Partizan naučio - Nikolić je garant za buduće uspehe!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 15. maj 2014.

 • 10:34

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Uprkos činjenici da se Partizanov period dominacije bliži kraju, i da je sezona na izmaku jedna od najneuspešnijih u poslednjih deset godina, gledajući osvojene trofeje, trenerska pozicija Marka Nikolića nije ugrožena i to je ono što navijače kluba iz Humske treba da raduje.

Partizan naučio - Nikolić je garant za buduće uspehe!
Foto: partizan.rs
Fudbaleri Partizana verovatno neće uspeti da odbrane titulu prvaka Srbije čime će niz od šest uzastopnih sezona u kojima su prvenstvo završavali kao prvoplasirana ekipa biti okončan.

Ako se tome doda i činjenica da nije bilo plasmana u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja ili trofeja u Kupu, može se reći da je sezona na izmaku jedna od najneuspešnijih u Humskoj u prethodnih desetak godina.

Razlika koja se javlja u odnosu na prethodne godije jeste ta da u ovom trenutku niko od čelnika kluba ne razmatra mogućnost promene trenera, iako je šestomesečni mandat Marka Nikolića protekao bez rezultata koji bi bili očitovani kroz trofeje.

Partizan je pod vođstvom nekadašnjeg stratega Rada i Vojvodine odigrao 13 prvenstvenih utakmica do ovog trenutka i ostvario skor od 10 pobeda, 2 remija i jednog poraza, uz gol razliku 30:7 (+23)!

Ako se pomenuti parametri uporede sa onima koje je Partizan imao posle 13 prvenstvenih utakmica u jesenjem delu sezone, dolazi se do zaključka da je Marko Nikolić mnogo bolje "odradio" posao od Vuka Rašovića koji je, uz eliminaciju iz Evrope i Kupa, u šampionatu na 13 utakmica imao skor 8 pobeda, 3 remija i 2 poraza, uz gol razliku 25:12 (+13).

"Što se mene tiče, imamo zadovoljavajući saldo, gledajući i bodovni učinak i neke druge statističke parametre, broj postignutih, primljenih golova. Sve je to u znatnom napredovanju u odnosu na prethodni period, iako to, nažalost, nije bilo dovoljno. Niz našeg rivala je nešto čemu je zaista bilo teško parirati" prokomentarisao je Nikolić svoj dosadašnji rad.

Zbog svega navedenog, nije teško zaključiti zašto u Partizanu nastoje da promene praksu (pre)česte promene trenera i Nikolića zadrže na duže staze.

"Imam važeći ugovor na dve i po godine i nema potrebe ni za kakvim pregovorima. Trener sam Partizana, zadovoljan timom i uslovima koje imam, zadovoljan načinom na koji se ekipa ponašala u teškim okolnostima. Radimo dobro, a da li ću biti trener i ubuduće - nije pitanje za mene" poručuje Nikolić.

Čini se međutim, da su u Partizanu naučili lekciju iz prethodnih godina i da eventualni gubitak trofeja neće koštati posla Marka Nikolića već će mu biti ukazana prilika da nastavi da gradi tim koji bi u budućnosti mogao da uspostavi novi period dominacije u odnosu na "večitog rivala".

Sa mladim stručnjakom i timom koji crno-beli poseduju, klub iz Humske ima velike šanse da se domogne grupne faze Lige Evrope, ukoliko na kraju završi na drugoj poziciji u domaćem šampionatu. Upravo će te evropske kvalifikacije biti pravi pokazatelj odnosa kvaliteta u domaćoj ligi a trenutno se čini da će Partizan mnogo lakše do mesta u Evropi od svog "večitog" rivala.

Sve u svemu, Nikolićevo prolazno vreme ne bi trebalo računati posle 15. kola Jelen Superlige već sredinom avgusta kada će biti poznato ko će od srpskih klubova braniti boje naše zemlje u grupnim fazama evropskih takmičenja.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari