Partizan - Nije dovoljno samo učestvovati!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 20.09.2014.
11:41
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije upisao je u četvrtak prvi bod u novoj sezoni Lige Evrope a igra iz duela sa Totenhemom i splet ostalih okolnosti treba da učvrste stav fudbalera Partizana da nije dovoljno samo učestvovati, da je proleće realnost kojoj treba težiti.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Nakon žreba za grupnu fazu Lige Evrope mnogi su se nasmejali na konstataciju da u Partizanu treba da veruju u mogućnost plasmana u eliminacionu fazu takmičenja. Za neverne Tome i one koji zlo misle ni remi sa Totenhemom nema veliki značaj ali ne treba zaboraviti da i dalje postoje optimisti i oni koji stvari gledaju na realan način.

Statističari su već pre početka Lige Evrope izbacili Partizan sa spiska timova koji imaju najveće šanse da se domognu proleća u Ligi Evrope. Na tom spisku Totenhem zauzima vodeću poziciju a "Pevci" su u četvrtak nadigrani u Humskoj i pitanje je da li su zaslužili osvojeni bod.

Možete, koliko hoćete, da govorite kako je Maurisio Poketino izveo kombinovani sastav i kako gosti "nisu imali želju da pobede" ali to jednostavno nije tačno. Samo golman Totenhema vredi pet miliona evra više od kompletnog tima Partizana koji se u četvrtak našao na terenu a ako saberete vrednost svih igrača shvatićete da tvrdnje o "kombinovanom timu" ne piju vodu.

Na kraju krajeva, brojke i statistika ne igraju fudbal i zbog toga treba biti realan i reći da su fudbaleri Partizana igrom zaslužili da se o njima govori kao o potencijalnom kandidatu za osvajanje jednog od prva dva mesta u grupi.

Rezultat druge utakmice u grupi "C" svedoči da Beškitaš kod kuće nije nepobediv, kao i da Asteras ne sme da bude potcenjen ali ni precenjen jer će borbenost i igra fudbalera Partizana iz meča prvog kola biti sasvim dovoljni da se crno-beli sa Peloponeza vrate barem neporaženi.

Ukoliko posle prva dva kola Partizan bude imao dva boda u džepu, a Totenhem dobije Bešiktaš, jasno je da bi u trećem kolu crno-beli mogli da otvore vrata eliminacione faze takmičenja u Ligi Evrope.

Od Totenhema treba očekivati da dobije obe naredne utakmice jer je kvalitetniji od Bešiktaša i Asterasa i igra na domaćem terenu, a Partizan bi uz makar jedan osvojen bod u Tripoliju na svom terenu imao priliku da pobedom nad Bešiktašom zasedne na drugu poziciju na tabeli.

Da ne idemo predaleko, ali raspored ide u korist Partizana, u četvrtom kolu se gostuje Bešiktašu a Totenhem ide na Peloponez. Još jedna pobeda "Pevaca" i remi Partizana značili bi da ta dva tima na dva kola pre kraja imaju gotovo zagarantovan plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope.

Jasno je, preduslov za takve rezultate biće kvalitetne igre izabranika Marka Nikolića ali posle onoga što smo videli u Humskoj nema razloga da sumnjamo da će crno-beli dati sve od sebe da iskoriste priliku koja im se ukazala.

Za početak, hrabro na Peloponezu i da se ne izgubi. Pobeda bi otvorila vrata neke nove dimenzije gledanja na čitavu priču ali da ne ureknemo stvari. "Parni Valjak" neka melje, pa kako bude!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke