Partizan - Sad na posao, dvojica sigurni, koliko su realne ostale opcije u prelaznom roku?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 02. januar 2018.

  • 10:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Mnogo je imena dovedeno u vezu sa aktuelnim šampionom Srbije u prethodne tri nedelje, ali je pravo pitanje hoće li Partizan do početka priprema uspeti da angažuje neko pojačanje.

Partizan - Sad na posao, dvojica sigurni, koliko su realne ostale opcije u prelaznom roku?
Foto: Epa/Srđan Suki
Aktuelni šampion Srbije iskoristio je period pre početka priprema za prolećni deo sezone da se oslobodi prekobrojnih igrača u timu, tako da smo do sada mogli da čitamo samo o odlascima iz Humske.

Partizan su do sada napustili Mohamed El Monir (Orlando Siti), Petar Đuričković (Ksanti), Filip Kljajić (Platanijas) i Alen Stevanović (Šonan Belmaare).

Tu verovatno nije kraj odlascima jer se očekuje da još neki igrači oslobode prostor za novajlije ali i da se od eventualne prodaje igrača kakav je Leandre Tavamba obezbedi i određena finansijska dobit u zimskom prelaznom roku.

Koja imena su do sada dovođena u vezu sa crno-belima i ko je već u startu "otpao" sa spiska kao nerealna meta?

Kao potencijalna pojačanja crno-belih u zimskom prelaznom roku označeni su mnogi srpski internacionalci koji su pod ugovorima sa raznim evropskim klubovima ali uglavnom ne mogu da računaju na veću minutažu.

Stiče se utisak da se iz te grupe fudbalera kao najrealnije mete izdvajaju dvojica veznih igrača. Radi se o Radosavu Petroviću (Sporting) i Saši Zdjelaru (Olimpijakos).

Bivši fudbaler Partizana nije u planovima trenera Sportinga i sve su prilike da će se vratiti u Humsku na šestomesečnu pozajmicu. Saša Zdjelar je i prošlog leta bio označavan kao potencijalno pojačanje crno-belih, a jedina razlika je što bi u januaru mogao da stigne kao slobodan igrač jer ga je Olimpijakos precrtao sa spiska igrača na koje se računa u prolećnom delu sezone.

Ostala imena, među kojima su, Antonio Rukavina (Viljareal), Nikola Milenković (Fiorentina), Milan Gajić (Bordo), Ivan Obradović (Anderleht) i Nikola Stojiljković (Kajzeri) u datom momentu nisu realne opcije za Partizan.

Primetićete da među pomenutim fudbalerima ima nekoliko onih koji su u prošlosti nastupali za Partizan, pa zbog toga valja pomenuti i Abubakara Oumarua (Šenžen) o čijem se povratku u Humsku takođe pisalo ove zime.

Spisak srpskih fudbalera koji nastupaju u inostranstvu a koji su označeni kao potencijalna pojačanja crno-belih kompletira Dejan Dražić (Selta) koji se nije naigrao fudbala u prvom timu kluba iz Viga.

Bivši fudbaler OFK Beograda nikada nije krio svoju navijačku pripadnost i nije tajna da bi rado zaigrao za Partizan, samo ostaje pitanje da li će se Selta tako lako odreći mladog fudbalera koji je plaćen 1.200.000 evra i koji je ugovorom vezan do leta 2020. godine.

Navedimo na kraju imena iz domaće lige koja takođe participiraju kao potencijalna pojačanja aktuelnog šampiona Srbije.

Partizan na "nišanu" ima najboljeg igrača jesenjeg dela sezone Đorđa Ivanovića (Spartak ŽK) i njegovog saigrača Nemanju Nikolića, ali i Nikolu Aksentijevića (Radnički Niš), Slobodana Uroševića (Napredak) i Dušana Jovančića (Vojvodina).

Podsećamo da je sportski sektor FK Partizan u prethodnom periodu neretko potcrtavao da je cilj da se u zimskom prelaznom roku formira ekipa koja će ostati na okupu i narednog leta kako bi trener Đukić lakše pripremio tim za evropske kvalifikacije.

Partizan pripreme za prolećni deo sezone počinje sledeće nedelje, a plan je da se do kraja januara radi u Beogradu, dok će centralni deo priprema biti sproveden na Kipru.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari