Partizan opet pobegao Zvezdi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.04.2015.
17:56
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda fudbalera Partizana u Jelen Superligi. U meču 22. kola, lakše nego što se očekivalo su savladali ekipu OFK Beograda na Vračaru. Prvi gol Šaponjića u JSL ove sezone.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Jesenji prvak je ponovo na velikih pet bodova razlike u odnosu na Crvenu zvezdu. Partizan je danas slavio na Vračaru protiv OFK Beograda sa 3:1 i potvrdio da je u usponu forme, pred odlučujuće mečeve u borbi za titulu.

Možda bi posao za crno-bele danas bio mnogo teži da je Gajić u četvrtom minutu meča iskoristio sjajnu priliku posle grešaka Branka Ilića i Gregora Balažica. Gajić je bio jedan na jedan sa Živkovićem, iskosa sa leve strane, ali je golman Partizana izašao kao pobednik.

Deset minuta kasnije, usledila je kazna na drugoj strani, kada je kapiten Partizana Saša Ilić sjajno proigrao Andriju Živkovića, ovaj umakao svojim čuvarima i preciznim udarcem savladao nemoćnog Čupića - 0:1!

Do kraja poluvremena bilo je još par pokušaja na obe strane, ali bez većih prilika za golove.

U nastavku meča, samo pet minuta je bilo dovoljno ekipi Partizana da duplira stečenu prednost i ponovo je strelac bio Andrija Živković. Ovog puta, Šaponjić je poveo akciju, fauliran je na centru terena, ali je sudija Glođović dozvolio da se napad crno-belih nastavi, na kraju Brašanac sa leve strane upošljava Živkovića, koji iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu - 0:2.

Trijumf Partizana samo je potvrdio mladi napadač Ivan Šaponjić, posle velike greške mladog Jankovića. Partizanov tinejdžer je izbio sam ispred Čupića i iz dva pokušaja uspeo da ga savlada - 0:3, prvi Šaponjićev prvenstveni gol!

Do kraja, Partizan je rutinski održavao vođstvo, a u finišu je rezervista domaćih Zarubica iskoristio kiks Bandalovskog za počasni gol za ''Romantičare'' - 1:3.

Golove možete da vidite OVDE.

OFK Beograd:
Čupić, Antonov, Zdjelar, Savić, Janković Marko (Zarubica od 76.), Dražić, Dautović, Aksentijević, Gajić, Jovanović (Paločević od 60.), Liščević (Antić od 60.).

Partizan:
Živković Živko, Bandalovski, Volkov (Petrović od 69.), Ilić Branko, Balažic, Brašanac, Drinčić, Ilić Saša (Grbić od 65.), Živković Andrija, Šaponjić (Ninković od 80.), Babović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke