Partizan odgovorio na optužbe o nameštanju utakmica!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 28. januar 2016.

  • 15:21

  • Izvor: Sportske.net, partizan.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Nekoliko dana pošto su u medijima objavljene informacije o navodnim ''nečasnim radnjama'' koje je u prošlosti činio klub iz Humske, odnosno njegovi pojedini rukovodioci, Partizan se oglasio zvaničnim saopštenjem.

Partizan odgovorio na optužbe o nameštanju utakmica!
Foto: Sportske.net

Prema očekivanju, klub iz Humske je u današnjem saopštenju negirao istinitost tvrdnji koje se mogu videti u transkriptu izjava Bojana Radovanovića, nekadašnjeg člana Upravnog odbora Partizana.

''Postavlja se pitanje kako je moguće da dokumenti iz Tužilaštva za organizovani kriminal 'cure' u javnost, i to posle četiri godine? Takođe se postavlja pitanje kako je moguće da to Tužilaštvo u prethodnim godinama nije ništa preduzelo povodom iznetih optužbi?

Odgovori su jednostavni: Proveravajući navode Bojana Radovanovića u Tužilaštvu su se uverili da su oni lažni i isfabrikovani, a „curenje“ je deo kampanje diskreditacije i omalovažavanja rezultata koje je FK „Partizan“ postigao u periodu od 2008. do danas koju vodi deo srpske sportske javnosti, jer neki ljudi u Srbiji očigledno misle da Partizanu treba zabraniti da bude najbolji'', navodi se u saopštenju.

Partizan dalje navodi da je izjava Bojana Radovanovića, tobožnja ili stvarna, ''u celosti neistinita''.

''Prvo, Bojan Radovanović je bio član Upravnog odbora FK Partizan od kraja decembra 2006. godine do juna 2008. godine, ukupno 18 meseci, a ne od 2004. do 2009. godine, kako se netačno navodi.

U junu 2008. godine, pošto je u kontinuitetu dolazio na sednice vidno alkoholisan, ili što bi se narodski reklo mrtav pijan, i na njima izazivao incidente, Bojan Radovanović je isključen iz članstva Upravnog odbora. Tada su i prestali svi njegovi kontakti sa klubom.

Upravo u tom vremenu su prestale funkcije u klubu i Žarku Zečeviću i Nenadu Bjekoviću, koje Bojan Radovanović kleveće i pokušava da optuži. Nenad Bjeković je prestao da bude sportski direktor u junu 2007., a Žarko Zečević  je prestao da bude generalni sekretar u septembru 2007.

Šta je sa utakmicama i klubovima koje Bojan Radovanović navodi kao 'nameštene' i 'prijateljske' u vremenu kada je on bio član uprave /01.01.2007. – 30.06.2008./?

U tom periodu FK Partizan je sa FK Crvena zvezda odigrao 6 prvenstvenih utakmica i samo jednu dobio, dve odigrao nerešeno i tri izgubio.

FK Mladost iz Apatina u leto 2007. godine istupa iz Super lige Srbije i više ne nastupa u njoj.

Sa FK Hajduk iz Kule bilans je 5 utakmica, 4 pobede Partizana, 1 pobeda Hajduka. Inače, prva utakmica po transferu Ljubomira Fejse u jesen 2008., što Bojan Radovanović posebno apostrofira, završava se nerešeno.

BSK iz Borče, Metalac iz Gornjeg Milanovca i Spartak iz Subotice  u tom vremenu nisu članovi Super lige, pa FK Partizan sa njima nije ni igrao.

Sa FK Smederevo i FK Borac iz Čačka bilans je isti – 3 pobede Partizana i jedna nerešena utakmica.

Dakle nema ni 'prijateljstva', ni lakih pobeda'', poručuju iz Humske.

''Konačno, u utakmici sa OFK Beogradom odigranoj u proleće 2008. Godine, koju Bojan Radovanović takođe apostrofira, Partizan nije vodio 2:0, već gubio 0:1, da bi preokrenuo i pobedio sa 3:1. Junak utakmice bio je, i to  može da se nađe u arhivi Sporta, golman Partizana Mladen Božović.

Pametnima i objektivnima dovoljno, onima koji to nisu se i ne obraćamo.

Delimično možemo da razumemo Bojana Radovanovića, koji je u očajanju, optužen za niz teških krivičnih dela, mislio da klevetama i lažnim optužbama može da olakša svoj položaj'', zaključuju u Humskoj i dodaju da ne mogu da razumeju list koji njegove izjave objavljuje.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari