Partizan pred derbi - Savo mirno spava, tim već zna, Zdjelar ima spreman plan za Nikolića!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.02.2020.
15:26
Izvor: Sportske.net

Odlično raspoloženje u Partizanu pred sutrašnji dvoboj sa Zvezdom na ''Marakani''.

Screenshot/YouTube/ FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/ FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Nedelja, 18 časova, stadion ''Rajko Mitić'' - termin je i mesto odigravanja 162. večitog derbija.

Partizan je prethodni duel sa Zvezdom dobio na svom terenu sa 2:0, ali u međuvremenu Zvezda je promenila i trenera i ključnog igrača, pa će crno-beli sutra morati da se prilagode i tim novinama.

Šef struke crno-belih Savo Milošević uveren je da je njegova ekipa spremna za sve sutrašnje izazove na našem najvećem stadionu.

''Verujem da je ekipa spremna za derbi, svi su zdravi, što je najbitnije. Posle meča sa Proleterom je krenula priprema i mogu da budem zadovoljan situacijom u ekipi, jer smo svi fizički i psihološki spremni za ono što nas očekuje.

Pričao sam već da je naša najveća dobit što smo sačuvali tim, uz dva nova igrača, Vitasa i Matića i to treba da donese novi kvalitet u odnosu na jesenas. Još ne mogu da kažem šta očekivati od nove Zvezde. Određenih promena evidentno ima posle odlaska Marina koji je imao veliki uticaj na njihovu igru. Videli smo šta je to otprilike zamislio novi trener Zvezde i pokušaćemo da se adaptiramo na te novine u njenoj igri.

Želimo da se vratimo na nivo iz Lige Evrope, i kada je u pitanju trka, disciplina, kvalitet igre generalno'',
objašnjava Milošević.
-
Baner

Na pitanje kog igrača vidi kao najveću opasnost, Milošević se prisetio prethodnih nekoliko mečeva sa Zvezdom.

''Ima dosta igrača koji su nam predstavljali problem, i Pavkov, i Ben, Ivanić nam je napravio dosta problema u jednom derbiju... Nešto sasvim drugo je šta može da donese sutrašnji derbi, možda meč reši neko od koga se najmanje očekuje, kao Ostojić za nas prošle godine u Kupu. Moraćemo da obratimo pažnju na veliki broj igrača ako hoćemo pobedu'', ističe Milošević.

Ne plaši ga ni presing crveno-belih.

''Sve zavisi u kojoj zoni će raditi presing, ne zavisi samo od presinga opredeljenje u igri. Da li će fudbal biti napadački, na primer'', dodao je Milošević.

Usledilo je pitanje koje najviše zanima navijače Partizana, zna li startnu postavu za sutra.

''Znam'', kratko je odgovorio Milošević.

''Koji tim?'', usledilo je potpitanje novinara.

Milošević se samo nasmejao, a onda i poručio da pred derbi mirno spava.

''Sada je odgovornost mnogo veća, ali nemam problem sa spavanjem, ne znam da li je to zbog mog bosanskog porekla, čak se dešavalo da u toku dana posle utakmice odspavam malo'', otkriva trener Partizana.

U veznom redu važnu ulogu treba da odigra Saša Zdjelar, koji je u prethodnim derbijima bio uspešniji od Marka Marina. Sada se očekuje da će mi Veljko Nikolić biti direktni rival.

''Još jedan derbi, novo iskustvo za sve nas. Značaj utakmice mnogo donosi, ali mislim da ćemo posle utakmice mi izaći kao pobednici.

Nadam se da će moja ekipa izaći radosna sa terena. Svaku ekipu analiziram, protiv koga god da igram. Petrovića poznajem dok je igrao u Radu, Nikolića ne znam puno u seniorskom fudbalu, ali imam već neki plan, gledao sam ove poslednje utakmice'',
poručio je samouvereno Saša Zdjelar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke