Partizan - Pojačanja stižu, ali mnoga pitanja su i dalje nerešena!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.06.2019.
10:00
Izvor: Sportske.net

Savo Milošević će tek imati pune ruke posla...

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Prema poslednjim informacijama, Partizan je pojačao odbrambeni bedem gotovo na svim pozicijama ispred golmana Stojkovića. To na prvi pogled deluje kao veliki posao koji je urađen pre početka priprema, ali ako Partizan želi ozbiljan iskorak u odnosu na minulu sezonu, jasno je da je još mnogo posla pred Savom Miloševićem i njegovim saradnicima.

Podsetimo, Partizan je angažovao Dominika Dingu iz Urala i Igora Vujačića iz Zete na štoperskim pozicijama, kao i Perišu Pešukića, desnog beka Budućnosti iz Podgorice, kao i krilnog napadača Aleksandra Lutovca i njihove zvanične promocije se očekuju najkasnije do kraja ove nedelje.

Sledeća Partizanova meta je napadač Vojvodine, 28-godišnji Bojan Matić, svojevremeno i prvi strelac lige u vreme dok ne nastupao za ekipu Mačve.

Pregovori su u toku, videćemo kako će se završiti, ali ako i Matić pojača crno-bele, to opet neće biti možda ni pola posla koji Partizan treba da odradi u tekućem prelaznom roku.

Spektakularne prodaje se takođe nedeljama najavljuju u medijima, Strahinja Pavlović treba da pređe u Juventus, Svetozar Marković u Bolonju, a napadači Rikardo Gomeć i Nemanja Nikolić imaju ponude arapskih klubova. Ako se sve to realizuje, Partizanova zarada od transfera premašila bi 10 miliona evra.

Međutim, još ništa od toga nije ozvaničeno...

Sledeća neizvesnost odnosi se na statuse štopera Bojana Ostojića i veziste Danila Pantića.

Delovalo je da će Ostojić sigurno produžiti ugovor posle pobedonosnog gola u finalu Kupa i velikog poverenja koje trener Milošević ima u ovog igrača, ali se to još nije desilo, dogovora Ostojića i uparve još nema.

Sa Pantićem je situacija mnogo komplikovanija i njeno rešenje se može očekivati možda tek po završetku Evropskog U21 prvenstva u Italiji i San Marinu, gde će Pantić braniti boje Srbije.

U Partizanu žele da ga zadrže, ali biće veoma teško postići dogovor sa Čelsijem, koji ga je dve sezone puštao na pozajmice, sumnjamo da će prihvatiti takav aranžman i treći put uzastopno.

Imajući u vidu potencijalne odlaske Rikarda, Nikolića, pomenutu neizvesnost oko Pantića, oproštaj kapitena Saše Ilića,  mnogo će pitanja morati da se reši i u ofanzivnoj liniji tima. Lutovac i Matić neće biti dovoljni, za ozbiljniji iskorak se očekuje još novih igrača u ''vezi'' i špicu napada.

Sutra će biti mnogo više poznato, ali trener Milošević definitivno neće imati lak posao ovog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Friday, 14.06.2019
14:38

ne razumem sta se drmamo imao pavlovica koji je dobio desetku a lepo oterase kokira opet. zao mi decka!

avatar
petar000
Friday, 14.06.2019
14:08

Jos kad bi mi neko objasnio sta ce nam ovaj Matic? Ispada da mi svake godine ocekujemo bolji tim, a svake godine dolaze slabiji igraci i od ovih slabih sto smo imali...

avatar
magister
Friday, 14.06.2019
10:36

Da li je moguće da se Savo *uklopio*? Izgleda da jeste. Jedino logično dovođenje od pobrojanih je Lutovac, ali ni on nije pojačanje. Pisao sam i previše dugačkih tekstova i objašnjavao, zato ću se ovde zaustaviti. Izgleda da moramo da imamo lošiji sastav od Zvezde, pa ako nikako drugačije, da ne bi igrali talentovani dečaci, dovode se kao nekakva iskusna pojačanja. Ovo je konačno urušavanje Partizana do temelja. Da se i Partizanova škola zatvori. Jer ko će od dece da dolazi, kad vidi da i najtalentovaniji ne dobijaju šansu? A izgleda da je to zadatak.

avatar
Realan_PFC
Friday, 14.06.2019
10:31

mali pavlovic vise pokazao u 2 utakmice od pantica za celu proslu sezonu ............ nekazem da je pantic los, ali imao je vise losih partija nego dobrih

avatar
petar000
Saturday, 15.06.2019
00:07

Pantic je jednostavno prosek i to je to. On bolje od ovog sto sad igra ne moze. I cela ta jurnjava za njim mi ni malo nije jasna.

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 14.06.2019
10:21

I ovde Jovsic.

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 14.06.2019
10:20

Posle jedne od najneuspešnijih sezona u poslednjih nekoliko godina, u Partizanu su se okrenuli formiranju novog tima koji bi u skorijem periodu vratio titulu u Humsku.

Tim povodom potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u razgovoru za "Hotsport" otkrio je kakva je trenutna finansijska situacija u crno-belom taboru, pred održavanje redovne klupske Skupštine.

– Ide Skupština, tako je. Ona će biti sazvana u redovnom roku. Ta Skupština je po Statutu redovna, nije vanredna ili izborna. Po slovu Statuta može da preraste u takvu, ali mislim da ovog puta nema nijednog osnova da ne bude redovna. Partizan će izaći pred članove Skupštine sa izveštajem i podacima koji su apsolutno relevantni. Da budem jasan, Partizan ne bi mogao da dobije evropsku licencu, da finansije nisu zadovoljavajuće. Šta više, komisija za licenciranje je iskazala pohvalu za sređenost svih dokumenata - rekao je Vladimir Vuletić.

O trenutnom dugu Partizana i koliko iznosi, potpredsednik srpskog vicešampiona kaže:

- Borimo se sa nasleđenim dugovima već duže vreme, sa tim "kosturima iz ormara" iz čak 2008, 2009. i 2010. godine. Sve to pada na aktuelno rukovodstvo i kada se sve sabere mogu reći otvoreno da je Partizanov dug sada 20 ili 20 i po miliona evra, zavisiće od aktuelnih transfera koji će se desiti ovih dana. Ni govora nema da je dug 40 ili više miliona evra, niti pričam o realnim ili knjigovodstvenim dugovima. - istakao je Vuletić.

Nismo mi vicesampioni nego sampioni, to je svakako greska, bili treci ili prvi Hahaha

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 14.06.2019
10:16

Na to dodajte da je i Lakicevic demantovao da dolazi cak i na pozajmicu...