Partizan protiv "Građevinara", Bata protiv emocija (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.12.2018.
12:39
Izvor: Sportske.net

Današnji meč imaće poseban značaj za trenera Partizana Zorana Mirkovića. Za samu ekipu biće kao i svaki drugi, prilika da se upišu tri boda i zadrže kakve-takve šanse za titulu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Dvadeseto kolo Super lige Srbije otvoreno je u subotu na "Marakani", a sve ostale utakmice na programu su danas u terminima od 13 i 17 časova.

Partizan će svoju utakmicu dvadesete runde domaćeg šampionata odigrati na Banjici, protiv ekipe koja će se na proleće boriti za opstanak u superligaškom društvu.

Prvi ovosezonski duel Partizana i Rada završen je pobedom crno-belih minimalnim rezultatom. Jedini gol u odloženom meču 5. kola Super lige postigao je Marko Janković, jedini igrač koji je zbog povrede unapred otpisan za današnji okršaj u Crnotravskoj.

Utakmica na stadionu "Kralj Petar I" biće specifična zbog činjenice da se radi o duelu ekipa za koje je trener Partizana nastupao na početku karijere.

Zoran Mirković je počeo u Radničkom iz Svilajnca, ali je temelje za uspešnu inostranu karijeru postavio noseći dresove Rada i Partizana u periodu od 1990. do 1996. godine.

"To je moj klub, tamo sam ponikao, napravio prve fudbalske korake. Klub u kom sam najviše naučio o fudbalu i životu. Radujem se viđanju sa tim ljudima. Kada treba da ukrstimo koplja, nije mi baš najdraže", rekao je Zoran Mirković pred današnje gostovanje na Banjici.

Iz perspektive fudbalera Partizana današnji meč je isti kao i svaki drugi. Cilj je da se osvoje tri boda i na taj način ne uveća zaostatak za Zvezdom i da se iskoristi eventualni kiks Radničkog u današnjem duelu sa Spartakom.

U sastavu crno-belih ne treba očekivati iznenađnjenja. Izuzev povređenog Marka Jankovića svi ostali su u konkurenciji i očekuje se da Mirković izvede sledeću jedanaestoricu:

Stojković;
N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević;
Zakarić, Zdjelar, Pantić, Ivanović;
Nikolić, Rikardo Gomeš.


Utakmica na stadionu "Kralj Petar I" igra se od 17 časova uz direktan prenos na prvom programu televizije Arena Sport.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke