Partizan - Oporavljeni se vraćaju, mladi se nameću, kako će izgledati sastav za derbi?

Autor: Darko Mitrović
petak 06.04.2018.
11:04
Izvor: Sportske.net

''Biti il' ne biti'' kada je u pitanju nastavak trke za titulu predstavljaće 157. večiti derbi za ekipu Partizana naredne subote.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Ukoliko želi da i u narednih šest kola do kraja sezone zadrži kakve-takve šanse za odbranu šampionske titule, Partizan će morati da savlada Crvenu zvezdu na ''Rajku Mitiću'', u prvom kolu plej-ofa koje je na programu za osam dana.

Sve osim pobede crno-belih značilo bi otvoren put Crvene zvezde ka tronu i u tom slučaju bi Partizanu ostala samo nekakva ''luda'' teorija kao nada u šampionskoj trci.

Ono što crno-bele može da raduje uoči ovog ključnog dvoboja jeste uspon forme Đukićeve ekipe, serija od šest uzastopnih pobeda, od kojih je najubedljivija ona jučerašnja protiv Borca (5:0), ali i povratak iskusnih prvotimaca, koji su se oporavili od povreda.

Takođe, golman Vladimir Stojković je juče ''očistio'' kartone, a Danilo Pantić se protiv Čačana sačuvao od javne opomene koja bi značila njegov izostanak sa derbija. I ne samo što se sačuvao od kartona, nego je navijačima Partizana podario prelepu golčinu, kao moćnu poruku pred duel sa ''večitim rivalom''.

I Zoran Tošić je obradovao navijače, ne samo prvim nastupom posle povrede, nego i pogotkom u jučerašnjem ubedljivom trijumfu, a osim njega, posle višemesečne pauze vratio se i Nebojša Kosović, koji tako postaje još jedno od Đukićevih potencijalnih rešenja na sredini terena u predstojećem derbiju.

Do utakmice protiv Zvezde trebalo bi da potpuno oporavljen bude i štoper Milan Mitrović, ali njegovo mesto je sada zauzeo talentovani Svetozar Marković, juče takođe jedan od strelaca protiv Borca i kako sada stvari stoje, popularni Sveta biće jedan od stubova odbrane i u večitom derbiju. Svojim dosadašnjim igrama to je u potpunosti i zaslužio.

Istovremeno, i njegov vršnjak Armin Đerlek se ustalio u prvoj postavi tokom odsustva Zorana Tošića, pa će biti zanimljivo videti da li će i njega trener ''baciti u vatru'' od prvog minuta derbija.

To bi moglo da zavisi i od formacije za koju se Đukić bude odlučio. Partizanu jeste potrebna pobeda, ali pitanje je da li će se šef struke crno-belih od starta odlučiti za totalnu ofanzivu.

Takvu dilemu imao je i na startu drugog dela sezone u Plzenju, kada su crno-beli jurili trijumf protiv Viktorije u Ligi Evrope, ali nisu u tome uspeli, pa je Đukić potom kritikovan što nije bio hrabriji u postavci igre.

Do derbija ima još dovoljno vremena i za jedne i za druge da formiraju svoje idealne postave, a u prilogu su samo neke od opcija za koje bi Đukić mogao da se odluči.

Sada ima znatno veći izbor igrača...
-
sastav
-
Sastav

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 07.04.2018
14:49

A i ne mora treci stoper, moze i Zdjelar kao zamena za Fejsu u tom sistemu.

avatar
Dzamburu NKoma
Saturday, 07.04.2018
02:48

Po meni Jankovic nikako nije za prvi tim - ne vidim od njega gotovo nista korisno na terenu, osim sto drzi loptu i jednu u pet utakmica bude deo nekog gola, iskreno!?

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 07.04.2018
14:21
avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 06.04.2018
20:36

Pardon pardon, ipak jesam:-D

avatar
magister
Friday, 06.04.2018
17:00

Gledam ovaj sastav, okej je, ali sam na trenutak pokušao da zamislim sastav od naših*: Stojković - Rukavina, Milenković, Nastasić, Obradović - Fejsa, Pantić, Živković, Mihajlović - L. Marković, Mitrović, a ima i rezervi i iz sadašnjeg i iz prošlih sastava. Ovaj tim bi bio redovan i respektabilan učesnik LŠ.

avatar
RIP KOBE
Friday, 06.04.2018
14:09

veliko je pitanje ko da igra po desnoj strani: tosic ili jankovic? ni jedan ni drugi nisu za prvi tim.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 06.04.2018
19:31

Tosic jer ima prekid.

avatar
RIP KOBE
Friday, 06.04.2018
14:03

djerlek mora da igra i tacka!

avatar
Osijek 51
Friday, 06.04.2018
13:54

Uspjesan rezultatski niz nije nikakva Djukiceva pamet niti opsti uspon forme. To je iskljucivo zbog toga sto su oni krsevi od Tosica, Sumei Ostojica toboze povredjeni. Njima treba hitno dodati Jankovica pa da gledamo fudbal kao protiv Borca, Plasim se da ce ih ovaj nedokazni Djukic sve vratiti pa slijedi ponovo mucenje...

avatar
nemam pojma
Friday, 06.04.2018
13:31

Ožegović mora da igra od starta! Najkvalitetniji je napadač, stalno vrši pritisak i dobro se kreće. Tavamba da kreira i igra drugog špica. Svi napadi protivnika idu uglavnom preko naše leve strane, to sam uočio, zbog neobavezne igre beka Miletića u odbrani. Često ga nema nazad na boku. Ili je ostao napred ili se povlači prema golu ostavljajući protivniku na krilu mnogo prostora.

avatar
PLAYBOY
Friday, 06.04.2018
13:19

jel se samo meni cini il kad igra Jankovic kao da imamo igraca manje, covek je totalno bez volje i nezainteresovan...On i Tosic nema sta da traze u prvoj postavi...Dalje, ljudi Pantic nije za zadnjeg veznog vec za prednjeg veznog...treba igrati 4-4-2, jer u suprotnom Tawamba ne moze sam u napadu nista. Upamtite moje reci ako budu Jankovic i Tosic igrali nema tu pobede!

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 06.04.2018
13:38

Ne cini se samo tebi, svi mi koji tako mislimo smo cak i u ogromnoj vecini:-D

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Friday, 06.04.2018
15:06

Ma sta nam naprica :-))

avatar
SERBON
Friday, 06.04.2018
12:19

Sumnjam da će mladi Đerlek startovati, realnija je druga opcija.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 06.04.2018
11:45

Stojkovic- Vulicevic, Miletic, Markovic, Miletic- Zdjelar, Pantic- Tosic, Tavamba, Djerlek- #51. Jovicic, Mitrovic (Ostojic), Urosevic/Antonov, Jevtovic, Jankovic, (po hiljaditi put) Ilic (Vakulko), Ivanovic/Jovanovic. Mozda cak i Cucin bude na klupi umesto nekog od levih bekova, ali, mnogo je vaznije da li cemo krenuti sa Tosicem ili pak sa Jankovicem, valjda necemo sa obojicom. Mislim da Kica nece imati mesta ni u 18, eventualno moze umesto Vakija, bojim se da ce i Suma biti potpuno skrajnut i u narednih sedam kola iako sam siguran da je to nepravda.

avatar
magister
Friday, 06.04.2018
13:55

Dao plus, najviše zbog *valjda nećemo s obojicom*, jer najveća Đukićeva greška, zbog koje smo možda i ispali iz LE, je što je forsirao varijantu sa njima dvojicom na krilima. Problem ta dva, tehnički potkovana igrača, je što ne probijaju po krilu, skoro nikad. Uvek zaseku prema nazad, vraćaju, kao zadrže loptu u posedu (!?), osim što Janković, kad je desno, istrčava kontre i grabi napred, a Tošić i u tim situacijama kreće u širinu, pa od kontre ispadne dosadan pozicioni napad. Bolje izgledamo sa tandemom u špicu. Odbrana je postala standardna, mislim da će Cucin i Urošević, možda i Antonov, biti bliži starterima sledeće sezone, Cucin će napredovati, a i levi. Jevtović je odlična alternativa za defanzivu, čak i za stopera, Ilić uvek treba da uđe u drugom ili oko 60-og kad nema igre, treba samo jedno krilo, s desna da igra, Janković ili Tošić, a samo Suma može levo, umesto Đerleka, da se rotira, pa ko se izbori. Voleo bih da vidim Đ. Jovanovića ponekad u špicu, ali i Ivanovića uparenog sa špicem. Stojković (Jovićić) - Vulićević (Cucin), Miletić (Jevtović), Marković (Ostojić), Miletić (Urošević, Antonov) - Zdjelar (Jevtović), Pantić (Ilić, Kosović) - Janković (Tošić), Đerlek (Suma) - Tavamba (Đ. Jovanović), Ožegović (Ivanović).

avatar
trifun
Friday, 06.04.2018
16:24

E pa moj Maharadža,ovako stoje stvari.Suma zna fudbal,ali je problem što to ne pokazuje konkretno u igri.Po tebi,Sumino ništa je veće od Ožegovićevih golova,asistencija, i penala koji se naprave nad njim.Po tebi Suma će proraditi jenog lepog dana ,samo što ti još ne znaš kog.A vreme dragi Maharadža je novac,nikog ne čeka i curi li curi.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 06.04.2018
15:30

Nisam toliki optimista u vezi Cucina i Urosevica, a Antonov nece ni ostati, ne zaboravite da je na pozajmici kod nas. Ivanovic je slicniji Tavambi i pre bih njega stavio kao alternativu Leandreu (isto vazi i za Sumu), a Jovanovic i ozegovic (za kojeg se najiskrenije nadam da nece vise biti tu od sledece sezone) su taj drugi (istureniji) spic. Gde je Vakulko? :-D Njega i Djerleka vidim u borbi za to mesto iza spica.

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Friday, 06.04.2018
11:24

Sa ovom postavom necemo pobediti , a siguran sam da ce od prvog minuta u igru ubaciti I Tosica i Jankovica! I ako Tvamba bude igrao sam u spicu tek onda nema nista od pobede! Ni Tosic ni Jankovic nisu nesto korisni igraci sem ako Tosica ne ukenja neki slobodnjak pored toga nista!