Partizan pred BATE - Hoće li biti promena u sastavu?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 16. avgust 2015.

 • 11:12

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Fudbaleri Partizana već za dva dana vodiće prvu od dve velike borbe protiv beloruskog BATE Borisova, za plasman u Ligu šampiona. Posle loše igre protiv Vojvodine, postavlja se pitanje da li će trener Partizana nešto promeniti u startnoj postavi.

Partizan pred BATE - Hoće li biti promena u sastavu?
Foto: BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Aktuelni šampion Srbije je odlično započeo sezonu, vezao je četiri uzastopne pobede (po dve na domaćoj i evropskojh sceni), bez primljenog gola, a onda uspeo i da eliminiše Steauu i osigura evropsku jesen.

U međuvremenu se dogodio i poraz u Novom Pazaru, što crno-belima niko nije zamerio, jer je Milinković u tom meču ukazao priliku ''drugopozivcima''.

Činilo se da je startnih 11 već iskristalisano, da trener crno-belih već na startu sezone ima jasnu sliku ekipe sa kojom će pokušati da ostvari ciljeve i na domaćoj i na evropskoj sceni.

Ali, onda se dogodio poraz od Vojvodine u Novom Sadu (3-2), koji sam po sebi nije tragičan, međutim katastrofalne greške pojedinaca i generalno loša igra kompletnog tima veoma zabrinjava pred gostovanje u Belorusiji.

Trener Milinković je odmah posle meča konstatovao kako su greške koje su pravili Fabrisio i golman Živković ''nedopustive'', da bi zatim izneo i kritike na račun napadača Valerija Božinova, jasno rekavši kako ''niko u klubu do sada nije zadovoljan partijama bugarskog internacionalca''.

Naravno, sada se postavlja pitanje da li je ovo uvod u određene kadrovske promene u startnih 11 ekipe Partizana, ili će Zoran Milinković pružiti novu priliku onima koji su podbacili, uz nadu da će kritike imati efekta?

S druge strane, da li Partizan ima adekvatne alternative na koje bi mogao da se osloni? Pomenuti meč u Novom Pazaru je trebalo da da potvrdni odgovor na to pitanje, međutim i tada su viđeni brojni kiksevi, pre svega u defanzivi, gde se nisu proslavili ni rezervni štoperi Lazar Ćirković i Miloš Ostojić, koji opet imaju i određeno evropsko iskustvo iz nekih prethodnih sezona.

Jasno je da se i od levog beka Nemanje Petrovića očekuje više, pa stoga i ne čudi najnovija odluka uprave Partizana da na toj poziciji konačno angažuje iskusnog Marka Lomića.

A kada je još uvek neefikasni napadač Valeri Božinov u pitanju, i sam je svestan da ne igra kako zna i ume, ali ga optimizam ne napušta i uverenje da će vrlo brzo svima dokazati zbog čega je doveden. Već protiv Belorusa!

''Razgovarao sam u prijateljskom tonu sa trenerom Milinkovićem. Imamo sjajan odnos, a taj razgovor i kritike su me dodatno motivisale i želim već na meču sa BATE Borisovim da uzvratim klubu na poverenju i da pokažem da nisu pogrešili što su me angažovali'',
izjavio je Božinov za današnji ''Sport''.

Naš utisak je da će se šef struke crno-belih u utorak ipak osloniti na proverene snage, da neće eksperimentisati, što u praksi znači ovaj sastav: Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Fabrisio, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru i Božinov.

Prilika je da čujemo i glas navijača - da li bi oni nešto menjali posle drugog poraza u sezoni?


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari