Partizan pred BATE - Hoće li biti promena u sastavu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.08.2015.
11:12
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana već za dva dana vodiće prvu od dve velike borbe protiv beloruskog BATE Borisova, za plasman u Ligu šampiona. Posle loše igre protiv Vojvodine, postavlja se pitanje da li će trener Partizana nešto promeniti u startnoj postavi.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije je odlično započeo sezonu, vezao je četiri uzastopne pobede (po dve na domaćoj i evropskojh sceni), bez primljenog gola, a onda uspeo i da eliminiše Steauu i osigura evropsku jesen.

U međuvremenu se dogodio i poraz u Novom Pazaru, što crno-belima niko nije zamerio, jer je Milinković u tom meču ukazao priliku ''drugopozivcima''.

Činilo se da je startnih 11 već iskristalisano, da trener crno-belih već na startu sezone ima jasnu sliku ekipe sa kojom će pokušati da ostvari ciljeve i na domaćoj i na evropskoj sceni.

Ali, onda se dogodio poraz od Vojvodine u Novom Sadu (3-2), koji sam po sebi nije tragičan, međutim katastrofalne greške pojedinaca i generalno loša igra kompletnog tima veoma zabrinjava pred gostovanje u Belorusiji.

Trener Milinković je odmah posle meča konstatovao kako su greške koje su pravili Fabrisio i golman Živković ''nedopustive'', da bi zatim izneo i kritike na račun napadača Valerija Božinova, jasno rekavši kako ''niko u klubu do sada nije zadovoljan partijama bugarskog internacionalca''.

Naravno, sada se postavlja pitanje da li je ovo uvod u određene kadrovske promene u startnih 11 ekipe Partizana, ili će Zoran Milinković pružiti novu priliku onima koji su podbacili, uz nadu da će kritike imati efekta?

S druge strane, da li Partizan ima adekvatne alternative na koje bi mogao da se osloni? Pomenuti meč u Novom Pazaru je trebalo da da potvrdni odgovor na to pitanje, međutim i tada su viđeni brojni kiksevi, pre svega u defanzivi, gde se nisu proslavili ni rezervni štoperi Lazar Ćirković i Miloš Ostojić, koji opet imaju i određeno evropsko iskustvo iz nekih prethodnih sezona.

Jasno je da se i od levog beka Nemanje Petrovića očekuje više, pa stoga i ne čudi najnovija odluka uprave Partizana da na toj poziciji konačno angažuje iskusnog Marka Lomića.

A kada je još uvek neefikasni napadač Valeri Božinov u pitanju, i sam je svestan da ne igra kako zna i ume, ali ga optimizam ne napušta i uverenje da će vrlo brzo svima dokazati zbog čega je doveden. Već protiv Belorusa!

''Razgovarao sam u prijateljskom tonu sa trenerom Milinkovićem. Imamo sjajan odnos, a taj razgovor i kritike su me dodatno motivisale i želim već na meču sa BATE Borisovim da uzvratim klubu na poverenju i da pokažem da nisu pogrešili što su me angažovali'',
izjavio je Božinov za današnji ''Sport''.

Naš utisak je da će se šef struke crno-belih u utorak ipak osloniti na proverene snage, da neće eksperimentisati, što u praksi znači ovaj sastav: Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Fabrisio, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru i Božinov.

Prilika je da čujemo i glas navijača - da li bi oni nešto menjali posle drugog poraza u sezoni?


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Davids26
Monday, 17.08.2015
08:25

Bandalovskog na dmc da tuce i trci :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 16.08.2015
17:18

* one prave ljubavi, retkim izuzecima

avatar
D.Green4 Black&White
Sunday, 16.08.2015
15:22

Nista ne menjati i zgazicemo ih !!

avatar
ujka Vanja
Sunday, 16.08.2015
14:42

Na gol Kljajica,na dl Lomica,na dr Bandalovskog,umesto Babovica Pecu Grbica,i igrati sa DVA klasicna napadaca.

avatar
ujka Vanja
Sunday, 16.08.2015
14:39

Samo Petrovica,Balazica /ili Fabrisija napolje iz tima i to je to.Nakon one katastrofe u NS,Balazic i Fabricio NE SMEJU da igraju u tandemu!Tek sam u NS shvatio koliko su njih dvojica losi.Ako se prodje u LS obavezno dovesti dva stopera ali i golmana onaj Zivkovic rupa teska,za treci gol Vojvodine ON je krivac.Dovesti Vladu Avramova,bolji Avramov golman sa 37 godina nego Zivkovic sa 26.Avramov je bar branio po Italiji,za Fiorentinu i jos neke klubove,a ovaj Zivkovic ako ode i u onaj klub sto je otisao Kojic neka se raduje.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 16.08.2015
16:35

Zašto ti ne ukapiraš, da štoperi ne mogu da se uigraju za dan-dva, zato postoje pripreme, Fabricio i Balažic su štoperi (koji su po meni posle 5 godina konačno dobri štoperi) koji su dovedeni u ovom prelaznom roku i tako će ostati sve do januara, hteo ti to ili ne. Živković brani jer je solidan golman + posle dobre sezone ćemo moći da ga prodamo, a onda će verovatno Kljajić da dobije priliku.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Sunday, 16.08.2015
18:45

bravo lepo napisano!

avatar
Teleoptik 162km
Sunday, 16.08.2015
12:43

Bice na levom i desnom beku. Dobili protiv Vojvodine Lomica a verovatno izgubili Vulicevica zbog povrede.

avatar
ujka Vanja
Sunday, 16.08.2015
14:40

Pa kad ovaj pametni trener ne zna sansu malo da ukaze Bandalovskom nego samo forsira Vuleta.Kad konstantno forsiras nekog igraca mora kad-tad doci do povrede,bez obzira da li taj igrac imao 17 ili 35 godina.

avatar
Sunday, 16.08.2015
12:16

Ž.Živković - Vulićević, Balažic, Fabrisio, Bandalovski - Babović, Jevtović, Brašanac - A.Živković, Šaponjić (Abubakar), Abubakar (Lukić). Imam dilemu da li Šaponjića u špicu, a Abubakara na levom krilu ili Abubakara u špicu, a Lukića na levom krilu.

avatar
NoLifer
Sunday, 16.08.2015
13:19

Lukic je klasican veznjak,ne znam po kojoj osnovi si ga stavio na krilo!? Bandalovski je jos povredjen kolko znam,a Saponja je jos zelen za BATE...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 17.08.2015
10:02

Jedino bi Božinovu dao šansu pre Šaponjića (a njega bi uveo oko 65-70 minuta). Nadam se da će Bandalovski igrati, Lomić me potpuno razočarao, čas kaže igraću utorak čas nije dobio ispisnicu (jer ne može da se dogovori o svojim primanjima), mislim da ako izvučemo dobar rezultat u Borisovu treba da se okrenemo nekim drugim igračima.

avatar
Sunday, 16.08.2015
19:24

Bandalovski se oporavio i bio je na klupi protiv Vojvodine, a Lukić može da odigra i na krilo i bolje je rešenje za utakmicu u Borisovu od Ninkovića i S.Ilića i zato što je brži i zato što bolje igra odbranu, a i od Trujića zato što bolje igra odbranu i ima bolju tehniku. Dobro znam zašto sam ga stavio na levo krilo: njihova ofanzivna desna strana je jača, a Lukić bi zatvarao tu stranu i svojom brzinom bio spreman za kontranapade Partizana.

avatar
ujka Vanja
Sunday, 16.08.2015
14:41

Ma nije Bandalovski povredjen,to je Kiza rekao medijima,samo da prikrije da ne racuna na njega.

avatar
Dragan Stjepanovic
Sunday, 16.08.2015
11:58

omaru u spic na krilo trujic jer bi on vise pomogao petrovicu...jasno je da svaki trener koji je pogledao nase zadnje 3-4 utakmice vidi da je lijeva strana rupa tako da ce tamo vrsiti pritisak... tajna uspjeha partizana u ovom dvomecu je zelja stefana babovica da trci i da se vraca pozadi jer u 4 3 3 formaciji uz nesigurnog fabrisija i sve losijeg petrovica jednostavno ne moze sebi dati za pravo da se vuce kao pas...kad se umoris zovi izmjenu i to je to...

avatar
Bianco Nero
Sunday, 16.08.2015
11:50

Svakome se dogodi poraz,nije sramota izgubiti od ovako jake ekipe VoJvodine,sad odmah preuvelicavate

avatar
Srcko
Sunday, 16.08.2015
11:46

Nazalost nismo se dodatno pojacali tako da ovo i jeste najjaci sastav, i ukoliko ne dovedemo bar jos 2 igraca imacemo problema i u Evropi i u domacem prvenstvu, jer ipak ovi igraci nisu taj kalibar da iznesu na maksimumu 2 utakmice u 7 dana.

avatar
JohnnyGrobar
Sunday, 16.08.2015
11:30

Mozda bih zamenio Bozinova i Abua. Vidi se da Bozinovu ne odgovara kad ga stoperi odseku od igre, a ima dobar pas, tako da bi bio jos jedan igrac u polju koji bi mogao da napravi sansu Abuu. S tim da bi u tom slucaju Jevtovic vise morao da pomaze levom beku.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 16.08.2015
11:26

Zivko Zivkovic- Vulicevic, Balazic, Fabrisio (Cirkovic), Lomic- Jevtovic, Brasanac- Andrija Zivkovic, Babovic, Oumaru- Saponjic (Bozinov) iliti pak Oumaru u sam spic napada, ali koga onda da prebacimo levo?:-) Citav problem u Partizanu polazi od potrebe da se uspostavi balans izmedju napada i odbrane, da se u timu nalazi dovoljan broj igraca u defanzivi sposobnih da pomognu Jevtovicu i zadnjoj liniji, da imamo jednog defanzivnog, centralnog i ofanzivnog veznog, ali i da imamo i jednog igraca koji je u stanju da prodire po levoj strani kao Zivkovic po desnoj, a to se sa Ilicem i Ninkovicem bas i ne moze uvek postici dok Grbic i Trujic nisu kalibar za prvi tim Partizana. Ako ne pronadje pravo resenje za ovu enigmu, Milinkovic ce biti u velikom problemu, a jedno od resenja bi bili igraci kao sto su Markinjos (nista od njega), Vobaj i njima slicni.

avatar
Srcko
Sunday, 16.08.2015
11:51

Sad videh da je Vobaj slobodan igrac, mada po meni nam nije potreban jer ima 31 god, treba nam neki igrac od 24-26god, da ima neko iskustvo, a da ga opet mozemo i prodati kasnije. Haha. Mada kako nasi rade super je i Vobaj.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 16.08.2015
16:37

Vobaj bi doneo kvalitet, ali prekasno je sad za njega, šta ako se ne uklopi odma, a skupo bi ga platili... Ovo je naš kadar i sa njim treba da iznesemo ovu polusezonu, samo još Lomić da stigne.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 16.08.2015
12:55

Cuj, super, to bi bilo fenomenalno!!! Nema veze sto ima toliko, kao da smo mi u stanju sad da biramo, a bili smo citavog ovog leta, ja sam siguran da bi takav igraca doneo potreban kvalitet.