Partizan oštećen, "Brđani" besneli bez razloga?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.04.2019.
22:19
Izvor: Sportske.net

Teško da će se na Banovom brdu složiti sa ovakvom analizom spornih detalja, ali izgleda da više razloga za nezadovoljstvo suđenjem u derbiju ima Partizan.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Derbi susret 29. kola Super lige Srbije odigran je u sredu u Humskoj, a Partizan je posle preokreta uspeo da savlada Čukarički.

Na utakmici u Humskoj viđeno je pet pogodaka i mnogo uzbuđenja, ali ne i mnogo spornih situacija koje bi bile analizirane.

U emisiji "Pregled kola" na TV Arena sport analizirane su samo dve situacije iz Humske. Prva je bila ona viđena pri vođstvu Čukaričkog od 2:1 kada su domaći oštećeni.

Radilo se o detalju iz 64. minuta kada je Goran Zakarić izbegao ofsajd zamku i postigao gol, ali je on poništen zbog toga što je pomoćnik podigao zastavicu.

"Rekao bih, najzahtevnija situacija u ovom kolu. Ruke igrača se ne računaju. Teška je odluka, imamo sugestiju UEFA, ukoliko sudija ima dilemu, treba dati prednost napadaču, što će reći treba dozvoliti nastavak akcije. Prosto, govorimo o santimetrima", rekao je Igor Radojičić.

Drugi (ne)sporni detalj prethodio je izjednačujućem pogotku crno-belih kada je Docić oborio Đorđa Ivanovića.

"Leva ruka je na Ivanoviću i leva noga kada igrač prođe. Nemam dilemu da je ovo prekršaj. Jeste on podigao ruke kada je Ivanović pao, ali je pre toga levom rukom i levom nogom napravio prekršaj", objasnio je Radojičić.

Usledila je burna reakcija trenera Čukaričkog Sima Krunića zbog čega je isključen.

"Šegrt je sigurno došao na poziv četvrtog sudije. Čuje se posle da Krunić traži razlog, ali sudija nema obavezu da prilazi i objašnjava odluku. Ili je u pitanju gestikulacija, ili je nešto rekao. Mogu samo da nagađam. Nije ušao u teren, nije imao kontakt sa protivničkom klupom ni četvrtim sudijom. Ne znamo da li je bio upozoren pre toga, kapisla za isključenje može da bude i neki manji prekršaj", zaključio je Radojičić.

Kada se podvuče crta, reklo bi se da Partizan ima više razloga za nezadovoljstvo, odnosno da Čukarički nije bio oštećen ni na koji način u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 05.04.2019
11:27

Da nije smesno bilo bi zalosno.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 04.04.2019
22:28

Od poslednjih sest kola, mi mozda jedino protiv Spartaka nismo doziveli da sudije donesu neku odluku na nasu stetu, a jedino protiv Napretka je i nas rival bio ostecen. Cak ni za Spartak nisam siguran (cim sam napisao mozda:-D) no dobro, neka bude da je tu sve bilo cisto. Za ovo sa Zakijem cak ni ne zameram toliko linijskom sudiji, mozda je Goran telom malkice bio ispred njihovog poslednjeg, mozda i nije jer (ako je uopste, naravno) je iza ostala noga njihovog igraca, dobro je sto to nije uticalo na konacan ishod. Tendencija se vidi, drugi otvaraju svoje rivale uz pomoc sudija, nas sakate na svakom koraku. Cak i u Derbiju smo prvo mi bili osteceni jer je onaj njihov nepriznati gol pao posle jedne pogresne odluke protiv nas...