda koju je Partizan odbio bila oko 4.5, što je bilo logično posle sezone od 26 golova, pogotovo kad se ima u vidu da je jesenas odbijena ponuda od preko 3, a tad je imao manje golova na kontu. To survavanje cene je posledica transfer strategije i marketinga Partizanove uprave, želja da se kopira Onaj koji se svakodnevno samoreklamira, pa pokušaj da se radi ista stvar i - to izaziva posledice. Posledice se u slučaju Onog teže povezuju sa njegovim delovanjem i one će se tek videti, a kod ovih Njegovih je sve lako čitljivo i jasno.

Savo, nema razloga za konsekventnost kad su u pitanju Nikolić i Zakarić. Kao što si vratio Uroševića, a istisnuo Šehovića (što je zaista čudno, ali je i Urošević od tvog povratka povratio veoma pristojan kvalitet igre), tako treba da vratiš ovu dvojicu, makar u konkurenciju, da napraviš najbolji moguć tim za sezonu, pa ako se pojavi neko ko će da ponudi pristojnu cenu za bilo koga, ako već mora da se prodaje, onda vidi šta ćeš. Ovako, odricati se vrlo kvalitetnih igrača pred kvalifikacije od kojih toliko zavisi i u sportskom i u finansijskom smislu, nije dobro.

Još jedan Savet za Savu: možda neki dokazani treneri mogu sebi da dozvole da se kockaju i drže u timu igrača sa žutim kartonom, koji baš i nije sasvim kontrolisan u duelima, ali trener na početku karijere treba da bude oprezniji. Ovo je fantastična škola, jer nije donela posledicu. A mogla je. Pametan iz takve situacije izvuče pouku.

avatar
Brajkoo
Sunday, 21.07.2019
23:43

Nastavlja se Kokezjanija od prosle sezone

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 21.07.2019
20:02

Do crvenog kartona je sve bilo dobro sem realizacije. Partizan je mogao da da bar 10 golova, ali losa zavrsnica cele navale je odrzala samo 1:0. S obzirom na prikazano prenizak rezultat i zato Partizan mora da dovede golgetere, levo krilo i napadaca koji ce koristiti sve ove sanse i potvrditi kvalitet ovog tima. Sto se tice sudjenja Jovanovic nije pokazao Janjicu prvi zuti karton kada je sutirao na gol nakon sto je sudija prekinuo igru, a onda je zaradio drugi kada mu je pokazan prvi zbog lakta u glavu, a Ivanovicu je uredno dao dva zuta - nastavlja se sudjenje od prosle sezone.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Sunday, 21.07.2019
23:06

10 golova AHAHAHAH pa hit :D

avatar
toma1980
Monday, 22.07.2019
00:10

Partizan i Zvezda su Sramota Srbskog Fudbala!!!!!! kme kme kme kme!!!!!!

avatar
REVØLT
Sunday, 21.07.2019
19:58

Jos cekam da vidim ono za penal, nista me ne bi cudilo, a taj Djordjev start sigurno nije bio za zuti karton, pogotovo ne za drugi. NAPRED PARTIZAN!!!