Partizan - Radnički Niš 2:0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.03.2016.
17:58
Izvor: Sportske.net

Partizan u četvrtfinalu Kupa Srbije. Crno-beli slavili sa 2:0, uz neiskorišćen jedanaesterac Nemanje Mihajlovića!

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle dva uzastopna poraza na startu drugog dela sezone u Superligi, fudbaleri Partizana pokušaće večeras da poprave utisak u Kupu Srbije i izbore plasman u polufinale ovog takmičenja.

Naravno, ni Nišlije nisu bez ambicija, već imaju veliku želju da iznenade crno-bele i zadaju im još jedan težak udarac, a pred predstojeći prvenstveni duel ove dve ekipe narednog vikenda.

Pobednik ovog duela će se u polufinalu Kupa pridružiti Spartaku, Borcu i Javor Matisu, koji su danas uspeli da se plasiraju u završnicu takmičenja.

Pravdu na stadionu u Humskoj deli naš najbolji arbitar Milorad Mažić, a ovo su startne postave Partizana i Radničkog.

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Kosović, Lukić (Brašanac od 73.), A. Stevanović, Mihajlović, Ilić (Vlahović od 87.).

Klupa:  Kljajić,  Brašanac,  Jevtović,  Golubović,  Božinov, M. Stevanović, Vlahović.

Radnički: Jovanović C. Aleksandar, Petrović, Bulatović Darko, Bulatović Radoš, Tomić (Stevanović od 60.), Bogdanović (Krstić od 79.), Đurićković, Marjanović, Todorović (Mrkić od 65.), Jovanović M. Aleksandar, Apostolović.

Klupa: Konovalov, Mrkić, Mitrović, Krstić, Mitrović, Stevanović, Jovanović Aleksa.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, a Radnički je već posle desetak sekundi igre uspeo da iznudi prvi korner, posle kojeg je golman Partizana Bojan Šaranov imao prvu intervenciju na ovoj utakmici.

Bez mnogo sadržaja u uvodnim minutima utakmice, igra se uglavnom na sredini terena.

U sedmom minutu pritisak gostiju, Partizan sabijen  u svoj kazneni prostor, ali je najpre Bandalovski nakratko otklonio opasnost, da bi zatim usledio i neprecizan udarac sa dvadesetak metara.

Na drugoj strani, crno-beli i dalje bezopasni...

Sve do 18. minuta utakmice, kada je Nemanja Mihajlović iskoristio prvu pravu priliku za Partizan - 1:0. Nemanja Kosović je izvanredno uposlio Mihajlovića, koji je sa leve strane utrčao u kazneni prostor i preciznim udarcem savladao golmana Jovanovića.

Problem je, međutim, što je Saša Lukić prethodno zakačio loptu koju je Kosović uputio ka Mihajloviću, ali sudija Mažić nije dosudio ofsajd poziciju.

Ovaj gol, kao i Lukićevu ulogu u ovoj akciji možete da vidite OVDE.

Sedam minuta kasnije, Marjanović je na drugoj strani odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je Šaranov izbio tu loptu u korner.

Posle udarca iz ugla, Radoš Bulatović je bio u prilici, ali je udarcem glavom poslao loptu pored gola.

Na drugoj strani Partizan u 28. minutu ponovo uzvraća preko tandema Kosović-Mihajlović, ovoga puta je strelac vodećeg gola bio u još boljoj situaciji nego u 18. minutu, ali je golman Radničkog Jovanović uspeo da sačuva mrežu! Stopostotna prilika za crno-bele nije iskorišćena!

A naredna je viđena u 35. minutu meča, kada je Nemanja Mihajlović ponovo umakao pažnji odbrane Radničkog, ovoga puta iskosa sa desne strane, ali ni ovoga puta nije bio precizan - poslao je loptu preko gola!

Ulazimo u sam finiš prvog poluvremena, a u 41. minutu novi pokušaj gostiju, sada preko Todorovića, koji šalje loptu u naručje golmana Šaranova.

DRUGO POLUVREME

Uvodnih par minuta igre u nastavku meča pripada Nišlijama, koji pokušavaju da uspostave inicijativu, ali za sada bez veće opasnosti po gol Šaranova.

A onda - penal za Partizan na drugoj strani!

Alen Stevanović je bio u prodoru, ušao u kazneni prostor, gde je Radoš Bulatović u padu zakačio loptu rukom.

Za Milorada Mažića nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku, ali šut Nemanje Mihajlovića zaustavlja golman Aleksandar Jovanović! Ostaje 1:0
!

Pogledajte taj penal OVDE.

Još jedna sjajna intervencija golmana Radničkog viđena je i u 55. minutu, kada je Miroslav Bogosavac ušao u kazneni prostor gostiju i iskosa sa leve strane šutirao u Jovanovića.

Sada već mnogo neiskorišćenih prilika za Partizan, da li će se crno-belima to osvetiti?

Baš to je moglo da im se dogodi u 66. minutu utakmice, kada je posle slobodnog udarca za goste Kosović loše zakačio loptu koja dolazi do Stevanovića, međutim on se na kraju sudario sa golmanom Šaranovim i prilika je propala.

A onda, po svemu sudeći, trenutak odluke - Alen Stevanović za 2:0 u korist Partizana! I ponovo je sjajni Nemanja Kosović u ulozi asistenta, a Stevanović je izbio sam ispred Jovanovića i rutinski ga savladao! Igrao se 80. minut utakmice.

Dva minuta kasnije, Nišlije su iznudile slobodan udarac sa dvadesetak metara, odlično ga je izveo Marjanović, ali je golman Šaranov još bolje intervenisao!




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Wednesday, 02.03.2016
22:06

Radnicki pokraden najstrasnije..

avatar
Redman
Wednesday, 02.03.2016
20:57

Da nije bilo gola iz ofsajda, mozda, mozda bi dali gol iz penala hahhahahahahah... Sramota, vecu sramotu nisam video. Bravo tomicu ljudino i trenercino hahahhahhah

avatar
partizan igokea zg
Wednesday, 02.03.2016
20:54

Pa sta je tu cudno? Igraci partizana su navikli da daju ovakve golove, njima je to sve normalno. Jedino tako i znaju.

avatar
magister
Wednesday, 02.03.2016
20:29

Da li naši treneri i igrači gledaju svoje utakmice? Skoro svako vraćanje lopte štoperima i golmanu je ili izgubljena lopta ili znatno iskomplikovano. Everton jedino ume unazad i u širinu. Ako i proba, makar i na 2. 3m unapred - pogrešno. Po meni (ponovo tvrdim) pogrešna i besmislena investicija. Treba hitno da uvede Vlahovića ili Božinova, da oteža Radničkom odbranu.

avatar
Thursday, 03.03.2016
09:49

Jedino ume nazad i u sirinu? Ako ti ne vidis znacaj njegovog prisustva kao nekog ko izmedju tih linija spaja odbranu i preostali deo sredine terena i njegovu agresivnost i smirenost (ume da pretera a propo te prve osobine, a i da pogresi kad je rec ovoj drugoj, nadam se da ce to uskoro i da svede na minimum), ali covek pravovremeno iznosi loptu, odlicno ume da prekine protivnicki napad, sve je to posledica jednog pametnog i dobrog kretanja za razliku od bojazljivog i neprimetnog!!!

avatar
magister
Wednesday, 02.03.2016
20:23

Taman sam ga pohvalio... Lukić u 56. prima loptu 5 naših protiv 3 njihova - kontra. I kreće u driblinge po širini, umesto da jednostavno doda iz prve. Još jedna zicer šansa za 2 : 0 propuštena. Posle 2 minuta, sjajan centaršut z desna, umesto da lako primi i da gol, loše prima, pravi faul. To sve na 7, 8m od gola. Užas.

avatar
magister
Wednesday, 02.03.2016
20:07

Gol jeste iz ofsajda. Previše vraćanja golmanu, koja se gotovo po pravilu završavaju ispucavanjem, praktično predavanjem lopte i inicijativom protinika. Tako bilo protiv OFKa, nadam se da neće isti ishod. Mnogi ovde Evertona navode kao jednog od sigurnih i za sledeću sezonu, a kao treba puno promena. Šta to ima Everton. Ogroman broj pogrešnih pasova i to sve u širinu. Nijedna od njega započeta akcija. Stevanović izgleda i dalje loše. Kosović, za sad, solidno. Lukića treba forsirati i istrpeti. Mihajlović ozbiljan igrač. Šteta što na drugoj nije Žile.

avatar
Аполо
Wednesday, 02.03.2016
19:49
avatar
El Diablo
Wednesday, 02.03.2016
20:22

Pa sta?U derbiju NIJE BIO,pa je dosudjen.Ovim je pravda donekle zadovoljena.Donekle.

avatar
PoparaZarko
Wednesday, 02.03.2016
20:48
avatar
Djole Djokic
Wednesday, 02.03.2016
19:31

MOŽDA OFSAJD? MOŽDA???

avatar
Peca Kodzo
Wednesday, 02.03.2016
19:48
avatar
paok
Wednesday, 02.03.2016
19:14

Ja ne verujem da mi igramo bez napadaca na nasem stadionu.Pa ne bi da je Real u pitanju.Ovaj Tomic me lagano nervira.Navodno je terao trenere dok je bio direktor da igraju sq dva napadaca.On ne sme ni jednoga da stavi.Iskreno neka ispadnemo veceras kada ne igramo napadacki.

avatar
The Real Man
Wednesday, 02.03.2016
19:33

Pa sta ako igraju bez napadaca? To nista ne mora da znaci, cak je I Barsa igrala bez napadaca jedno vreme, tj. sa laznom devetkom.

avatar
paok
Wednesday, 02.03.2016
19:53

Pa jel Partizan Barsa pa moze tako da igra.Ajde molim te nemoj to porediti,deluje glupo.Uostalom dali smo gol iz ofsajda,toliko o nasoj igri.

avatar
Peca Kodzo
Wednesday, 02.03.2016
19:46

Mozda sam lud, al ja verujem ovom Tomicu... Igramo lepo ako mene pitas

avatar
Peca Kodzo
Wednesday, 02.03.2016
19:11

ko je ovde spic?

avatar
paok
Wednesday, 02.03.2016
19:29

Moja baba😀.

avatar
.
Wednesday, 02.03.2016
21:25

Nije, nego naš deda Sale.