Partizan pobedio, ''Grobari'' se nervirali u finišu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.10.2017.
16:54
Izvor: Sportske.net

Posle remija u Albaniji u Ligi Evrope, Partizan se danas vratio obavezama u domaćem prvenstvu. Opet nije briljirao, ali je ostvario cilj...

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

U pretposlednjoj utakmici 14. kola Superlige, Partizan je na svom terenu danas savladao ekipu Bačke rezultatom 3:1.

Crno-beli su nastupili u značajno izmenjenom sastavu u odnosu na meč u Elbasanu, a zanimljivo je da je u startnoj postavio bio i kapiten Saša Ilić, koji je u nekoliko navrata, pre svega zbog svoje borbenosti zaslužio aplauze prisutnih navijača.

Svi ključni detalji dogodili su se tokom prvog poluvremena, kada su postignuta prva tri gola.

Crno-beli su ''načeli'' goste već u sedmom minutu, kada je Marko Janković blizu ivice kaznenog prostora iznudio jedanaesterac, a precizan sa bele tačke bio je Marko Jevtović - 1:0.

Rano postignuti gol je olakšao posao crno-belima, koji su se razigrali u tim trenucima i već u 14. minutu, posle dobre saradnje sa kapitenom Ilićem, Ognjen Ožegović beži svojim čuvarima, obilazi golmana i pogađa iz neposredne blizinme za 2:0.

Nadali su se navijači Partizana da će konačno proraditi napad crno-belih, da će posle dužeg perioda prisustvovati goleadi svog tima, ali umesto toga, u 21. minutu gosti iz Bačke Palanke tresu mrežu Marka Jovičića.

Đorić je negde sa centra igrališta poslao upotrebljivu loptu za Mićića u kazneni prostor Partizana, ovaj je pobegao štoperu crno-belih Milanu Mitroviću i iskosa sa desne strane savladao golmana crno-belih - 2:1.

Potom je usledilo dugo zatišje, gotovo do finiša utakmice, kada je Partizan izvršio jači pritisak, ali je najpre uspeo da iznervira svoje navijače.

Pogotovo je to bilo izraženo kada je Janković povukao kontru ''četiri na dva'', kada je uputio očajan pas ka Evertonu, posle čega su ga navijači častili gromoglasnim zvižducima.

Slično je bilo i par minuta kasnije, kada Tavamba nije uspeo da savlada Jevrića iz još jedne izgledne situacije.

I upravo njih dvojica su bili akteri nove kontre u nadoknadi vremena, kada je Janković lepo asistirao, a Tavamba pogodio za konačnih 3:1.

Golove iz prvog poluvremena pogledajte OVDE.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Monday, 23.10.2017
10:46
avatar
nemam pojma
Sunday, 22.10.2017
22:40

Zna li se kad se igra zaostala utakmica sa Zemunom?

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Monday, 23.10.2017
07:56
avatar
magister
Sunday, 22.10.2017
21:46

Kad za Jevtovića kažem da se loše kreće, ne mislim pod tim da je loše to što zaostane da pokrije izlet beka ili štopera ili Evertona, to je ok. Ali i kad ničeg od toga nema, neaktivan je u napadu. Umesto da se stalno nudi, da utrčava u prazno, pa odigra dupli pas, da preti šutom, pa gurne unutra, kad i ako ga bloliraju, on se skoro sakrije, postane nevidljiv u napadu. To jeste velika mana i razumem nerviranje Revolta - Povratak kralja, ali moraju da shvate da on mnogo donosi Partizanovoj igri.

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Monday, 23.10.2017
08:39

A, ne, mora se samo roditi go i umreti:-D Inace, Povratak kralja i Revolt nisu ista osoba, cisto da razjasnimo i tu dilemu ukoliko ista eventualno postoji:-D

avatar
akademski
Monday, 23.10.2017
12:09

Beži od igre. Zato ga Kralj mrzi. Kad igra tako, imamo igrača manje protiv bunkera... Igra odlično defanzivu i početak napada, pa stane. Ako to ne može da popravi - bolje da ide.

avatar
magister
Sunday, 22.10.2017
21:36

Verovatno je mnogima čudno, ali srednji red odavno nije delovao tako sigurno, kao ovaj sa Saletom. Ne bih previše hvalilo, ali igrali smo solidno. Pantić koristan kad uđe u sredinu i daleko slabiji po krilu. Kad nema Kosovića, to mesto kreatora treba da pokriva sa Saletom (koliko ovaj može). Jevtović. Molim njegove mrzitelje da primete da je to igrač koji oduzme ubedljivo najviše lopti u sezoni (u celoj JSL), koji prekine najviše protivničkih akcija (u oba aspekta jedini mu je konkurent Everton), koji najmanje zadržava loptu, od 10 bar šest doda na prvu, uglavnom tačno, uglavnom najslobodnijem igraču, čak i kad izbija loptu, glavom ili nogom, za razliku od većine igrača, usmerava je ka svom igraču, tako je danas napravio kontru, štoje izbio do Jankovića kad je ovaj posle pogrešno proizgrao Evertona. Naravno da on nije fantastičan, ima i mane. Najveća je što, koliko god se dobro postavlja kad protivnik napada i doprinosi sigurnoj igri odbrene jer spreči ogroman broj napada u startu, toliko se užasno loše kreće kad smo mi u napadu. Ako to uskoro ne popravi ostaće - prosečan, što bi bilo šteta. Jer, da se bolje kreće, sa šutom koji ima i brzim itačnim odigravanjem i dobrim pregledom, bio bi zaista izuzetan igrač.

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Sunday, 22.10.2017
18:11

Mrtva trka ko je veca kukavica i neznalica, mortadela moccarela znaci medjutim zaista opa opa mi smo Partizan interesantan igrac djukara i drukara, teleci pogled osmeh montela ili stipoljub znate MMS musli-n.

avatar
DALJE RUKE OD HRAMA!
Sunday, 22.10.2017
17:25

Odlazi bre vec jednom, neznalice! Niko nije napredovao kod tebe, vecina igraca je u losoj formi, pravis predvidive izmene, a vec drugi put zaredom uopste ni ne pravis trecu, sta ti to radis dobro za nas Partizan, saboteru?!

avatar
LoleRava
Tuesday, 24.10.2017
03:26

:D ma sta pokvaren,los covek :D

avatar
DR DRE
Tuesday, 24.10.2017
13:39

Ne, ne, to je vec nesto drugo, a to nisi. Malo si zlocesti k'o Rocesti:-D

avatar
PLAYBOY
Sunday, 22.10.2017
17:16

ja ne mogu da verujem da Ilic sa svojih 40 godina jedini mozde da posalje krsten pas...Do kad vise da gledam Jevtovica u startnoj, do kad??

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 22.10.2017
17:10

Naredne tri do sest utakmice nam sve govore: il cemo sve lose zaboraviti, ili Djukic treba da ide.

avatar
Maximovic
Monday, 23.10.2017
00:44

Treba da ide pa makar pobedili sve i u ligi i u evropi jer igraci definitivno stagniraju.

avatar
LoleRava
Monday, 23.10.2017
04:23

Docice Stolica samo pitanje kad i u kom trenutku,ja se nadam da nece sto duze,jer sa Djukicem sam siguran da nemate sanse da uzmete titulu,igracete toplo hladno do kraja prvenstva.Sad da dobijete Albance i ostace on barem do prva dva kola prolecnog dela :D .Pozdrav

avatar
Mario98
Sunday, 22.10.2017
16:57

Jankovicu doktoreee

avatar
Доктор фудбала Гроф
Sunday, 22.10.2017
16:56

Јел’ био неки пенал онако одмах на почетку утакмице?