Partizan rekao svoje - Živković bira potpis ili suspenziju!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 02. februar 2016.

  • 11:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev stigao je kasno sinoć u Nikoziju sa samo jednim zadatkom, da Andriju Živkovića ubedi da potpiše novi ugovor. Ukoliko ne dođe do dogovora, fudbalera čeka suspenzija.

Partizan rekao svoje - Živković bira potpis ili suspenziju!
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev
Zatvaranjem zimke transfer pijace Partizan je u ponoć izgubio mogućnost da Andriju Živkovića proda nekom od većih evropskih klubova i tako spreči plaćanje penala menadžerskoj agenciji Pinija Zahavija.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev zbog toga je u ponedeljak uveče doputovao na Kipar, kako bi mladom krilnom fudbaleru predočio poslednju ponudu koju mu je klub spremio.

"Nudimo mu blanko uslove, njegovo je samo da kaže i napiše. Došao sam da mu dam prazan papir i da on napiše šta želi - da tako napravimo ugovor" rekao je Ivica Iliev a prenosi "Sport".

To praktično znači da je Andriji Živkoviću ponuđeno da postavi uslove pod kojima bi pristao da produži saradnju sa Partizanom šest meseci pre isteka ugovora, jer bi samo tako crno-beli uspeli da se izvuku iz teške situacije.

Nakon sinoćnjeg sastanka sa Ivicom Ilievim i Vladimirom Vuletićem prvotimac crno-belih nije mogao da odgovori na ponudu ali je sa telefonom u ruci krenuo na mesto gde bi mogao da obavi razgovor sa, pretpostavlja se, ocem Jovicom i menadžerom Predragom Đorđevićem.

Evidentno je da su se u Partizanu pomirili sa time da će morati da plate "penale" u iznosu od 2.5 miliona evra, ali su nuđenjem blanko ugovora prebacili lopticu u dvorište porodice Živković i menadžera mladog fudbalera.

Mogućnost da Predrag Đorđević i Jovica Živković pozitivno odgovore na ponudu Partizana možda nije velika ali je ne treba odbaciti.

Partizan bi novim ugovorom obezbedio sebi zaradu od prodaje Andrije Živkovića koja bi sigurno pokrila troškove "penala" koji će morati da budu plaćeni, ali ne treba zaboraviti da igraču nije u interesu da se vezuje za klub u momentu kada ima odrešene ruke.

Podsetićemo samo na praksu da inostrani klubovi talentovanom mladom igraču mogu da ponude višestruko bolje uslove ukoliko je slobodan nego kada je neophodno da za njega plaća obeštećenje.

Poslednje vesti koje stižu sa Kipra tiču se moguće suspenzije koju će Partizan izreći Andriji Živkoviću ukoliko ne prihvati poslednju ponudu. "Blic" prenosi da se čeka zvanična reakcija kluba iz Humske i da bi ona mogla da usledi do kraja dana.

Evidentno je da će epilog sapunice uslediti vrlo brzo jer crno-beli više ne žele da čekaju. Andrija Živković može da kaže kakav ugovor želi i da stavi potpis na njega, a ukoliko to ne učini biće vraćen sa priprema!
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari