Partizan našao zamenu za Delibašića

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.06.2018.
09:11
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Novo lice u stručnom štabu Miroslava Đukića od naredne nedelje.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Bivši napadač Partizana Andrija Delibašić "digao je sidro" na kraju minule sezone i napustio funkciju pomoćnog trenera u stručnom štabu Miroslava Đukića.

Crno-beli su brzo reagovali i pronašli adekvatnu zamenu na toj poziciji, a novi član stručnog štaba stupiće a dužnost u ponedeljak.

U predstojećoj sezoni Miroslavu Đukiću, Goranu Panduroviću, Ljubiši Rankoviću, Branku Mirjačiću i Nemanji Jovšiću i Miši Filipoviću priključiće se Žarko Lazetić koji je svojevremeno već bio deo stručnog štaba prvog tima crno-belih.

Žarko Lazetić je početkom 2016. godine kooptiran u stručni štab Ivana Tomića ali se nakon promene trenera preselio u mlađe kategorije gde je radio kao trener omladinaca.

Bivši napadač crno-belih trenutno boravi na Zlatiboru sa omladinskim sastavom Partizana koji je odveo u polufinale Kupa prijateljstva evropskih klubova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 08.06.2018
10:03

Nadam se da će Žarko Lazetić voditi nove Partizanove bebe u pohodu na titulu i plasman u juniorsku LŠ sledeće godine. Ako u tome uspe, a trebalo bi s obzirom na izuzetan talenat velikog broja igrača, upravo bi on, sa tim timom kao okosnicom, mogao da postane prvi trener Partizana. I da se uvede takva praksa, da ko preseli jednu izuzetnu generaciju u prvi tim, a stvorio je igru, sistem sa njima, nastavlja da ih vodi u seniorima. Ti treneri odlično poznaju sve mogućnosti mladih igrača koje vode, umeju s njima da stvore atmosferu, pa kad ih naviknu na pobede, zašto da s tim ne nastave. To bi bio stimulativan sistem, a u sebi mi morao da sadrži i princip da se nijedan igrač ne prodaje bez tri sezone odigrane za klub. Zato sa svima sada početi potpisivati petogodišnje prve ugovore, a pre svega da roditelji prilikom dovođenja deteta u Partizan potpišu, sa velikom kaznenom ili otkupnom klauzulom, da do isteka prvog petogodišnjeg ugovora, na koji Partizan ima pravo prvenstva, ne mogu angažovati nikakve menadžere. U preambulu se stavi da školovanje mladog igrača u Partizanu košta 5 miliona evra, koje roditelji neće platiti ukoliko poštuju navedene klauzule tog ugovora o školovanju igrača, odnosno, koje će igrač otplatiti igranjem 5 godina za Partizan. Eto, to je model, g. Vuletiću. Posle 3, 4 godine mogli bi se praviti transferi, a igrači bi za to vreme napredovali kako treba i sazrevali mnogo više nego sad. Ako se to uradi sa ovom generacijom sa Zlatibora, 2022. cene za koje inače prodajete fudbalere množićete sa 3, 5 pa i 10 puta, a Partizan će polako postati redovan učesnik evropskih liga u prolećnoj eliminacionoj fazi.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 08.06.2018
11:29

Nije moguce potpisati ugovore t(olik)e duzine sa maloletnim igracima bilo da su u pitanju stipendijski ili (prvi) profesionalni (ne moze pre 15 g.), najduze mozemo na tri godine, to je notorna cinjenica. Sve i da moze na cak pet godina, zamislite da kazete tako nesto roditeljima, ko ce pristati na to da mora da plati toliko ako ne odoli iskusenju? Svi ce otici u drugi klub u Srbiji, iluzorno je ocekivati da tako nesto uspe i pored svih uslova koje mi mozemo da pruzimo toj deci...

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Friday, 08.06.2018
09:30

Smejurija, ovo mu dodje kao neka nagrada za proslu subotu, sta li? Jovsic (cemu on ikoga ima da nauci o branjenju) i Filipovic su takvi paraziti da je to neverovatno, narocito ovaj drugi mada ni Goran tu nije mnogo bolji...