Partizan pobedio, Stojke se razbesneo u finišu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.12.2019.
15:24
Izvor: Sportske.net

Bilo je opet problema u odbrani za crno-bele, brzo ispušteno vođstvo, ali je Suma u nastavku uspeo da ipak donese tri boda Partizanu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su trinaestu pobedu od početka ove sezone u Linglong Superligi.

Oni su danas u 20. kolu kao gosti savladali Rad na Banjici rezultatom 2:1 i približili se vodećoj Crvenoj zvezdi na 11 bodova zaostatka.

Prvih dvadeseak minuta ove utakmice nije donelo kvalitetan fudbal, ali kako se bližio kraj prvog poluvremena bilo je sve više sadržaja.

U par navrata Sejduba Suma je bio kreator obećavajućih akcija, ali izostajala je preciznija završnica u situacijama kada je želeo da asistira Umaru Sadiku.

Ipak, u 33. minutu Partizan je bolju igru uspeo da kruniše vođstvom. Akcija je tekla po desnoj strani, Lutovac je odlično centrirao, a Sadik udarcem glavom smestio loptu u desni ugao gola domaćih - 0:1.

Međutim, samo minut kasnije dekoncentracija i konfuzija u odbrani Partizana, nesporazum Ostojića i Stojkovića, na kraju golman i kapiten Partizana jedva stiže loptu da je izbije u korner.

A posle kornera, Rad stiže do izjednačenja. Milošević je odlično izveo udarac iz ugla, Riznić i Zdjelar su bili u skoku, i jedan i drugi su zakačili loptu koja na kraju završava u gornjem levom uglu Stojkovićevog gola - 1:1.

(Golovi iz prvog poluvremena OVDE).

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle osam minuta igre u nastavku, Sejduba Suma donosi novu, ispostavilo se i ključnu prednost Partizanu. Slobodan Urošević je pravovremeno centrirao sa leve strane, lopta je zakačila jednog igrača Rada, ali Suma je sve to odlično ispratio i levom nogom, iz prve, pogodio levi donji ugao - 1:2.

Do kraja, Partizan je imao još nekoliko izglednih prilika, ali Sadik, Suma, Urošević nisu uspevali da obezbede komotniju završnicu crno-belima.

Na drugoj strani, ni Rad nije bio bezopasan, a u dva navrata je Bojan Ostojić odličnim postavljanjem uspevao da izblokira njihove pokušaje.

U nadoknadi vremena još jedna loša reakcija odbrane Partizana, srećom po crno-bele domaći su bili neprecizni, a golman Stojković je bes iskalio udaranjem nogom u stativu.

Rad: Marković - Milošević, Jagodić, Bašanović, Petrović - Šaka, Busnić - Ilić (od 56. minuta Bjedov), Riznić (od 72. Kovačević), Stević - M. Trifunović.

Partizan: Stojković - Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho (Šćekić od 75.) -  F. Stevanović (od 63. minuta Tošić), Suma, Asano - Sadik (Ivanović od 86.). 

-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 08.12.2019
21:55

Protiv Partizana idu kao kamikaze, a protiv 5-okrake kao balerine, protiv Partizana im je dozvoljeno da tuku, a protiv zvezde im se svira načinjen prekršaj za svaki duel. Ne znam da li je bila ruka, ako jeste onda Partizanu nije dosuđen penal, ali prekršaj Sadika nije za žuti, međutim očigledna je Sadik meta zvezdinih sudija i daju žute za svaki sumnjivi duel tako je Sadik dobio već šest žutih kartona dok mesari iz zvezdine odbrane teško da imaju svi zajedno 6 dobijenih kartona. Sadik neće zbog zvezdinih sudija igrati u sledećem kolu u kome Partizan umesto kod kuće igra u Surdulici jer je celo kolo pomereno zbog 3 odložene utakmice da bi zvezda igrala protiv Čukaričkog kući umesto da prvo gostuje na Banovom Brdu koje je otkazano za proleće dok se zvezda ne pojača - bankomat će opet raditi. Jedini ko pobeđuje bez problema je zvezda i to udruženim radom njenih filijala i njenih sudija, ostali uglavnom igraju jedni protiv drugih, a svi protiv Partizana, tako da sledeći put kada budete upoređivali Partizan i bilo koji klub sa zvezdom u SL nemojte zaboraviti: 1. kako je zvezda dobila bodove protiv Inđije, a kako Partizan; 2. kako je zvezda dobila bodove u Kruševcu, a kako je Partizan izgubio bodove u Kruševcu, 3. kako je zvezda dobila bodove protiv voždovca, a kako je Partizan izgubio bodove protiv voždovca, 4. kako je zvezda dobila bodove protiv rada, a kako Partizan, 5. kako je zvezda dobila bodove protiv javora, a kako Partizan, 6. kako je Partizan izgubio bodove na Banovom Brdu, a kako je zvezda pobegla s gostovanja na Banovom Brdu: Partizan je jesenji prvak, a zvezda je pobegla!

avatar
REVØLT
Monday, 09.12.2019
01:46

Partizan igra u gostima? Ona druga situacija nije bila/bilo igranje rukom, ali, prva mozda i jeste. Sadik nije zasluzio zuti dok Zdjelar jeste.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Sunday, 08.12.2019
21:07

Ajmo moze i Pavlovic da zaigra neku pa dete ce zaboraviti da igra a moze da se naprave lepe pare preko deteta.Odmori Sumu ponekad ili cekas da se povredi!

avatar
paok
Sunday, 08.12.2019
20:15

Sta ste svi nezadovoljni, pobedili smo. Ne znam jel hocete svaku dobijamo lagano sa 3-4 razlike, ne ide to bas tako. Kad su bili treneri pre Save kukali smo kako nista ne igramo kako ne stvaramo sanse. Sad se sve promenilo i opet plhuvanje. Mozda nemamo najbolji tim ali ne igramo lose, jednostavno nemam klupu i to je to.

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 08.12.2019
18:07

vidi se savov rad dosad prmali golove od 80-90min sad u prvom poluremenu

avatar
ZubA
Sunday, 08.12.2019
16:39

Sto prisli vodecoj Zvezdi na 11 bodova?!
A ispred njih Vosa recimo. Nju treba da preskoce prvo.

avatar
REVØLT
Sunday, 08.12.2019
16:28

Suma dao gol kao Zuka onda u Derbiju na JNA, identicni pogoci. Navijaci Partizana pevaju citav mec, a ne raduju se kad damo gol. Ni slucajno jednu da ne igra Tosic!