Partizan - Sad na posao, dvojica sigurni, koliko su realne ostale opcije u prelaznom roku?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.01.2018.
10:25
Izvor: Sportske.net

Mnogo je imena dovedeno u vezu sa aktuelnim šampionom Srbije u prethodne tri nedelje, ali je pravo pitanje hoće li Partizan do početka priprema uspeti da angažuje neko pojačanje.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije iskoristio je period pre početka priprema za prolećni deo sezone da se oslobodi prekobrojnih igrača u timu, tako da smo do sada mogli da čitamo samo o odlascima iz Humske.

Partizan su do sada napustili Mohamed El Monir (Orlando Siti), Petar Đuričković (Ksanti), Filip Kljajić (Platanijas) i Alen Stevanović (Šonan Belmaare).

Tu verovatno nije kraj odlascima jer se očekuje da još neki igrači oslobode prostor za novajlije ali i da se od eventualne prodaje igrača kakav je Leandre Tavamba obezbedi i određena finansijska dobit u zimskom prelaznom roku.

Koja imena su do sada dovođena u vezu sa crno-belima i ko je već u startu "otpao" sa spiska kao nerealna meta?

Kao potencijalna pojačanja crno-belih u zimskom prelaznom roku označeni su mnogi srpski internacionalci koji su pod ugovorima sa raznim evropskim klubovima ali uglavnom ne mogu da računaju na veću minutažu.

Stiče se utisak da se iz te grupe fudbalera kao najrealnije mete izdvajaju dvojica veznih igrača. Radi se o Radosavu Petroviću (Sporting) i Saši Zdjelaru (Olimpijakos).

Bivši fudbaler Partizana nije u planovima trenera Sportinga i sve su prilike da će se vratiti u Humsku na šestomesečnu pozajmicu. Saša Zdjelar je i prošlog leta bio označavan kao potencijalno pojačanje crno-belih, a jedina razlika je što bi u januaru mogao da stigne kao slobodan igrač jer ga je Olimpijakos precrtao sa spiska igrača na koje se računa u prolećnom delu sezone.

Ostala imena, među kojima su, Antonio Rukavina (Viljareal), Nikola Milenković (Fiorentina), Milan Gajić (Bordo), Ivan Obradović (Anderleht) i Nikola Stojiljković (Kajzeri) u datom momentu nisu realne opcije za Partizan.

Primetićete da među pomenutim fudbalerima ima nekoliko onih koji su u prošlosti nastupali za Partizan, pa zbog toga valja pomenuti i Abubakara Oumarua (Šenžen) o čijem se povratku u Humsku takođe pisalo ove zime.

Spisak srpskih fudbalera koji nastupaju u inostranstvu a koji su označeni kao potencijalna pojačanja crno-belih kompletira Dejan Dražić (Selta) koji se nije naigrao fudbala u prvom timu kluba iz Viga.

Bivši fudbaler OFK Beograda nikada nije krio svoju navijačku pripadnost i nije tajna da bi rado zaigrao za Partizan, samo ostaje pitanje da li će se Selta tako lako odreći mladog fudbalera koji je plaćen 1.200.000 evra i koji je ugovorom vezan do leta 2020. godine.

Navedimo na kraju imena iz domaće lige koja takođe participiraju kao potencijalna pojačanja aktuelnog šampiona Srbije.

Partizan na "nišanu" ima najboljeg igrača jesenjeg dela sezone Đorđa Ivanovića (Spartak ŽK) i njegovog saigrača Nemanju Nikolića, ali i Nikolu Aksentijevića (Radnički Niš), Slobodana Uroševića (Napredak) i Dušana Jovančića (Vojvodina).

Podsećamo da je sportski sektor FK Partizan u prethodnom periodu neretko potcrtavao da je cilj da se u zimskom prelaznom roku formira ekipa koja će ostati na okupu i narednog leta kako bi trener Đukić lakše pripremio tim za evropske kvalifikacije.

Partizan pripreme za prolećni deo sezone počinje sledeće nedelje, a plan je da se do kraja januara radi u Beogradu, dok će centralni deo priprema biti sproveden na Kipru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 03.01.2018
12:47

Pametnije zadržati Evertona i dovesti samo jednog Zdjelara ili Raću? Ne puštati Tavambu! Naterati Jankovića da ide prema, a ne od gola. Tošić je odličan u minijaturama, potezom donese gol - slab u građenju igre, umesto krila i sredine, treba da igra u špicu, uz Tavambu. Dovesti Gajića (ili nekog drugog desnog beka), i izmisliti neka dva talentovana ofanzivca, pleja i polutku i nekog brzog, okretnog stopera. Od ovoga što sad imamo: Stojković - Vule, Miletić, Mitrović (Ostojić), Antonov - Everton, Pantić, Janković, Suma - Tavamba, Tošić.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
21:14

Jedini koji zaista uopste nisu realni su Mitrovic i mozda jos jedan ili dvojica igraca tipa Jojic i Markovic, zelim da verujem da jedan tako veliki klub kao Partizan moze da privuce navedene igrace, u tome je poenta i sustina. Zbog cega je ovaj komentar neprikladan?

avatar
RG VILI
Tuesday, 02.01.2018
13:59

Sva ova imena nista nece da donesu,nikakav pomak u igri! Sta se desava sa ona tri igraca iz Kairata koja su pominjana ,Gohou, Markovic i onaj treci Brazilac?

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
14:54

Koji Brazilac? Sta igra? Gou je od juce slobodan igrac, ali, trazi abnormalnu platu.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 03.01.2018
08:44

Zasto me ne cudi sto je iz Kairata:-D

avatar
RG VILI
Wednesday, 03.01.2018
00:15

Isael da Silva Barbosa, igra krilo i veznog po potrebi

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
13:40

Treba prodati/pokloniti/pustiti/pozajmiti (ovo samo zato sto je isto na P, inace, ne volim kad se igraci salju na pozajmicu osim ako nisu bas klinci)- Lazovica, Vulicevica, Cirkovica, Markovica ili Bosnjaka (negde u nasoj ligi bar jedan od njih da ode na pozajmicu na 6 ili 12 meseci, mozda cak i 18 kao Kaldara sto ce ostati u Atalanti i nakon kupovine), kosatog Miletica, Jevtovica, Djilasa i Tavambu. Ne bih prodavao Jankovica osim u slucaju neke JAKO dobre ponude, a mnogo bi nam bilo bolje da smo i Petrova samo pozajmili, a ne i poklonili Spartaku. LOVE ME TWO TIMES, BABY...

avatar
Milos Radovic
Tuesday, 02.01.2018
13:22

Treba dovesti Jovetica prekobrojan je u Monaku

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
14:54

Da, to je bas onako realno...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Monday, 08.01.2018
12:47

Ma daj, brate...

avatar
Milos Radovic
Sunday, 07.01.2018
22:24

Jaštaje nego realno .

avatar
paok
Tuesday, 02.01.2018
12:22

Treba dosta toga dovesti ali ne po svaku cenu. U redu za Petrovica i Zdjelara ali koji napadac ce doci. Ako Tawamba vec ide treba nam jedan gol igrac. Treba se resiti Miletica i Jevtovica za dzabe i to odmah.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
11:52

P.S. Nista nismo uradili ako ne odu i Miletic i Jevtovic, to je treca stavka u rubrici i kategoriji zvanoj -odlasci-, moraju da odu oni koji su prosecni, a da dodju mnogo bolji od njih, ne neki koji su isti ili tek pomalo odskacu u odnosu na prethodnike jer se to vrlo cesto uopste ne bi primetilo ni u nasem Superprvenstvu, a kamoli preko...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
11:48

Zdjelar bi kao slobodan igrac dosao tek u junu ili julu, sad bismo morali da platimo nesto za njega, a ocekujem da to smanji obestecenje za Tavu. Receno je da niposto vise nikad necemo saradjivati sa tim menadzerom, ali, obecanje ludom radovanje. Stojkovic- Gajic, ?, ?, Antonov- ?, Everton (Zdjelar)- Tosic, Pantic ili Suma- Drazic- ?. Voleo bih da makar pokusaju i sa Medojevicem, a zasto da ne i sa Ivanicem iako je ovo drugo sad tesko ocekivati, ujdurma i veliki spektakl se prave i od otkupa ugovora Pantica od Celzija, a steta sto i npr. Momcilovic nije bar malo mladji no dobro, tu je Antonov i treba ga na prolece maksimalno (is)forsirati, i reprezentacija to ocekuje. Kandidata ima kao pleve: Popovic/Nikolic- Gajic/Rukavina- Milenkovic, Rajkovic (mozda cak i Milunovic?), Obradovic/Momcilovic- Petrovic, Medojevic/Zdjelar- Sulejmani, Jojic/Ivanic, Drazic ili Markovic- Mitrovic/Stojiljkovic. Medojevic moze i stopera veoma kvalitetno, Jojic moze da igra na sva tri mesta iza napadaca, moze i centralnog veznog. Bice katastrofa epskih razmera ako ne dovedemo nijednog sadasnjeg, odnosno, bivseg reprezentativca, a ocekujem i mnogo bolje odradjen odlazni rok sto bi podrazumevalo da zamene budu spremne i prave i obestecenja da budu adekvatna kvalitetu, ulozi i doprinosu odlazecih igraca u Partizanovoj igri, a ne da neki novi Uros ode za tepsiju ribe...

avatar
Sladjan Radisavljevic
Tuesday, 02.01.2018
15:34

Mislim da si svestan da nece ni jedan od njih da dodje sad u januaru a najverovatnije ni na leto.

avatar
paok
Tuesday, 02.01.2018
16:09

Od tih kandidata odbaci odmah 70%. Ne znam sto uopste pominjes neke igrace kad i sam znas da nema sanse sada da dodju.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
15:42

Za neke od njih verujem da zele da dodju, drugo je da li ih trazimo...

avatar
Zoran Vukic
Tuesday, 02.01.2018
11:35

jeli tacno da se samo trojica mogu prijaviti za evropu koji zimus dodu

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
12:40

Dodu:-D Jeste.

avatar
Partizan/Lazio
Tuesday, 02.01.2018
13:56
avatar
grobar88
Tuesday, 02.01.2018
11:34

Kako sad Zdjelar,pa zar niste pisali da nece da se vrati u Srbiju ?!