Partizan nastavio niz, trofejni završetak turbulentne sezone!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.05.2018.
20:53
Izvor: Sportske.net

Treći put uzastopno, ekipa Partizana osvojila je Kup Srbije!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Pre dve godine protiv Javora, prošle godine protiv Crvene zvezde, a na kraju ove sezone Partizan je u finalu Kupa Srbije savladao lučansku Mladost na stadionu Radnika u Surdulici rezultatom 2:1 i tako još jednom odbranio trofej u ovom takmičenju.

Večerašnji trofej je ukupno petnaesti za Partizan u domaćim Kup takmičenjima (Kup SFRJ, SRJ, SCG i Srbije).

Partizan je tokom prvog poluvremena imao znatno veći posed lopte, ali to nije uspeo da na pravi način materijalizuje. Crno-beli nisu uspeli da stvore neke stopostotne prilike, uglavnom su to bili pokušaji iz daljine, od kojih je Jevtovićev bio najopasniji.

S druge strane, Lučanci su svoje prilike vrebali iz kontranapada, a najčešće su pretili po desnoj strani. Takva je bila i njihova akcija iz 21. minuta, kada su uspeli da povedu posle prvog udarca u okvir gola crno-belih.

Ivan Milošević je u kaznenom prostoru Partizana umakao pažnji Nemanje Antonova, centrirao ka Janku Tumbaseviću koji udarcem glavom šalje loptu u Stojkovićevu mrežu - 1:0.

Ipak, samo deset minuta su uspeli da zadrže tu prednost, pošto je potom Marko Janković iznudio slobodan udarac, a onda ga i majstorski izveo - lopta je završila u gornjem levom uglu Rosićevog gola, Partizan je izjednačio na 1:1.

Tim rezultato se ušlo u drugo poluvremem, tokom kojeg je viđena slična slika na terenu, Partizan je i dalje imao terensku inicijativu koja mu se isplatila u 62. minutu.

Danilo Pantić je iznudio korner, izveo ga je Marko Janković na prvu stativu, odakle je Jevtović petom prebacio ka Saši Zdjelaru, a ovaj potpuno neometan prosledio u nebranjenu mrežu - 2:1.

Do kraja, crno-beli nisu dozvolili rivalu da ozbiljnije ugrozi njihovo vođstvo, iako je trener Mladosti reagovao uvođenjem Trifunovića u špic napada umesto Radivojevića. Upravo je Trifunović u poslednjim trenucima imao sjajnu priliku da meč uvede u produžetje, ali je zamalo zakasnio na centaršut sa leve strane.

Najbolju priliku za Partizan do kraja je propustio mladi Armin Đerlek u 85. minutu, a u nadoknadi vremena Lučanci su ostali i sa igračem manje zbog isključenja Pejovića.

Partizan: Stojković, Vulićević, Miletić, Marković, Antonov, Jevtović, Zdjelar, Pantić, Janković (od 90+5. Tošić), Ivanović (od 78. Đerlek), Tavamba.

Mladost: Rosić, B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić, Pejović, Pavlović, Tumbasević, Jovanović, Radivojević (od 67. Trifunović), Dimić (od 80. Golubović).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 24.05.2018
01:33

Haha slusaj ovu dvojicu sta se potpisuju velikim slovima, traze neku titulu a -17 usred maja.

avatar
magister
Thursday, 24.05.2018
00:23

Stojković 7 - Vulićević 7, Miletić 8, Marković 7, Antonov 6.5 (u napadu 8 u odbrani 5) - Zdjelar 7, Jevtović 8, Pantić 8, Janković 7 - Tavamba 6, Ivanović 7. Đukić 8 (da mu progledam kroz prste priličan cirkus na našoj levoj strani).

avatar
RIP KOBE
Wednesday, 23.05.2018
21:24

bar smo i taj kup uzeli. evo i po treci put za redom. neka novina a sada remont tima i potraga za pravim trenerom i sd.

avatar
Stefan28
Wednesday, 23.05.2018
21:14

Treba reći da je jedva Partizan pobijedio ovog puta, ali sviđa mi se atmosfera u Surdulici. Ovom pobjedom Partizana, Spartak Subotica će igrati Ligu Evrope ove sezone.

avatar
37Dadoo
Wednesday, 23.05.2018
21:12

Rutinski do 15 nacionalnog kupa 💪💪💪svaka godina je završena satrofejima⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚫

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Wednesday, 23.05.2018
20:57

Najpre da cestitam vaterpolistima na danasnjoj pobedi i verovatnoj tituli, a onda i fudbalerima na osvojenom Kupu, odbranili smo gotovo sve u ta dva sporta, Napredak i Misa Kosanovic su krivi sto nismo i bukvalno sve. Jedva cekam Superkup ako ga uvedu, neka nas se Carapani plase Hahaha

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Wednesday, 23.05.2018
20:54

Dupla kruna Partizana slaviće se mesec dana, dame i gospodo!

avatar
NemanjaVidiiiiicNo.1
Wednesday, 23.05.2018
21:31

Pokazi nam tabelu u prvenstvu sa duplom krunom,kad je slavite?? 😁😁😁

avatar
NemanjaVidiiiiicNo.1
Wednesday, 23.05.2018
22:18

Pokazi nam sliku tabelu gde ste prvi i pehar 😁😁😁