Partizan - Rekonstrukcija počinje od zadnje linije!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.05.2019.
22:09
Izvor: Sportske.net

Veliki remont čeka "Parni Valjak" ovoga leta, a rekonstrukcija tima počeće promenama u zadnjoj liniji.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Nakon jedne od najslabijih sezona u novijoj istoriji Partizana u Humskoj planiraju rekonstrukciju tima koja će biti sprovedena pod dirigentskom palicom Sava Miloševića.

Odbrana je bila jedna od jačih stavki u prošlosezonskoj igri Partizana, ali je rekonstrukcija zadnje linije takođe planirana i deluje da bi u njoj moglo da bude napravljeno dosta promena.

GOLMANI:

Krenimo od pozicije golmana na kojoj je neprikosnoven Vladimir Stojković. Tu promene ne treba očekivati jer Savo Milošević želi na golu čoveka koji ima 84 nastupa u dresu sa državnim grbom i koji bi trebalo da bude novi kapiten Partizana nakon povlačenja Saše Ilića.

Problem je što Partizan na platnom spisku ima još Filipa Kljajića, Nemanju Stevanovića (pozajmljen Čukaričkom), Marka Jovičića (pozajmljen Hibernijansu) i Aleksandra Popovića, tako da će neko sigurno biti prekobrojan i zbog toga se očekuje da se problem rešava transferima, a ne pozajmicama kakav je do sada bio slučaj.

DESNI BEKOVI:

Baš kao što je Vladimir Stojković samo u slučaju suspenzije ili povrede prepuštao svoje mesto među stativama, tako je i Nemanja R. Miletić iz startne postave izostajao samo kada je to bilo moranje.

"Ćelavi" se pokazao kao jedan od najboljih pojedinaca u timu Partizana tokom prethodne sezone i to potvrđuje činjenica da je dogurao do dresa sa državnim grbom.

Problem je u tome što najbolji privlače pažnju stranih klubova i zbog toga ne treba da čudi ako Nemanja R. Miletić ovog leta "digne sidro", a Partizan naplati njegove dobre partije. Spekuliše se da su crno-beli spremni da ga puste ukoliko u Humsku stigne ponuda teška 1.500.000 evra!

Nemanja Miletic
Foto: Sportske.net/Nikola Krstić

Teško da će u slučaju odlaska Nemanje R. Miletića prekaljeni Miroslav Vulićević biti opcija za Sava Miloševića, ali crno-beli imaju nekoliko desnih bekova na pozajmicama. Gabrijel Enake i Luka Cucin trebalo bi da se jave na prozivku sredinom juna, a tu je i Jovan Vlalukin iz Teleoptika. Od trenera zavisi da li će neko od njih trojice naredne sezone biti deo prvog tima.

Recimo i to da se, kao i u prethodnim prelaznim rokovima, ponovo piše o mogućem povratku Nikole Aksentijevića koji je proleće proveo u kruševačkom Napretku.

ŠTOPERI:


Gledajući "roster", Savo Milošević ima dovoljno opcija na štoperskim pozicijama, ali bi upravo tu moglo da dođe do velikih promena iz različitih razloga.

Mladi štoperi Strahinja Pavlović i Svetozar Marković privlače pažnju stranih klubova i na njima bi Partizan mogao da zaradi ovoga leta. Kada već govorimo o mladim igračima, na vratima prvog tima nalazi se i Bojan Balaž koji je takođe na meti velikih evropskih klubova.

Pored pomenute trojice na raspolaganju su iskusni Bojan Ostojić i Mark Valijente, s tim što je Španac blizu odlaska, dok bi junaku finala Kupa trebalo da bude ponuđen novi jednogodišnji ugovor.

Jasno je da u slučaju odlaska Valijentea i barem jednog iz grupe mlađih štopera Partizan mora da se pojača, a prethodnih dana spekulisalo se sa imenima Uroša Vitasa (Irtiš Pavlodar), Đorđa Crnomarkovića (Radnički Niš) i Dominika Dinge (Ural).

Kako trenutno stoje stvari, štoper Urala najbliži je Humskoj.

LEVI BEKOVI:

Pozicija uz levu aut liniju dugo je predstavljala problem za Partizan i mnogi smatraju da se crno-beli i dalje ne poseduju adekvatno rešenje na tom mestu u timu iako su Savo Milošević i njegovi prethodnici imali trojicu igrača na raspolaganju.

Nemanja (G) Miletić je stekao status starosedeoca, ali se čini da je od dolaska Sava Miloševića pao u drugi plan. Prednost su dobijali Slobodan Urošević i Zlatan Šehović i sigurno će neko od njih dvojice i sledeće sezone konkurisati za mesto u startnoj postavi.

Ostaje samo da se vidi hoće li crno-beli angažovati još jednog levog beka jer se pisalo da je Milošević "pikirao" Dejana Žunića koji je sezonu proveo u drugom timu Bazela.

Zimus je bio aktuelan i Ivan Obradović, ali je iskusni defanzivac odlučio da ostane u Anderlehtu koji je nedavno napustio kao slobodan igrač. Reklo bi se ipak da Obradović više nije opcija za crno-bele.

Veliko spremanje predstoji, a kako je Savo Milošević rekao da će njegova biti poslednja u prelaznom roku, navijačima ostaje da se nadaju da će trener napraviti dobar posao prilikom sklapanja odbrane za nastupajuću sezonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 29.05.2019
02:23

Imamo tim koji nije na nivou naših ambicija, s jedne strane i dugove, s druge. U isto vreme bi tim trebalo pojačati, ali i zaraditi na ukupnim transferima. Hmmm... Kako od metra štofa napraviti pantalone, za koje je potrebno 1,20, a još prodati ono što od te operacije ostane i od tih para kupiti još bolji metar za još jedne pantalone. Odgovor: Davida Koperfilda umesto Sava Miloševića!
Teško će biti odrediti koncept prodaje i kupovine, da se prodaju oni sa najboljom cenom, a i da se sačuva kvalitet i oformi novi, bolji tim. Najviše cene mogu postići Ćela Miletić, Pavlović, Marković i Gomeš, a od ne baš neophodnih još i Šćekić, Ivanović, levi Miletić, pa Kljajić, Stevanović, Jovičić. Povratak nekih, kao Markeca, bio bi pun pogodak, ali opet nekih drugih - totalni promašaj.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 29.05.2019
23:41

I Zakaric moze fino i solidno da bude placen.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 30.05.2019
12:41

Prodati one za koje Partizan dobije ponudu od sledećih igrača redom po pozicji: Jovičić, Kljajić, Trinić, N.Stevanović - Vulićević, Cucin, Enake - Valijente, Marković - N.G.Miletić, Urošević - Smiljanić, Šćekić - Bosić, S.Jovanović, Musa, Zakarić, Ivanović - Suma, Đerlek - Georgijević raskid pozajmice, Nikolić, Ožegović, Rikardo...realno je da stignu ponude za Rikarda, Markovića, a možda i Zakarića, i Đerleka u tom prvom talasu. Ta 4 igrača bi trebala da obezbede godišnji budžet kluba. Ostaviti sledeće igrače: Stojković, Popović - N.R.Miletić - Ostojić - S.Pavlović - Šehović - Zdjelar - Tošić, Birmančević - L.Pavlović, Kokir - možda Pantić, F.Stevanović i onda na tu osnovu obavezno dovesti samo igrače koji će biti zaista pojačanja jer mlade i perspektivne već imamo u prvom timu plus mogu još njih nekoliko da budu priključeni, a od ovih koji su za prodaju većina neće otići iz Partizana.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 28.05.2019
23:11

Stojković - N.R.Miletić, Vitas, S.Pavlović, Momčilović - Zdjelar. To treba da bude defanzivni deo tima. Partizan bolje od N.R.Miletića i S.Pavlovića ne može da nađe, a da su domaći igrači, 1.5M € su smešne pare za N.R.Miletića, a S.Pavlović trenutno nije dostigao ni 10% od svoje potencijalne maksimalne vrednosti, eto toliko je pravi trenutak za njegovu prodaju. I ukoliko obojica ne ostanu Partizan će imati sigurno slabiju odbranu i mnogo manje šanse za LE.

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 29.05.2019
01:15

Bogosavca dovesti na levog beka...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 30.05.2019
12:43

Bogosavac je dobar za SL jer je ofanzivno odličan, ali je loš za Evropu jer je slab u odbrani. Momčilović je dobar u oba pravca, kompletniji, iskusniji i slobodan je igrač.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 29.05.2019
08:04

Konacno da jos neko napise za Momcilovica...

avatar
Matara
Tuesday, 28.05.2019
22:40

Smesni smo na stoperskoj poziciji pogotovo. Odrecicemo se Valientea koji pravi razliku na terenu i koji je bio do sada najbolji stoper da bi doveli nekog iz 2. tima Bazela ili Irtisa. Pa mi u celoj nasoj ligi na prste jedne ruke ne mozemo da nabrojimo kvalitetne stopere.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 29.05.2019
08:03

Taj iz Bazela je levi bek. I nismo bas toliko smesni, Pavlovic, Miletic (za nasu ligu je dobar), Markovic, imas i malog Balaza koji je isto prilicno talentovan i vec na meti velikih, bekovske pozicije su problematicne.

avatar
Matara
Thursday, 30.05.2019
06:46

Koliko ja znam i pratim Miletic igra beka poslednjih skoro godinu dana. A Markovic..pa svaki gol koji je Partizan primio tokom prvog dela sezone bio je njegov. Slazem se da trebaju bekovske pozicije isto da se popune bolje.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.05.2019
17:35

Prvo Partizan nigde nije smešan što smo videli na svim utakmicama na kojima ga sudija nije krao. Drugo uz golmana i desnog beka štoperi su jači deo ekipe, čak su N.R.Miletić, S.Pavlović, Ostojić i Valijente 4 najbolja štopera u ligi. Treće od Valijentea su bolji i N.R.Miletić i S.Pavlović, a Ostojić je tip štopera koji više odgovara za utakmice u kojima bi protivnik bio dovoljno kvalitetan da napadne ako je ambicija kluba da igra takve, a ne samo utakmice s preslabim protivnicima gde Partizan igra odbranu na centru ili na protivničkoj polovini i u kojima se Valijente odlično snalazi jer je takav tip igrača. Valijente bi imao problema sa fizičkim jačim i višim igračima od njega kada bi protivnik napao i morali štoperi da imaju duele u poslednjih 20-ak naših metara. Ako se sećate Partizan je od Bešiktaša ispao zbog rupe na poziciji štopera, a igrali su u tandemu Marković-Valijente i upravo smo preko njih primali golove, a čak je više kriv bio Valijente. Ako nije dovoljno dobar za eventualni plej-ofu i grupnu fazu LE/LŠ, a u domaćem prvenstvu zauzima mesto stranca, plaćeniji od ostalih i što je najvažnije ima ko će da igra umesto njega. Na sve to, pitanje je trenutka kada će Partizan da izbaci još jednog štopera. Partizan može da bude smešan u odbrani ako proda N.R.Miletića i S.Pavlovića koji su najbolji defanzivci lige.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 28.05.2019
22:24

Moguce da ce i Trnic biti u konkurenciji, narocito ako odu i Kljajic i Jovicic pa i Stevanovic.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 28.05.2019
22:20

Jako fino bismo mogli da popunimo prazna mesta samo nasim slobodnim igracima, ali, treba znati pregovarati sa njima, treba dobro izabrati od njih.